BÖLÜM 7 :"POYRAZ ÇOK KÖTÜ LAN!"

21.4K 786 346
                                    


Dostlar okyanusundibinde,midyenin içindeki inciye benzerler. Az bulundukları için deyerlidirler. ( CEMİLE EYRİK )
______________________

RÜZGAR EGE KARSLI...

Saat sabahın 7 si idi. Ama hala uyuyamadım. Aklım ise hala şu zümrüdü ankaya takılıyordu. Aslında internetten okuyabilirdim ama Mislina nın sesinden dinlemek daha iyi idi.

Yarım saat kadar daha yatakta kıvranınca kalktım. Bizim sınıftaydık ve 7 kişi olarak 11-A idik. Birleştirdiğim sıralardan kalktım. Sınıfta iki üç tur attıktan sonra bir delilik yapmaya karar verdim...

_________________

Allahım inşallah boştur. 10-A ya girerken kalbim deli gibi atıyordu. Sınıfın kapısını yavaşca açtım. Gıcıtı sesleri azıcık çıktı. İçeri girdiğimde sadece o 5 li vardı. Ve Mislina . Onu üstündeki mavi kot ceketimden tanıdım. Üşümesin diye almamıştım ceketi.

Usulca yaklaştım. En çok telefonla oynayan kızın omzuna başını koymuş uyuyordu. Biraz daha yaklaştım ona. 1 2 dakika yüz hatlarını inceledim. Kıvırcık saçlarını inceledim. Kısa düzenli kipriklerini inceledim. Aslında çok güzel bir kız deyildi. Ama çirkinde deyildi. Deli dolu derlerya. Ona benziyordu.

"Rüzgar?"

Mislina sonunda gözünü açtı beni görünce baya şaşırdı. "Benim."

"Ne oldu ? Niye geldin?"

Yumuş yumuş bakan gözleri merakla doluydu. İki elinin tersi ile kıvırcık saçlarını geriye attı ve başını kızın omzundan kaldırdı.

"Kötü birşey mi var?"

"Yoooo"

"Kusuruma bakma ama niye geldin? Birde 10-A ya?"

"Şey şu anka şeysini merak ettim." Güldü ve "İnternetten açıp okuyabilirdin."dedi. "Biliyorum "dedim. "Ama sen okuyunca daha güzel oluyor."

Şaşkınca bana baktı. Of yine çok ileri gittim. 3 4 saniye kadar bana baktı ve "şey.."dedi."o zaman.... sen beni sizin sınıfın kolidorunda bekele ben geliyorum"

Başımı onaylar gibi salladım ve kalkıp sınıftan çıktım.

_________________

Kolidorda çömelmiş sırtımaı duvara yaslamış duruyordum.

"Geldim."

Yan tarafımdan gelen sesiyle o yarafa döndüm. Kıvırcık saçlarımı ev topuzu denilen topuzdan yapmış, Nıke markalı yeşil eşoftman takımını giyinmişti. Elinde telefonu ve mavi kot ceketim vardı.

Yanıma oturdu ve ceketimi uzatarak "sağ ol"dedi. Ceketi ittim ve "sende kalabilir di."dedim. Güldü ve "Sağ ol ama üşümüyorum"dedi. Ceketi aldım ve ayağa kalkıo sınıfa girdim. Peşimden geldi ve sınıfa girdi. Meraklı gözlerle bana bakarken ceketimi en arka sırada duran bavuluma koydum. İçeri girmeden "geleyimmi?"diye sordu. "Yok"dedim. " geleme geliyorum."

Yanına geldim ve kolidordan merdivenlere geçerek bir kat aşşağıya indik. 12-C sınıfının boş olabileceğini düşündüm ve 12-C ye girdim. Evet. Tamda tahmin ettiğim gibi boştu.

"Buraya niye geldik?"

"Biri bizi görmesin diye."

"Niye bizi görmesinki? Birşey yapmıyoruz?"

"Evet ama düşman sınıfız. Senin için diyorum."

"Ah tabi. Neyse nereye oturayım?"

"Cam kenarı?"

KARANTİNA Where stories live. Discover now