Bestiáře

110 2 0
                                    

Pov. Stilese

Do města se přistěhovala nová rodina a začala k nám chodit jedna holka Jean Morgenová.

Vypadá mile ale něco se mi na ní nezdá jakoby, něco skrývala. Dnes, máme i dějepis s novým učitelem. Posadil jsem se před Scotta který celou dobu pozoroval Jean, která si něco zapisovala do sešitu.

Do třídy přišel chlap tak ve středním věku s úsměvem na tváři si nás všechny přejel pohledem až se chvíli zastavil na Scottovi a Alison. "Takže žáci jmenuji je Alarick Morgen a jsem váš nový učitel dějepisu." Přitom jak mluvil se zaměřil na Jean, která ho ani nevnímala a dál něco psala do sešitu.

Tak přišel k její lavici a podíval se co do toho píše. "Jean, když už píšeš zrovna toto téma počkej si domů a poraď se s bratry. Ale tohle si vezmu." Řekl pan Morgen s úsměvem, vzal jí ten sešit a šel zpět ke katedře. Zbytek hodiny proběhl v klidu.

Když jsme odcházely tak jsem zaslechl rozhovor mezi Jean a Panem Morgenem.

"Tati můžeš mi to prosím vrátit ještě to nemám dopsané." "Ne, dostaneš ho až doma. To mi připomíná, kde máš zbytek těchto sešitů." Jean se do odpovědi moc nechtělo ale nakonec odpověděla. "Doma v krabici ve skříni, ale přepisuju je do něčeho většího."

"Dobře můžeš jít." Po této větě jsem se rychle sbalil a šel do šatny, protože jsme měli tělocvik.

Tělocvik byl katastrofa a naštěstí už skončil, takže jsme se šli převléct, vysprchovat a šli jsme na oběd.

Na obědě jsem si sedl k naší partě a začali probírat zvláštní chování Jean a Lydie nezapomněla okomentovat její styl oblékání u kterého jsem jí musel dát za pravdu, že byl na holku zvláštní, ale hodně jí slušel.

Po obědě jsme měli angličtinu, kde jsem seděl vedle Jean. "Ahoj ještě jsme se nestihly seznámit, jmenuju se Stiles Stilinski." Ona sebou jenom polekaně cukla a rychle se otočila. "Ahoj jsem Jean ale to už víš." Odpověděla zaraženě a trochu vyděšeně. Hodina proběhla v klidu a každý jsme se rozutekly někam jinam. Když jsem dojel domů k mému překvapení u nás v obýváku seděl nějaký muž, který se bavil o něčem s tátou a něčemu se smáli. Jako první si mě všiml ten muž a představil se. "Zdravím mladý muži jmenuji se James Morgen a rád tě poznávám." Byl jsem celkem mimo a z přemýšlení mě probral otec." Jamesi toto je můj syn Stiles." "No nic já budu muset jet domů uvidíme se zítra pane Stilinski." S těmito slovy odešel ale něco mi říkalo, že je něco špatně.

Bylo už pozdě večer když mi volal Scott ať přijedu na veterinu že se něco děje.

Naštěstí táta odjel do práce, jen co jsem dojel před veterinu na mě čekal naštvaný Derek, který vypadal že za chvíli bouchne, proto jsem radši rychle vešel dovnitř kde byl Deaton místní veterinář a druid, vedle něho stál zamračený Scott. "Co se děje Scotte?" Nechápal jsem, dokud se za mnou neozval Peter Hale s menším úšklebkem." Děje se to, že po nás jdou lovci a jeden z nich Dereka viděl." "Takže po nás jde pár lovců, které ani neznáme?" "Tak nějak, až nato že je to celá rodina lovců a myslím že dva znáte." "O kom to mluvíš?" Ozvala se Alison nechápavě. "Jednoho znáte určitě jmenuje se Jean Morgenová." Řekl Peter. "Petere ona nemůže být lovec to je nesmysl. Viděl si ji vůbec? Jak se chová? Ona je moc plachá na lovce. Co když je vlkodlak nebo něco jiného, a proto je tak plachá, protože se bojí že na to přijde rodina. "Řekl svůj názor Scott. "Ať už je cokoliv nejspíš o nás ví a když ne ona tak její rodina ano. Musíme, si dávat pozor." "Co jim poslat varování?" Ozval se s úšklebkem Peter. "Ani na to nemysli Petere. Nikoho napadat ani unášet nebudeme." Ozval se naštvaně Derek, který celou dobu mlčel. Lovce jsme probírali ještě další dvě hodiny a potom jsme každý jeli domů. Celou cestou jsem nad Jean přemýšlel, co je vlastně zač a jak to zjistit s těmito myšlenkami jsem dojel domů a šel si lehnout.

Další den ráno jsem se převlékl, učesal a šel dolů do kuchyně kde byl táta. "Dobrý ráno, tati." Pozdravil jsem a šel si dát rychle snídani kterou jsem ani nedojedl, popadl jsem svačinu a běžel k auto, protože musím ještě vyzvednout Scotta cestou do školy do které stejně přijedeme pozdě. Nabral jsem Scotta a jeli jsme do školy. Přijely jsme o deset minut později tak jsme šli rychle do třídy kde už učitel probíral látku u tabule. Rychle jsme otevřely dveře a šli každý na svoje místo. Místo, kde seděla Jean je prázdné. "Ale nějací opozdilci, jaká je vaše výmluva pánové?" Zeptal se pán Morgen který vypadal trochu naštvaně. Už jsem chtěl něco říct, když do třídy vešla celkem bledá Jean. Omluvila se, že přišla pozdě a šla ke svému místo. Byla v polovině cesty, když se jí podlomily nohy a ona se skácela k zemi. Čehož si všiml pan Morgen a chytil ji, než dopadla na zem. Rychle vzal telefon a začal někam volat potom co dovolal se snažil probrat Jean která pořád nereagovala. Po deseti minutách se ve dveřích od třídy objevili dva muži. Jeden vzal Jean a druhý něco řekl panu Morgenovi a oba odešli. Jakmile jsem se podíval na Scotta kterému to došlo taky, ti muži byly lovci.

Učitel vypadal trochu mimo tak nám rychle zadal práci a sedl si za katedru a z šuplíku vytáhl sešit ve kterém začal něco rychle hledat.


Zakázaná láskaWhere stories live. Discover now