1. kapitola - Přiveď mě zpátky

1.1K 92 53
                                    

Evanescence - Bring Me To Life

Evanescence - Bring Me To Life

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

°~~~~~~~~°  

Posadil jsem se prudce na posteli a zhluboka se nadechl. Právě jsem měl dost divný sen.

„Divný možná není dostatečně výstižné," opravil jsem se v myšlenkách.

Zavrtěl jsem hlavou a natáhl se pro brýle. Byl to nesmysl. Kate zavřená někde v sídle Malfoyů. Bylo až moc snadné ji odtamtud dostat. A Malfoy zabouchlý do Kate nebo jak se nakonec políbila s Jamesem, to byla totální šílenost. Na Cedrica tam vážně úplně zapomněla, a to by nikdy neudělala.

„Pokud by jí ho James nevymazal z hlavy," připomněl mi můj vnitřní hlas, když jsem si posadil brýle na nos.

Byla to blbost. Zavrtěl jsem nad tím znovu hlavou. Kate není nikde vězněná.

°~~~~~~~~°

Každé léto Hermiona vyprávěla svým rodičům o tom, co všechno zažila. Pokaždé přicházela s čím dál neuvěřitelnějšími historkami. První rok jim vyprávěla o tom, jak se vydala s přáteli zachraňovat Kámen mudrců. Už jenom existence Kamene mudrců byla dost překvapivá, proto měli její rodiče potíže uvěřit všem překážkám v podobě Trojhlavého psa, živých šachů a škrtící rostlině, které musely podstoupit. V první chvíli dokonce na chvíli pochybovali, jestli je jenom nekrmí smyšlenými historkami. Ale pak tuhle historku zavrhli, protože svojí dceři věřili a ona by jim nelhala. Takže raději začali věřit, že jejích dcera je nyní čarodějkou a opravdu tohle zažívá.

Ačkoliv mnohokrát si dělali o ní obavy. Hlavně když z druhého ročníku přijela s tím, že byla pár měsíců zkamenělá. I když ji na tom mnohem víc vadil fakt, že kvůli tomu zameškala hodně výuky, a nakonec ještě zrušily zkoušky, takže si nemohla být jistá, jak by obstála. Ani si proto nevšimla, že od svého otce najednou slýchala mnohem více připomínek, ať je opatrná.

I tak jí to nezastavilo od toho, aby následující rok přijela s další historkou o tom, jak pomáhali uprchnout hledanému vězni, který se nakonec ukázal jako nevinný. Jejího otce to docela uklidnilo, protože tenhle příběh zněl zatím nejbezpečněji. Ale názor změnil, jakmile se dozvěděl o tom, jak moc blízko byla proměněnému vlkodlakovi.

Ale letos to bylo jiné. Žádná neuvěřitelná historka. Nejprve si mysleli, že konečně nastal jeden klidný rok, kdy se nic nestalo. Tedy kromě Turnaje tří kouzelníků, o tom ale už věděli předem. Hermiona jim přeci jen psala pravidelně dopisy, a tak moc dobře věděli, že její kamarád Harry se záhadným způsobem stal soutěžící.

I kdyby jim to nenapsala, tak by se to dozvěděli z Denního věštce. Hermionin otec až moc rád čte noviny, protože si rád udržuje přehled o tom, co se děje ve světě, a jakmile se jeho dcera stala součástí kouzelnického světa, snažil se udržovat si přehled i o něm. Hermiona mu proto častokrát posílala už přečteného Denního věštce, až mu nakonec zařídila, aby mu ho nosily sovy rovnou.

Spojené a propojenéKde žijí příběhy. Začni objevovat