8. kapitola - Duchu, kam jsi šel?

388 33 18
                                    

Halsey - Ghost

Halsey - Ghost

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

°~~~~~~~~°

Neobjevil se. Ani ten večer a ani další den. Přesto jsem se tam pořád vracela. Každý večer jsem šla do prázdného kabinetu v šestém patře. Nevím, jestli ho můžu ještě pořád nazývat klubem, když sem chodím už jenom sama. Vymlouvala jsem se přitom na to, že chci v klidu cvičit svoje schopnosti. Ne, že by to s nimi nějak extra šlo, ale aspoň jsem byla v klidu a nic omylem nezapalovala. Ta Godrikova jóga fungovala. Anebo za to možná mohl ten lektvar, co jsem ho pila dvakrát denně. Byla jsem opatrná. Nejsem přeci blbá, abych se předávkovala. I když třeba po tom, co v úterý zmizel Cedric, jsem byla dost v pokušení vzít si hned další.

Takže všechny večery první týden trávila naše parta odděleně. Harry měl svoje tresty, Hermiona byla většinou v knihovně nebo pletla v naší společenské místnosti čepičky a Ron byl záhadou. Aspoň zezačátku. Myslela jsem, že bude dělat na té hromadě úkolů, ale stejně s nimi byl pozadu jako já a Harry. Pravdu jsme nakonec odhalili ve čtvrtek, když jsem to brala do společenské místnosti trochu oklikou kolem kabinetu Umbridgeové. Na naší kolej jsem pak mířila spolu s Harrym a až před ní jsme objevili Rona s koštětem.

Myslím si, že je hrozně fajn, že to chce zkusit a podle mě má šanci. Akorát jsem z toho konkurzu byla asi stejně nervózní jako on. Uvědomovala jsem si, že bude přesně v době Harryho trestu a že nebudu v dobré formě.

A měla jsem pravdu. Byla jsem skoro nepoužitelná. Pokaždé, když jsem házela, bolela mě Harryho ruka, a tak byli všechny moje rány mizerné. Všem brankářům jsem to dost usnadňovala.

"Kate, co se s tebou stalo?" vzala si mě stranou Angelina. "Prosím tě, neříkej mi, že se ti přes léto něco stalo..." Zarazila se, věděla, co se o mě povídá. "Ehm, teda, že nemůžeš hrát a budu muset hledat nového střelce."

"Můžu hrát. Jenom je to obtížný, když Harry má v tu samou chvíli trest."

Nechápavě na mě koukala. Hmm, jak jí vysvětlit pouto a že Harry si právě drásá ruku do krve?

"Já z toho taky nejsem nadšená," rozhodila jsem rukama. "Už od úterka jsem každý večer nepoužitelná, protože zatímco Harry je tam, já se musím ovládat a uklidňovat, abych něco omylem nezapálila. A dokud tam je, tak se nemůžu soustředit na úkoly, takže jsem s nimi taky pozadu. Utěšuje mě jenom to, že dneska má poslední den." A taky že jsem si brala zhruba před hodinou lektvar.

Myslím, že z mých slov nebyla moc moudrá. Nepochopila proč, ale pochopila důsledky. "Jestli si ho ještě někdy nechá napařit, tak ho roztrhnu. Nejenom, že přijdu o něj, ale takhle to vyřadí i tebe," rozčilovala se, ale aspoň se tím dál nezabývala. A k naší radosti se Ron dostal do týmu.

Oslavili jsme to. Byla to teda jenom malá oslava, Fred a George zajistili zásobu máslového ležáku a tak jsem spolu popíjeli.

"Harry tu bude brzo," poznamenala jsem, když jsem usedla vedle Hermiony do křesla. Sebrala jsem jí přitom láhev máslového ležáku, protože tam už pochrupávala, a měla ji nebezpečně nakloněnou.

Spojené a propojenéKde žijí příběhy. Začni objevovat