~one~

56 4 0
                                    

Samen met mijn broer stond ik lachend voor de spiegel. Samen zouden we een nieuwe start maken op een nieuwe school, met nieuwe vrienden. Vooral nu we verhuisd waren kon niks ons tegen houden tot een nieuwe start. Dit keer op een dood normale middelbare school. We beginnen nu in klas 3 van de havo.

"Kom op Soof, lang genoeg voor de spiegel gestaan." "Jij staat normaal gezien nooit lang genoeg voor de spiegel Link." Lachte ik.

Link en ik zijn een tweeling, maar na onze eerste 3 jaar op een school waarop we gepest werden, omdat we anders zijn, hebben we wat veranderd aan ons uiterlijk zodat we minder op elkaar leken en zodat we niet herkend zouden worden. Iemand van die school was achter ons geheim gekomen, iemand die we vertrouwde. Maar die persoon had alles door verteld. Iedereen op school wist het, wij, Link en Sofie Tijger waren meermin en meerman. Niemand keek er gek van op, we werden er juist om gepest. 3 jaar lang. Tot we besloten te verhuizen, veel geld hadden we niet maar we konden het betalen door onze baantjes. Nu zijn we dus klaar voor een nieuwe start.

Toch als je zou weten dat we een tweeling zijn, zou je het alsnog niet meteen geloven, en dat hebben we expres zo gedaan. Link heeft nu heel lichtblond haar, omdat hij het deze zomer tijdens het verhuizen door heeft geverfd. Ik heb mijn eerst lange golvende bruine haar, tot mijn schouders afgeknipt. Naast deze maatregelen om niet herkend te worden, leven we nu gewoon een normaal Leven en wonen we dus in een klein appartement dichtbij onze school. Zwemmen doen we niet meer. Soms perrongeluk onder de douche maar van het feit dat we meermin en meerman zijn merk je niks meer van.

"Soof? Kom je? Zo komen we nog te laat..." Zei Link paniekerig. Ik was in gedachtes verzonken, zoals gewoonlijk. "Nou laten we maar gaan dan toch!" Zei ik enthousiast. Nog steeds zo klaar voor de eerste schooldag, als eerst.

Mermaid (ft. Yters)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu