Vyhodnocení 3. úkolu

145 10 14
                                    

Velice se omlouvám za to zdržení. Vaše příběhy mi na stole přistály se zpožděním a já se svým aktuálním časovým presem taky nestíhala tak, jak bych potřebovala. Ale je to tu, vyhodnocení posledního úkolu, jdeme na to.

Pořadí jako obvykle nemá vliv

1. Remus Lupin - CaptainFione

Tak tohle se mi strašně líbilo. Ten začátek mě úplně ukolébal, jako by se vůbec nic nedělo, jen mi bylo horko a měla jsem žízeň (doteď hledám aspoň trochu té citronové limonády!), ale v polovině to nabralo grády. Normálně se mi tajil dech, to napětí z povídky bylo úplně cítit, krásně sis vyhrála se slovíčky, krátkými větami i s atmosférou. Nemůžu si vůbec stěžovat. A závěr byl jako osvěžující sklenice právě té limči, kterou sice nemám, ale vůbec mi to nevadí. Moc pěkná práce. Vůbec mi ani nechybí, že tam prakticky nebyla ani přímá řeč, vůbec tam nechyběla, ty dvě kratičké věty to naopak jen výborně podtrhly a dokreslily atmosféru.

Celkem: 6 bodů

2. Fred Weasley - danhelka

No, upřímně jsem trochu zmatená. Pointa příběhu se mi líbí, hezky ses chytila s atmosférou a využila jsi to, co nabízela. Merlinžel mi několik drobností zabránilo si vychutnat čtení. Předně střídání časů, to už na začátku nepůsobí úplně dobře, a pak taky kanonická část. Sirius se nemohl dostat do Bradavic, pořád byl na útěku, s Harrym se spojil pouze přes krb, takže si ani nedokážu představit, jak by se dostal za Fredem, druhá věc je, že v té době Siriuse ještě dvojčata ani neznala. Oceňuji však originalitu shipu; pokud by to měla být AU povídka, bylo by to příjemné čtení s hrnkem čaje.

Celkem: 4 body

3. Draco Malfoy - anymalfoypotter

Mám z toho smíšené pocity. Naprosto mě uchvátila výborně zvládnutá du forma. Fakt, tleskám, ani jedno sklouznutí k ich, jsem nadšená. Ten přítomný čas tomu navíc dodal úplně jinou šťávu, vyloženě to umocnilo napětí, ale... A to je to ale. To napětí, kterého by tam mohlo být vážně strašně moc, tam prostě není. Celé to bylo pojaté tak letem světem, přitom Dracovy pocity ohledně úkolu zabití Brumbála mají obrovskou možnost k rozepsání. Vážně je to škoda, kdybys to někdy chtěla víc rozepsat, myslím, že to bude naprostá topka, zvlášť s tou du formou to prostě úplně ladí. Kánon je ale splněn do puntíku, za to chválím.

Celkem: 4 body               

4. Minerva McGonagallová - FemmeFragile

Srdíčko mi plesá, protože jsem měla zase možnost nahlédnout do soukromí Minervy a Meryl. Myslím, že ti celkově tahle soutěž sedla a pomohla nám všem odkrýt jejich osudy trošku blíže (takže si hezky přidám svoje zásluhy, že jo). Musím říct, že by mě nenapadlo, že budeš Minervu až takto trápit, to bývá obvykle moje parketa. Ale dostala se z toho se ctí, přesně tak, jak bych si to od ní představovala. Atmosféra se ti taky podařila zachytit moc hezky, celkově ty vzpomínky se současností opět působí krásně uceleně. To zaklínadlo mi trochu potrápilo hlavu – dobrá práce. Jen ta maličká drobnost, že Avery je starší než Minerva a do školy spolu nechodili, ale to je jen mé rýpaní, povídce jako takové to vůbec nebrání. Krásná práce

Celkem: 5,5 bodu 

5. Neville Longbottom - memeemi5

Tohle bylo takové pěkné odpočinkové shrnutí Nevillova studentského života. Vzpomínky jsi vybrala hezké, perfektně se do toho hodily a ten jeho postup, kdy se mu znovuobnovila odvaha, byl snadno uvěřitelný a hezky to sedí k jeho charakteru. Jen mi tam chyběla možná troška napětí, se kterým sis mohla na konci pohrát, ale i tak se mi to líbilo. Jen ta změna času, no, ale o tom jsme se bavily už předtím. Každopádně musím říct, že Neville ti tedy ohromně sedí, jeho charakter zvládáš velmi dobře.

Celkem: 5 bodů

6. Pansy Parkinsonová - Mischeff

Mám husí kůži. Mám ráda tvé pojetí Pansy, které z té nesympatické Zmijozelky dělá normální holku – namyšlenou, drzou, ale se srdcem na pravém místě. Že se tahle scénka kanonicky odehrála, jsem ti snědla i s navijákem a prostě odmítám věřit tomu, že by se to nestalo. I na tak krátkém úseku se mi podařilo vžít do obou dvou, dělat si starosti o Draca i zakusit aspoň část jeho zoufalství. Krásná práce. Klidně bych si přečetla i delší verzi, nebo nějaké pokračování.

Celkem: 6 bodů

7. Lenka Láskorádová - puellainrotis

Jsem trochu rozpačitá. To, že je Lenka ve škole místo jinde, je v pořádku, protože nebyla jiná možnost v zadání. Ale Hermiona, která omámí své přátele, přijede záchranným autobusem do Bradavic a nikdo ji nechytí? Hermiona je dobrá, ale zas tak dobrá ne. Navíc by to neudělala, nenechala by své kamarády v situaci, kdy by jim mohl někdo ublížit a oni se nemohli bránit. Vymyslela by jiný způsob, jak Lenku kontaktovat. Když od toho odhlédnu, tak byla povídka pěkná, něžná, romantická, možná až příliš přeslazená. Hodně sázíš na dialog, ale chybí mi tu myšlenky a emoce, které by mi pomohly se vcítit do postav a uvěřit, proč se Hermiona zachovala jako zamilovaná puberťačka, aniž by použila rozum. Zvážila bych nějaké doplnění a rozepsání, aby to působilo věrohodněji.

Celkem: 4 body

8. Severus Snape - Wertscha 

Svatý Merline, to byla jízda! Já se snad ani nestihla nadechnout. To bylo prostě výborný, du forma ti úplně skvěle sedla. Napětí se dalo krájet, krásně sis hrála s větami, každá měla přesně to správné místo, krsná práce se souvětími i jednoduchými větami. Musím říct, že jak tě tak nějakou dobu sleduju, tak se velmi zlepšuješ, tahle jednohubka je rozhodně jedna z tvých nejlepších. Dává perfektní smysl a fakt mě tu zanechala sedět s husinou a vytřeštěnýma očima.

Celkem: 6 bodů 


Příběhy, které budou zveřejněny: 
Remus Lupin
Minerva McGonagallová
Pansy Parkinsonová
Severus Snape

Accio příběh! (HP pisatelská soutěž)Kde žijí příběhy. Začni objevovat