8.

60 2 0
                                    

Az apám elhagyott amikor 8 éves voltam. Anyám teljesen összeomlott és csak mi voltunk egymásnak. Pár éve, amikor hazafelé tartottam egy felolvasó estről, egy részeg disznó megpróbált megerőszakolni egy sikátorban. Szerencsére épp arra járt a megmentőm, aki később a barátom lett és jól ellátta a baját. Az események után pár hónappal csak mellette éreztem magam biztonságban. És most itt van Liam. Észre sem vettem, hogy megálltunk.
- Evie, minden rendben? - kérdezte.
- Persze, csak elgondolkodtam.
- Azt kérdeztem, hogy nem lenne e gond, ha maradnék és megnéznénk a filmet?
- Hát nem is tudom - mondtam.
- Nem baj ha nem.
Tényleg nem tudtam, mi legyen. Liam a legkedvesebb srác akivel itt találkoztam. Bár eddig csak vele találkoztam. És vegyük figyelembe azt is, hogy elhozott vacsorázni.
- Tudod mit? Legyen.
- Tényleg?
- Igen. Még nem választottam ki a filmet - mondtam. - Akkor majd együtt kiválasztjuk - mondta mosolyogva - Persze csak ha nem baj. Igazából nem tudom milyen az ízléses.
Közben beszálltunk a kocsiba és elindultunk a campus felé. Liam elfelejtette bekapcsolni a fűtést ezért a hőszabályozó nyúltam. Liam is pont akkor nyúlt a kapcsoló felé és összeért a kezünk. El akartam húzni, amikor Liam megfogta a kezem és összekulcsolta az övével. Nagyon jól esett az érintése. Az út felét csendben tettük meg.
- Mit szeretnél csinálni az egyetem után? - törte meg a csendet.
- Egy könyvkiadónál szeretnék dolgozni. Mindig is érdekelt az írás - mondtam őszintén.
- És neked mik a terveid?
- Az apám cégénél fogok dolgozni. Van néhány cége itt-ott az országban. De én a Virginiai vállalathoz fogok majd kerülni. mint menedzser.
- Ezt már előre tudod? - kérdeztem.
- Tudod az apám már megtervezte az egyetem utáni életem. Csodálatos munka, jó fizetés.
- Na és te mit szeretnél?
- Ezt még senki sem kérdezte. - Figyelj Liam. Teljesen megértem az apádat. Csak a legjobbat akarja neked. Ha az én apám tette volna ezt értem, boldogan mondtam volna igent. Neked van választásod. Szabad világban élünk, szabad emberek vagyunk. Azt tesszük amit jónak látunk az életben - mondtam őszintén. Liam erre nem válaszolt.

Nothing Left To LoseWhere stories live. Discover now