0.8

1.6K 141 73
                                    

Multi: Mira adalı.

  Sıkıcı bir edebiyat dersindeydik. Hoca kendine anlatır gibi anlatıp geçerken edebiyatımın iyi olmasına şükür ettim. Yoksa bu kadından bir bok anlayamayacaktım. Hoca gözlerini kısıp sınıfa bir bakış attıp boğazını zorlayarak, " Anladınız mı bakayım?" diye sorunca herkesten olumlu anlam da nidalar yükselirken hoca tatmin olmamış olacak ki kafasını iki yana salayıp, " Yok siz anlamamışsınız. Ben sizi sözlü yapacağım. "barkın ile anıl birbirine göz kırpıp aynı anda ayağıya kalktılar. Barkın hocaya bakıp,
" Hocam size anıl karşimle hazırladığımız şiiri okumak istiyoruz.  " anıl hocanın yanına gidip kafasını hocanın tabiri caizse ağzına sokarak, "Hocam günlerdir bu şiir için çalışıyoruz. Lütfen, lütfeen. " Hoca gülüp kafasını salamıştı zavallı kadın sevinmişti.

Uraz arkasını dönüp gülerek, " Ben fazla güvenmiyorum yani, barkınla anıl bu bokta çıkabilir. " barkın cidii bir tonla başladı." Saçlarımdan tut önce beni yerlerde sürüklee, " anıl elini barkının saçına attıp tutu, ardından devam etti, "Canım acısın boşver, benim için bu zevk,  " diyip ikisi birden arkasını dönüp kalçalarını salayıp ellerini havaya kaldırarak değişik değişik hareketler yaparken barkın önünü dönüp elini yumruk şekilde mikrofon yapıp, " Fantazi dünyam rengarenk bu daha hiçbirşey,  " anıl bu kez sesini inceltip, " Korkma bebeğim sal kendiinii, " kafasını barkının hizasına çevirip devam ettirdi, " Bebeğim dedim anda vur banaaa," barkın ellerini kaldırıp anıla sağdan soldan vururken barkınla anıl aynı anda bağırıp, " Vur, vur, vur.  " diyip birbirlerine vurmaya devam ederlerken biz sınıf olarak kahkaha tufanına yakalanmıştık.

Edebiyat hocası ağzı açık barkınlara bakarken, anıl ile barkın ele ele tutuşup eğilerek selamlarını verirken başta sırma olmak üzere hepimiz alkışlamaya başlamamızla kahkahalarımız hala havada uçuşuyordu. Edebiyat hocası da sürü pskolojisinden yararlanarak alıkşlarken kadının haline bakıp, iç çektim.

Biz demiştik bokta çıkabilir.

Dersten sonra kantine inmiş hala gülüyorduk. Anıl yanımızdaydı. Ateş ikisine birden dönüp, " Oğlum nasıl planladınız bunu? Çok organize çalışıyordunuz. Hayran kaldık cidden. " barkın ellerini saçına geçirip güldü karıştırarak güldü. Ben gülüşümü yarıda kesip, " Hele o dansınız, ben bu kadar birbirine yakışan bir çift görmemiştim. " dediğim de anıl göz kırpıp barkının ellerini tutup duygusal bir ses tonuyla, " Bunca zaman içimde tutum ama artık dayanamıyorum, sni çk svyrm yağışıklı. " gözlerini kırpıştırınca başta ben olmak üzere hepimiz kahkaha atarken barkının surat ifadesiyle daha çok gülüyorduk.

Hala gülmeye devam ederken titreyen telefonum ile cebimden çıkardım. Gülmekten yaşaran gözlerimi silip bildirime tıkladım.

Geveze: O nasıl gülmek, öldürseydin.

Geveze: Tek bir boş zaman geçirmeden seni bilmeli, hissetmeli ve seni sevmeliyim.

   Alev: Sen beni mi izliyorsun?

Geveze: Aybsn, her zaman.

Geveze: iki, üç saniyeden sonra izleyemiyorum..öpme isteğim artıyor.

  Alev: Aslında merak ediyorum geveze, neden ben?

Geveze: Alevim, sen kendini benim gözümde görsen dayanamazsın.

Geveze: 5 bira içip evime dümdüz gittiğimi hatırlıyorum, ama bir fotoğrafına bakıp salandığım da oldu.

Geveze: yanni fındığım, anama sordum gelin lazım diyince bende seni sevdim işte.

   Alev: Salak şey Jshwkxhahxmahxhsj

Geveze: Alev, seni çok pis seviyorum.

Görüldü |

Son mesajına bakıp iç çekerek telefonu tekrar cebime attım. Ateş kafasını omuzuma katmış telefonuyla ilgilenirken oturduğumuz masaya gelen reha ile gözler onu buldu. Kafamı kaldırmam ile göz göze geldik. Bana kısa bir gülümseme sunup ateşe baktı, " Ateş duydum ki bir tozlanmışsınız, " uraza da kısa bir bakış attıp, " Diyorum ki bi tozunuzu alayım? " urazla ateş gülüp kalınca ateş kafamın üstüne bir öpücük bırakıp elimi tutarak kaldırdı beni, " Hadi bebeğim gidelim, Rehacık kaşınıyor." rehanın gözlerini benden kaçırıp ateşin omuzuna vurdu. Kantinden çıkarken yankının kalkması ve peşimizden geldiğini görmüştüm.

Ama fazla umursamamıştım.

Bizimkilerle spor salonuna geldiğim de üçü aşağıda topla birbirlerini kovalarken eğlendikleri belliydi. Ateşin yaptığı hamleyle yere düşen reha gülüp ateşin bacağından tutup düşürmesyle uraz kafasını kaldırıp bu kez onları kaldırmak için ellerini uzatınca reha ile ateş uraz çekip düşürmüştü. Hepsi tekrar ayaklanıp paslaşırak oynamaya devam ettiler.  Yanıma oturan birini hissetmemle o tarafa doğru döndüm. Yankı dibime oturmuştu. Gözlerimi devirerek, "Ne vardı yankı? " gülüp elini saçıma atmıştı. Ellerini kırmamak için bir sebep göremiyordum, " Yanına oturmam için illa bir sebep mi lazım?" kendimi geri çektim, tam cevap verecektim ki gelen basket topu yankının suratının ortasına çarpmıştı. Sahaya doğru döndüğüm de ateşin attığın anladım. Ateş bağırarak seyirci koltuklarının olduğu yere geliyordu." Ulan oruspu çocuğu sana kaç kez dedim alevin dibinde dolaşmayacaksın? " yanımıza ulaştığında yakının yakalarından tutarak sarsarken kafasını yankının yüzüne yapıştırmıştı. Yankı yere doğru sendelemesiyle ateş onu fıtlatmıştı. Kafamı sahaya çevirdiğim de gördüğüm rehanın koyulaşmış yeşilleriydi.

  Şuan ateşle revirdeydik. Yankıyla çekişmeli bir kavga yaşamıştılar. Ve ateşin ağzının kenarında, kaşında yara vardı. Pamuğu kana bulaşmış dudağına uygularken aynı zamanda üflüyordum. Ateş çenemi tutup kafasının hizasına getirip," Sinirli misin bana bebeğim? " sinirliydim. Ama ateşe değil daha çok kendime. Yankıyı def etmek yerine amaçını sormuştum, " Sinirliyim, ama sana değil kendime. Orda onu def etmek yerine adam yerine koyup amaçını sordum. " dediğim de ateş kafamı göğsüne bastırıp saçlarımdan öpüp,
" Saçmalama bebeğim, yankının nasıl bir şerefsiz olduğunu biliyorum senin suçun yok." gülüp yanağına öpücük bırakmıştım.

Şerefsiz yankı,iğrençsin.

Ateşle beraber sınıfa doğru giderken telefonumun titremesi ile moralimin bozuk olmasına rağmen gülümsedim.
Sınıfa girerken gördüğüm yankının dağılmış suratı ile güldüm. Ateşimin ellerine sağlıktı. Kayra ateşin yanına gelip kafasını eğip sınıfa bakarak konuştu, " Bakın şimdi, sizin huzurlarınızda kahramanca savaşan, şerefsizlere haddini bilidiren ateşcağzımın anlından öpeceğim. "ateşin anlını öpünce sınıftakiler alkışlaması ile yankının dişlerini sıkmıştı, kahkaha attım.

Geber it.

Geveze: Alınacaklar listene gönlümü tahminen ne zaman eklersin çiçeğim?

Geveze: Kuşlar kulağıma sinirli olduğunu fısıldadıı,

Geveze: Seni sinirlendirdiği için yankının götüne koridordaki tablolar girsin.

  Alev: Ulan JshwjxhajsjqkJsjdka

  Alev: Seni merak ediyorum geveze.

  Alev: Seni görmek istiyorum.

Görüldü |

Huhuuuu sjxjajxjakxjsm

Evvet, alevde gördüldü yedi artık ölsemde gam yemem sjxmwjxjman

Bilinmeyenin cevabı ne olacak?

HYrnZa oY aTrSnZ :*

KIZIL || textingHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin