Chace

2.1K 108 3
                                    

Ešte jedna na večer keďže predchádzajúca bola krátka. Bavte sa!
________

Sedel som v aute, čakajúc kým konečne vyjdú Gracie a Maya. AKO jediný s vodičákom som bol vyhlásený za oficiálneho šoféra a občas to bolo vážne nanič.Konečne Maya vybehla s jablkom v ústach a tým posmešným úškrnom ako vždy. Skočila dopredu a len sa zaškerila.

„Ahoj Chacie. Videl si včerajší príspevok? Ľudia to zbožňovali!" vyplazila na mňa jazyk a ja som len prevrátil očami unavene si prehrabávajúc vlasy.
„Díky za verejné strápnenie. Kde je Gracie," povzdychol som si a zahľadel sa na ich vchodové dvere. Nikde ani stopy po jedinej osobe na ktorú mám dnes náladu. A to tiež mám chuť len sledovať filmy a nechať ju nech sa mi hrád s vlasmi.

„Nehovorila ti? Oh. Šla ráno s Rain a Alexom," mykla plecom a ja som sa zamračil. Naďalej si spokojne prežúvala nestarajúc sa o nič. Sakra tie dnešné decká. ,,Super," zamumlal som a len vyrazil. Nechcel som nič iné len už byť doma. Budem musieť nájsť v škole Grace a dohodnúť si filmový večer.

Potrebujem na chvíľu únik z reality. Ani neviem ako už som zastavoval pri škole a Maya vybehla skôr než som vôbec stihol vypnúť motor. Len som sa zahľadel na sedadlo spolujazdca. Sakra mám pocit že som s Gracie nehovoril už veky a pritom je to možno 24 hodín. Majú to takto všetci najlepší kamaráti?

Zabuchol som za sebou dvere a zamkol auto, Vybral som sa do školy len si otrávene kopajúc kamienok. Dopekla musím naozaj nájsť Gracie. Potrebujem objatie. Konečne som už bol na chodbe a zbadal ju pri jej skrinke. Vybral som sa k nej a už som doslova mohol cítiť teplo jej tela keď si ju stiahnem do objatia. Ale ona sa len zasmiala na niečom čo povedal Alex a spolu s ním zmizla v dave študentov. Zase. Vyparila sa. Čo sa deje? Vyhýba sa mi?

„Hej Chace počul som že Ema je tiež na baby keby chceš ísť aj po nej!" rozosmial sa Roger a ja som ho už len prirazil o skrinku. „Sklapni hej? Momentálne fakt nemám náladu takže ťa proste pustím a ty budeš držať tú tvoju odpornú hubu. Rozumieš?!" zasyčal som a on na mňa prekvapene hľadel a len prikývol, trochu vydesene ma odsúvajúc. Len som fľochol po ľuďoch sledujúcich nás a zamieril rovno k Rain.

,,Poďme na to, navrhujem sekundové lepidlo čo ty?" vydýchol som a len som si prehrabol vlasy. Prekvapene na mňa zdvihla zrak a len stisla na čierno namaľované pery. „Oh Chacie si tak pozadu. Už má všetko zalepené. Keď nemáš náladu neznamená to že ju nemám aj ja. Ale ak sa chceš uvoľniť pod so mnou blicnúť. Chystali sme sa s Willom ku mostu, možno na nejakého jointa," pousmiala sa a ja som len na ňu zostal hľadieť. Tráva huh? Kto by to bol na teba povedal Rain?
„Trávu nejdem ale poďme," mykol som plecom a tak ani nie o 5 minút som znova nasadal do auta a už som nasledoval Rainino rozpadajúce sa auto preč od školy. Och bože, odpusť mi že jeden deň nie som dokonalý!

xx.

Ukázalo sa že aj keď som nechcel trávu, Rain mi našla niečo iné a to alkohol. A tak kým oni fajčili ja som si odchlipkával z jej napoly vypitej tequily a sledoval plynúcu vodu s hlavou v jej lone. A prekvapivo som sa začínal cítiť lepšie. Oveľa lepšie. Vlastne keď som odhadzoval preč prázdnu fľašu už som sa cítil skvele. A Rain sa hrala s mojimi vlasmi a aj keď to nebolo také ako od Gracie predsa len to bolo čosi. Will púšťal hudbu, spievali sme s ňou. Hádzali sme kamene do vody. Potom proste len tancovali. Potom proste znova len chillovali. Proste pohoda. No stress.

„Gracie ráno hovorila, že včera si mal u seba štetku," uchechtla sa Rain ako mi znova prešla prstami cez vlasy a ja som sa len uchechtol.

„To Gracie isto nepovedala!" zvolal som pobavene a len začal kresliť vzory na jej nohe. Ale cítilo to divne. Akoby som robil niečo intímne. Tak som to nechal a len si povzdychol zatvárajúc oči.

„Okej povedala len že si tam niekoho mal. Tak čo tá zlá nálada? Myslela som že keď si užiješ budeš znova žiariť ako slniečko," odfrkla si a len zaťahala za moje vlasy až som sykol a zamračil sa na ňu.

,,Bola to iba Zire. A bola o ničom. A nakoniec odišla s tým že či nechcem s ňou ísť na rande. Tak som ju len uistil že to čo bolo nikdy nemalo záväzky a ona sa len rozplakala a odišla. Môžem ja za to že k nej nič necítim?" povzdychol som si a Will sa už iba rozosmial.

„Boha niekomu je. Haló je tu chlapec panic, ktorý si chce užiť. Prečo si ju neodkázal na mňa?!"

„Lebo si škaredý a nechcela by ťa," uchechtol som sa a on po mne len šmaril kamienok. Rain sa naplno rozosmiala a ja som sa len usmial keď sa predklonila a jej prsia sa obtreli o moju tvár. Okej toto naozaj nie je ako s Gracie. Mal by som ísť za ňou. Koľko vlastne je hodín? Vytiahol som telefón a len zamrkal na množstvo zmeškaných hovorov. Hah tichý režim je nad zlato.

Môj mobil znova ukázal prichádzajúci hovor od Gracie a ja som sa len usmial na jej fotku kontaktu. Nie nebola to žiadna očarujúca fotka samozrejme že som mal čosi strápňujúce. Keď mala naposledy krámy skončila tak že sa celá zabalila do periny takže tak len sedela ako obrovská gúľa, jediné čo jej bolo vidno bola tvár celá naštvaná keď si všimla že ju fotím.

„Áno láska," prijal som hovor a len som sa rozosmial.

„No konečne Chace! Kde sakra si, všetci ta hľadajú a boja sa o teba! Vynechal si školu, tréning, neprišiel si domov a tvoja mama obvolavala všetkých známych lebo jej neberieš telefón a už chcela aj volať políciu! Kurva Chace!" skríkla a ja som sa len zamračil.

„Nebuď frustrovaná Gracie, nemám rád keď si frustrovaná. A nenadávaj moja, nepasuje ti to," zašušlal som a už som len počul ako si otrávene povzdychla.

„Kde si Chace?"

,,Chace tu nie je. Som tvoj Chacie!"

„Chace!"

„E-e!"

„Chace dopekla povedz mi kde si a koľko si toho vypil!" okríkla ma a ja som sa len rozosmial.

„Vždy si tak sexy keď sa rozčuľuješ!"
„Ani ma nevidíš!"
„Oh ako vieš?"

„Čože? Si vonku? Nevidím ťa? Kde si?"
„Samozrejme že som vonku kde si bol som?"
„Chace naozaj kde si?"

„Prídeš pre mňa?"
„Áno Chacie prídem pre teba,"
,,Pri moste," hlesol som a už som len zrušil a spokojne som si vydýchol.

„Gracie je na ceste!" hlesol som pyšne.

„Kámo ako keď nechceš aby si všetci mysleli že si do nej kurva zamilovaný nechovaj sa tak. Zvlášť nie pred Rain," zamumlal a potom sa zdvihol a odišiel a skôr než som si stihol uvedomiť že aj Rain je už dávno preč bol som tam sám, osvetlený prichádzajúcim autom.

„CHACE FREDWARD WILIAMS ČO SI KURVA MYSLÍŠ TOTO NÁM UROBIŤ?!"

„Nekrič mama," zamumlal som ticho ale pochybujem, že ma vôbec počula.

„Postav sa z tej zeme!"

„Kde je Gracie," zažmúril som do svetla.

„Doma kde by bola? Jayden ťa už šiel zabiť keď počul váš telefonát. Dopekla čo to robíš Chace?!" povzdychla si unavene a len sa posadila na zem vedľa mňa. Vyzerala zničene a unavene. Kruhy pod jej očami ladili s jej vlasmi, ktoré boli celé strapaté. No aj tak bola stále krásna. Je to kúzlo matiek?

„SI krásna mami," hlesol som a ona sa iba rozosmiala.

„To má po tebe Mathew. Rovnaký idiot ach. Vstávaj Chace, do auta ideme za Gracie!" zvolala a tak som sa teda pozviechal a zvalil sa na sedadlo spolujazdca. Hurá za Gracie!

Grace a ChaceWhere stories live. Discover now