1. úkol

475 39 16
                                    

Dobré odpoledne, třído," ozval se hluboký hlas profesora, který se zavířením smaragdově zeleného hábitu akorát vstoupil do dveří učebny přeměňování. Došel ke své katedře a shlížel na svou desítku studentů, kteří jako jediní ze sedmých ročníků dosahovali v předmětu takových výsledků, že se směli přihlásit do pokročilého kurzu. Byl potěšen, že se kapacita kurzu naplnila a v duchu spokojeně kýval hlavou, ale taktéž se potutelně usmíval.

„Úkolem dnešní hodiny bude vývoj nového kouzla. Nepředpokládám, že byste to zvládli během hodiny, proto budete pokračovat ve svém volném čase a do příští hodiny mi odevzdáte esej o délce tisíc až tři tisíce slov, kde mi popíšete, jaký předmět přeměníte v jaký, kouzelnou formuli a pohyb hůlkou."

Pro větší důraz vztyčil před sebou ukazováček. „Aby to však nebylo tak jednoduché," pokračoval, nevšímaje si nespokojeného mumlání („Copak je vývoj nového kouzla něco jednoduchého?"), „vaším úkolem bude zaklínadlo naučit jiného spolužáka z vašeho ročníku a popsat do eseje vaši spolupráci. A nyní," zvesela tleskl a opřel se o pracovní stůl, „do práce! Vymýšlejte, jaký předmět nebo zvíře přeměníte! A abych nezapomněl, termín odevzdání eseje je 15. 10. 2019. Zhodnocení vašich prací a další úkol vám sova donese mezi 30. 10. – 5. 11. 2019. Hodně štěstí, třído!"

Pro jistotu si ještě dovolím shrnout zadání od vašeho milovaného profesora, který má rád zelenou:

Vymyslete kouzlo, které se bude moci použít při přeměňování, naučte ho svého spolužáka ze stejného ročníku a popište to v příběhu na 1000 – 3000 slov.

Datum odevzdání: 15. 10. 2019

Známky a nový úkol: 30. 10. – 5. 11. 2019

Do příběhu můžete zařadit libovolné postavy (buď kanonické, nebo OC), ale nezapomeňte, že jste v sedmém ročníku (tedy je vám 17 – 18 let), a proto by kanonické postavy měly odpovídat své době.

V případě dotazů pište do komentářů. Pokud byste někdo nestíhal, ozvěte se včas, alespoň pár dní dopředu. Sovy posílejte ve Wordu nebo přes Google Docs na xxxwoman1@gmail.com

Těším se.

Accio příběh! (HP pisatelská soutěž)Kde žijí příběhy. Začni objevovat