10

233 9 11
                                    

 

Okulun içine girerken kendime her şeyin çok farklı olacağını hatırlatıyordum. Her şey çok farklı olacak. Ben çok farklı olacaktım.

  Birkaç göz üzerimdeyken ilerlemeye devam ediyordum. Tedirgindim ama bunu saklamayı öğreneli çok oldu. Çünkü tedirgin halimi görselerdi daha çok yakarlardı canımı.

  Ellerimi yumruk haline getirip sıkmaya başladım. Dün ona herkesin canını yakacağım derken neler yapacağımı bilmiyordum tam olarak. Buna cesaret edebilir miyim onu bile bilmiyorum. Ama artık herkesin ettiğini bulmasını istiyordum.

Biri tarafından kolum çekilince peşinden sürüklenmeye başladım. Kendime geldiğimde kolumu çekip kendime geldim. Karşımda Furkan'ı görünce kollarımı göğsümde bağlayıp alaycı bir şekilde bakmaya başladım.

"Hayırdır Furkan? Ne oluyoruz?"

  Sıkıntılı bir nefes verdi. Benimle konuşmaktan çekiniyor muydu o?

"Konuşalım mı biraz?"

"Tam olarak ne hakkında? Bizim seninle konuşacak bir şeylerimiz kalmadı." Dedim sakince.

"Çok şey var Ay." Bana her zaman Ay derdi... "Hatalarımı telafi etmeme izin ver."

Ona doğru yaklaştım. Ayak ucumda yükselip, kulağına yaklaştım.

"Bana tahmin edebileceğinden çok daha fazla zarar verdin. Şu an neler yaşıyorum, nelerle boğuşuyorum tek bir fikrin bile yok. Şimdi de pişman mısın gibi davranma." Geri çekilip devam ettim.

"Beni bir kere kaybettin. Katlanamadın bana, haklıydın. Ağlak birine ancak bu kadar dayanabildin. Ama onun benim zaafımı kullanmasına izin verdin. Bunu bilmelerini sağladın."

Geri çekildim. Gidecekken kolumdan tutup "Özür dilerim."dedi.

"Hatalıyım ama pişmanım. Yeniden eskisi gibi olamaz mıyız? Yeniden şarkılar söyleyen, gökyüzünü izleyen Ay ve Furkan olamaz mıyız?"

Kollarını ittim.

"Benim ismim Ayça. Ay değil. Biz seninle eski Ayça ve Furkan olamayız. Çünkü biz o şansı kaybettik seninle."

"Senin benden uzaklaştığın ve zaaflarımı kullandırttığın gün her sey bitti. Sende artık kabullen. Biz artık seninle o iki yakın arkadaş değiliz."

Gözlerimdeki yaşları fark ettim. Ne ara ağlamaya başlamıştım ben böyle? Elimin tersiyle sildim ve koşarak uzaklaştım











Mizantropist •TextingWhere stories live. Discover now