Grace

2.2K 97 6
                                    

„Alex chod bližšie ku Gracie!" zvolala Rain a znova sa zadívala do foťáku. Alex sa presunul ku mne bližšie, ruku ľahko prehodil okolo mojich ramien a len sa na mňa krátko pousmial predtým ako sme sa obaja zahľadeli do objektívu a už bolo počuť len cvaknutie fotky.

Toto je vlastne prvý piatok čo som vonku. Zrejme aj Alex, lebo aj on sa neustále obzerá naokolo a nasáva tu atmosféru. Ach bože, toto je tak perfektné.

Ja, Rain, Rosie a Alex sme sa rozhodli zájsť na kolotoče, ktoré sú práve v meste a lepší večer som asi nezažila. Samozrejme že kvôli Alexovi! Viem že to baby robili naschvál, ale vôbec mi nevadilo keď sme ja a Alex „náhodou" skončili v spoločnej sedačke na nejakej atrakcií, alebo keď sme popri sebe šli tak, že Alex bol pri mne. On, keďže je taký aký je, ani si toho nevšimol. Ugh, možno by som si toho nemala všímať ani ja, ale to sa nedá sakra!

AJ práve teraz, keď sme vyšli na mólo trochu sa pofotiť keď sme všetci spolu, stále bol po mojom boku. A stále nedal ruku z mojich ramien, ani keď sa k nám Rain prihnala aby nám ukázala našu fotku a ani keď sme potom stáli a rozprávali sa. Teda oni sa rozprávali ja som umierala blahom.

„Grace za pol hodku je desať možno by sme ťa mali vyhodiť doma, aby otec nevyvádzal," došla k nám Rosie a ja som si len povzdychla a prikývla. Vedela som, že toto musí raz skončiť. Obaja som si ramená a len si ich pošúchala. Bože ja nechcem ísť domov!

„Je ti zima?" spýtal sa hneď Alex a ja som naňho iba prekvapene pozrela. ,,Čože? Eh nie," trochu som sa začervenala keď zo mňa zložil ruku a začal si rozopínať bundu.

„Tak to je naozaj len Rosie zimomravá! Vidíš? Hovoril som že je teplo," zasmial sa a ľahko sa nechal prefúknuť predtým ako bundu znova zazipsoval a pousmial sa. Och Grace hádam si nebola taká naivná a myslela si, že ti dá bundu.
Trápne.

Trochu som spomalila a prvý krát za večer som šla sama. Rain šla ako prvá a viedla nás k autu, pozerajúc do mobilu. Rosie a Alex šli povedľa seba a o niečom sa náruživo rozprávali a ja som šla ako posledná len som sa objímala rukami a cítila som ako moja nálada klesá ako sa mi Alex vzďaľuje. Och.

Predierali sme sa cez dav a snažila som sa ich nestratiť ale bolo to fakt ťažké keď sa naokolo nás tlačilo milión ľudí. Ugh prečo všetci tadeto musia ísť práve v tu chvíľu ako my?

Predpokladala som, že sa to môže stať ale nepočítala som s tým. Preto keď do mňa niekto vrazil až som vyletela z cesty povedľa, bola som prekvapená ale zároveň mnou prešlo niečo zvláštne, veď sa aspoň jedna moja predstava naplnila. A ako som vzhliadla na ospravedlňujúcu sa osobu, splnilo sa z nej ešte viac. Aj vy tak zbožňujete chalanov s krásnou sánkou a rasami tváre? Tento vyzeral akoby jeho tvár vytesal sám Zeus. Aj keď sa nado mnou týčil snáď o tridsať centimetrov, nepôsobil zastrašujúco.

„Bože prepáč, naozaj ma to mrzí som len nemotorný!" zvolala ihneď a nervózne sa usmial.

„Máš pekne lícne kosti"

OCH bože nepovedala som práve TO! OMG Grace čo to stváraš?! Stretneš pekného chalana a ty mu povieš TOTO?! Panebože a čuduj sa že sa na teba nikto ani nepozrel!

On sa však len zasmial a trochu trápne si pošúchal líce. ,,EH díky? Ty tiež?" neisto na mňa prižmúril oči a potom si len plesol po čele. „Bože toto bolo trápne," uchechtol sa a ja som len sklonila hlavu usmievajúc sa. „Ani zďaleka nie tak ako to moje," zasmiala som sa ľahko a on sa len usmial, jeho oči akoby hovorili že to je okej.

„Som Joshua," nadvihol jeden kútik úst a ja som sa práve cítila ako v nejakom románe. Panebože toto sa fakt deje. Vypýtaj si jeho číslo Gracie je zlatý!

„Grace," naplno som sa naňho usmiala a len som sa nervózne zahúpala.

„Pekné meno, moja mama sa tak volá," uchechtol sa a ja som sa len zasmiala aj keď neviem na čom. Omg aká môže byť dobrá odpoveď na toto?

„Dostala som ho po mojej babke, zomrela keď mama bola malá a mala to byť asi pocta ale neviem aj tak ma málokto volá Grace, skôr Gracie,"

Áno Grace začni rapotať to je najlepší spôsob ako si ho získať. Omg na sto percent som celá červená ako paprika. Trapas. On sa však znova len zasmial. A pokrútil hlavou. Potom si ma prezrel a zrazu vyzeral uvoľnenejšie.

„Gracie aká? Nech si ťa môžem nájsť na Facebooku a možno ťa na ospravedlnenie pozvať na čaj? Alebo kávu, čokoľvek chceš len ja kávu nepijem," mykol plecom a možno sa mi to len zdalo, ale aj on sa trochu začervenal.

„Ani ja kávu nepijem takže čaj je naprosto v poriadku!" zasmiala som sa a potom si len neisto založila prameň vlasov za ucho. „Grace Acklesová. Mal by si ma nájsť ľahko," usmiala som sa a on sa len pousmial no zrazu sa zamyslene zamračil.

„Acklesová...tvoj oco šéfuje Ack-Industry?"

„Nie, ocko tomu nešéfuje, to je starký," len som stisla pery. Och jasné, málokto v tomto meste nepočul o starkom. Och pekný Joshua nesúď ma podľa rečí prosím. ,,Och tak to sa asi do teba nemôžem zamilovať, pokiaľ nechceme byť klišé," rozosmial sa a ja som sa len nechápavo zamračila.

„Moje priezvisko je Shelton. Akože Shelton-U čož je..."

„Och áno, konkurenčná firma tej starkého," chápavo som prikývla a potom som len vybuchla do smiechu. „Toto je šialené," pokrútila som hlavou a on sa len uchechtol a prikývol.

„Každopádne, pokiaľ to nebude moc ako Romeo a Júlia, rád by som si s tebou na ten čaj zašiel," usmial sa a ja som ihneď prikývla.

V mojej hlave vyskočil Alex ale keď som sa obzrela nikde naokolo nebol. Nie je tu Grace. Môžeš prijať pozvanie von od jediného chalana, ktorý sa na to kedy odhodlal. Možno bude Alex žiarliť a konečne sa k niečomu donúti.

„Fajn, prijímam pozvanie. Vidíme sa teda," hlesla som a len spravila krok dozadu. Som si istá, že ma už čakajú. Hádam neodišli bezo mňa. Nie to by neurobili.

„A teraz prepáč, ale musím ísť, kamaráti už na mňa si čakajú," neisto som sa obzrela a on len prikývol a usmial sa.

„Maj sa Gracie," zdôraznil moje meno a potom sa len neisto poškriabal za uchom krátko zamávala a každý sme sa pobrali svojim smerom.
Och bože naozaj sa to práve stalo či som zase snívala? Omg toto je najúžasnejší zážitok môjho celého života! Moje srdce tak divoko bije! A bože moje líca mám pocit že sa roztopia.

Došla som k autu a Rain len zahodila na zem cigaretu a zamračila sa na mňa. ,,Čo si taká červená?" nadvihla obočie a ja som len na ňu vyvalene pozrela a jediné čo zo mňa vyšlo bol nadšený piskot keď som začala nadšene poskakovať. Ona sa na mne len prekvapene rozosmiala napokon ma chytila za ramená zastavila a pobavene na mňa hľadela.

„Tak čo sa deje Grace?"

„Rain bože práve ma prvý krát chalan pozval na rande a všetko je tak nádherné romantické a trápne že neviem čo si myslieť!" vypískla som a ona sa iba rozosmiala a prekvapene nadvihla obočie.

„Ktože to bol? Bože musíš nám ho ukázať na Facebooku! Ale teraz nastupuj lebo asi už meškáme a tvoj ocko nás zabije Všetko nám povieš v aute!" nadšene sa zaškerila a potom len obišla auto a obe sme nastúpili a hneď vyrazili smerom domov, zatiaľ čo ja som im všetko dopodrobna zvestovala pozorne sledujúc Alexovu reakciu.

Grace a ChaceWhere stories live. Discover now