Chace

1.8K 107 4
                                    

„Všetko naj Chace!"
„Pekné narodeniny Chace!"
„Čauky Chace, všetko najlepšie!"

Každému som len slušne kývol a venoval úsmev, občas prihodil aj tiché dík. Nechcelo sa mi s nimi vykecávať.

Dostal som sa až k mojej skrinke, vedľa ktorej už čakal Will a len sa na mňa zaškeril keď ma zaregistroval.„Vitaj medzi dospelými chlape," pobúchal ma po chrbte a ja som len so smiechom prekrútil očami a radšej otvoril svoju skrinku.

„Chace?" ozvalo sa a ja som strnul. Doprdele. Prosím dnes žiadnu drámu. Len som si povzdychol a otočil som sa k nej. Na moment som strnul, keď som zbadal, že si prefarbila vlasy.

„Modrá huh?" nadvihol som obočie ako som si premeral Rain od hora dole. Ona sa naozaj prefarbila na modro.

Povedzte mi, že zle vidím.

Povedzte mi, že to nie je kvôli mne. Hádam nie je taká blbá, to že má mama modré vlasy neznamená že sa mi to páči.

„Nie kvôli tebe," prevrátila očami a len sa nervózne ošila. Nakoniec sa aj tak pousmiala a prišla o niečo bližšie. „Pozri len som sa chcela ospravedlniť. Chovala som sa vážne debilne. Neviem čo sa stalo," založila si prameň vlasov za ucho a prekrížila si ruky cez hruď, stále hladiac do zeme.

„Ja len... bola by som rada keby môžeme na to zabudnúť a byť znova kamoši. Preniesla som sa cez teba, zbavila som sa všetkých tých blbých myšlienok a je tu nová a lepšia Rain, hah," pokrútila hlavou a len na mňa pozrela, jej oči plné nádeje.

„Nová a lepšia Rain huh?" nadvihol som obočie a len som sa rozosmial. „Úprimne Rain, bol by som nadšený keby môžeme byť znova kamoši, ale si si istá... no vieš. Že keď sa znova začneme normálne baviť, tak sa tie pocity nevrátia?"

Len sa slabo pousmiala a pokrútila hlavou. „Nie. Preniesla som sa cez teba, všetko je preč," pyšne sa usmiala. Nech na to nie je pyšná, veď ako nebolo to zase také neočakávané. Pozrite sa na mňa, som skvelý nie?

„Okej, tak sa teda vidíme na matike?" posnažil som sa o veľký úsmev a ona len prikývla a prešla k Willovi, niečo mu šepkajúc. Potom mi venovala ešte jeden úsmev a vybrala sa dole chodbou, zabočila za roh, a zmizla mi z dohľadu.

„Veríš jej?" ozval sa Will a ja som sa k nemu zvrtol. Bezradne som mykol plecom a len som si zobral knihy a skrinku zabuchol. „Netuším. Asi proste budeme musieť počkať a uvidieť. Teraz mi skôr povedz čo ty a Josie!" rozosmial som sa a on okamžite očervenel a len si stiahol čapicu nižšie do čela.

„Povedzme len, že už ani jeden z nás nie je panic," zamrmlal a ja som sa ešte viac rozosmial, čo spôsobilo, že on ešte viac očervenel. Idiot.

XXX.

„Vraj si zmlátil nejakého divadelníka," odfrkol si Roger, ešte sa len posadil za náš stôl. Len som mykol plecom a pokračoval som v jedle.

Počul som ako sa ihneď pri stole spustila vrava a bol som aj rád. Doteraz chalani hovorili o tom s kým si v sobotu užili, a baby zase ohovárali, čož teda dobré témy nie sú.

„Jasné že ho zmlátil!" mávla rukou Emma a len si prehodila vlasy na chrbát a naklonila sa bližšie.

„Dotkol sa Grace a to je proste nou zakázaná zóna pre všetkých," nadvihla jeden kútik vyššie ako druhý, v niečom ako úškľabku a potom sa len zadívala na mňa a nenápadne si ma premerala.

„Úprimne Chace bolo to fakt sexy!" teatrálne si oviala tvár a znova pohodila vlasmi. Ehm díky?

Len som sa na ňu slušne pousmial a radšej sa vrátil k jedlu.

„Vieš čo bolo viac sexy? Acklesová v sobotu," uchechtol sa Roger, ale keď zachytil môj spýtavý pohľad len sklopil oči k svojmu tanieru a sklapol. To som si aj myslel.

„To veru hej," pridal sa Luke a len na mňa pozrel s určitou výzvou. „To je asi aj dôvod prečo skončila zavretá s Chacom v izbe. Užil si si to dobre so svojou najlepšou kamarátkou?" nadvihol obočie a hľadel na mňa s čistou nenávisťou.

Oh on sa mi to snaží vrátiť za Rosie? Chlape ja som s ňou nespal, to Mike, skludni sa hej?

„Len závidíš, lebo si dostal košom," fľochol po ňom Will a ja som neustále udržiaval očný kontakt s Lukom, prijímajúc jeho výzvu.

„Pomáhal som Gracie vytriezvieť. Musel som ju totiž dostať domov. Lebo ja na svoje dievčatá dávam pozor. Aby sa nestalo že mi ich niekto ukradne," zaškeril som sa, keď som videl že zaťal sánku a len naprázdno prežúva.

Jeho päste boli zaťaté a on len odvrátil pohľad zrejme sa snažiac ukludniť. Ostatní medzi nami mykali pohľadmi, zrejme nechápajúc čo sa deje.

„Počkať Rosie ťa nechala kvôli inému?" vyprskla pobavene Stella a keď sa začala smiať kráľovná, jej služobné ju hneď napodobnili.

„Ja som nechal ju," precedil pomedzi zuby Luke a ešte raz ma zavraždil pohľadom predtým ako vstal a proste odišiel. Och asi by mi ho aj bolo ľúto, keby to nebol taký idiot.

Pri stole sa znova spustila vrava. Zacítil som mobil zavibrovať v mojom vrecku, a tak som ho odtiaľ vydoloval a len otvoril novú správu. Oh
Gracie.

G: Rain má modré vlasy. Je to kvôli tebe? Ak hej zbijem ťa

Len som sa uchechtol a vyhľadal jej stôl. Sedela medzi Alexom a Rosie, Rain naproti nej a vyzeralo to že sa dobre bavia. Prekvapene som nadvihol obočie keď sa Josie zastavila pri jej stole a niečo jej začala hovoriť. Gracie sa rozosmiala a len prikývla, potom kývla Rain a spolu niekam odišli aj s Josie. Čo sa sakra deje?

„Musím ísť chlape," pobúchal ma po chrbte Will a aj on zmizol z jedálne. O chvíľu zmizla aj Rosie, vyzerala akoby sama sebe nadávala a ja som zmätene nakrčil obočie. Čo sa deje?

„YO debilko!" Prosím ona nie. Len som sa s otráveným povzdychom otočil na Mayu, ktorá sa na mňa škerila.

„Čo chceš spratok?" nadvihol som obočie a ona znova nahodila ten jej postoj. Bok nabok, ruky prekrížene, hlava naklonená na stranu.

„Len som ti chcela oznámiť, že ja som sa na tomto ani trochu nepodieľala, takže aby si si nemyslel, že ťa zrazu mám rada alebo čo," sladko sa usmiala a ja som nechápavo nakrčil obočie. Už som sa aj chcel spýtať o čom hovorí ale v tom som začul trúbku a zvrtol som sa späť dopredu. Prekvapene som pootvoril ústa keď som predo mnou zbadal Willa, opatrne držiaceho tortu so sviečkami. PO jednej jeho strane Josie a jej kamarátka, po druhej Gracie, Rain a Rosie.

„Happy Birthday to you, Happy birthday to you.." spustili všetci, ľudia sa k nim hneď pripojili. Len som vyhľadal Gracin pohľad a zaškeril sa na ňu, neveriacky krútiac hlavou som vstal a prešiel k nim.

„Hovoril som že nič nechcem," potupene som šepol smerom k nej ako sa miestnosťou niesol potlesk a ona len hravo mykla plecom a kývla k torte. Zhlboka som sa nadýchol a zahľadel sa na sviečky zapichané do torty v tvare pologule, pomaľovanej ako basketbalová lopta s mojim menom.

„Želaj si niečo!" zvolala Rain, pobavene ma sledujúc, jej oči skoro až blyšťali. Sklonil som sa k torte a len si v duchu počítal sviečky ako som rozmýšľal čo také si želať.

Grace a ChaceWhere stories live. Discover now