ÖZEL BÖLÜM:1

8.9K 330 153
                                    

ÜNIVERİSTELERİN AÇIKLANMA ZAMANI...
ADA ZORLU...

Kalbim deli gibi atarken Gökçen'e baktım. "Ya kazanamamışsam?"diye sordum. Göz devirip "Benim kadar olmasan da sende zekisin."dedi. Tedirgince gülümsedim.

Mislina, Eylül, Gökçen ve Azra nın sonuçları çoktan açıklanmıştı ve kazandıkları yerler belirlenmişti.  Ama malesef bir türlü benim sayfam açılmıyordu.

Kalbim artık göğüskafesimi delip geçicekti.

"Heh! Açıldı! "

Mislina nın sesini duyunca ellerimle gözlerimi kapatıp "Ay bakamicam galiba."dedim. Serkan malı ise hemen atlayıp "Sakin ol baldız."dedi.

Onu umursamadan yanımda ki sevgilimin elini tuttum. Oda elimi tuttu ve boşta olan kolunu belime sardı. Hafifçe kulağıma eğilip "Sakin ol."dedi.

Anın da hızlı atan kalbim yavaşlamaya başladı. O varsa huzur vardı.

Nasıl O ve ben ken Biz olduk bilmiyorum. Ama Biz çok güzel olduk bence.

Gökçen "Ada hazırmısın?"diye sordu. Başımı olumsuz anlamda salladığım da Volkan "Hazır hazır."dedi.

Başımı Volkan'ın göğüsüne bastırırken Gökçen "Kızım kazanmışsın!"dedi. Kalbim yine ve yine ritim ve yer değiştirip ağızım da atarken çığlık attım. Kazanmıştım! Tıp ı kazanmıştım!

Heycanla Volkan'a sarılınca o da kollarını belime sarıp beni etrafımda döndürdü.  Çok çok heycanlıydım! Galiba ölebilirdim!

               ____________________

EYLÜL ERDEM...

Evet.  Herkes'in sonun da okuyacağı Üniversiteleri öğrenmiştik.  Bende Teknoloji ve Tasarım Üniversitesini kazanmıştım. Aslında pek istediğim bir şehirde değildi ama yine de 4 yıllık olması iyi birşeydi.  En azından annemler yakamı salacaklardı.

Beni üzen şeylerden biri de Serkanla farklı farklı şehirler de okuyacak olmamız. Oysa ki benim bütün Üniversite hayallerim de Serkan vardı...

Bu konu aklıma gelince ofladım. İçim acıyordu tabiri caizse.

Serkan koluma dokunup "Nolmuş benim üzümlü kekim'e?"diye sordu.  Somurtup omuz silktim."Bişi yok"

Oturduğumuz koltukta kolunu omzuma atıp bana baktı. "Eylül Allah için beni kandırabiliceğini mi zannediyorsun pufuduk böreğim?"diye sordu. Gözlerim dolarken konuştum. "Seninle 4 yıl ayrı kalıcaz."

"Oyyy."diyerek beni kendine çekti.   Göğüsündeki rahat yerime geçerken "Ayrılmayız biz."dedi. "Hııı."diyerek karşılık verdim.

Bana baktı. "Hııı ne kızım? İnanmıyormusun sen bana?"diye sordu. Omuz silktim. Yanağımı dişlerinin arasına alıp hafifçe ısırdı. Uzaklaştığın da "Kızım seni yerim bak!"dedi. Kıkırdadım.

Biraz salak malaktı ama seviyordum işte. Hemde çok.

                ____________________

RÜZGAR EGE KARSLI. ..

Yanımdaki Mislina ya tedirgince baktım. Bana çıkan Üniversite Ankradaydı. Evet Askeriyi kazanmıştım. Ama şuan Mislina öyle bir takılı kaldı ki her an bırakabilirdim geri.

"Mislinaaa?"diye sordum. Yavaşca kafasını bana çevirip göz göz'e geldik. "Efendim?"diye sakince sordu.  Yutkunup  "İyimisin güzelim?"diye sordum. Başını salladı.

İkimiz de Üniversitelerimizi ayrı ve uzak şehirler de okuyacaktık. Tamam bende üzülüyordum ama eğer Mislina isterse onun için o bölümden vaz geçebilirdim.

KARANTİNA Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin