🇫🇷Mom🥀

279 38 86
                                    

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

                                                01/0#/18##Sevgili Günlük;

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

01/0#/18##
Sevgili Günlük;

Bu benim annem Fransa. Çok güzel öyle değil mi? Bir sürü makyaj malzemesi olmasına rağmen hiç birine ihtiyacı yok. Doğal ve saf bir güzelliği var. Her zaman kibar ve güler yüzlü, eğlenceli, şakacı, meraklı, yetenekli her şeyiyle mükemmel ve harika bir anne. Hepimizi çok seviyor.

Hiç babam gibi değil benim her zaman yanımda ve günün çoğunu benimle geçiriyor. Bana bir sürü şey yapmayı öğretiyor ve benimle oyunlar oynuyor abim olmadığı zamanlar. Gitar çalma da çok yeteneklidir onu dinlemeyi her zaman çok sevmişimdir. İyi ki benim annem o.
______
03/0#/18##

Bugün annemle bir çok tatlı yaptık. Benimkiler annemin ki kadar güzel olmadılar ama biliyor musun annem hepsini yedi ve bana şahane olduklarını söyledi. Abime de verdim onlardan ama o daha güzel olabileceklerini yine de sevdiğini söyledi. Babam hiç yemedi.
______
09/0#/18##

Annemle vakit geçirmeyi gerçekten çok seviyorum. Bu gün ona elbise seçmesinde yardım ettim. Ama bu benim için çok zordu çünkü hepsinde çok güzel duruyordu. Merak etme ama çok güzel bir elbise bulduk. Giyinme odası çok dağalmış olsa da beraber toplamak eğlenceliydi.
______
11/0#/18##

Güller çok güzel çiçekler, tıpkı annem gibi belki de bu kadar çok benzedikleri için annem onları bu kadar çok seviyordur. Bu çok mantıklı annem de her zaman gül gibi kokar, gül gibi narin, zarif, güzel ve kibardır. Ah, belki annem de bil güldür ama insan olmuştur? Tıpkı bana anlattığı masallardaki gibi. Bu harika bir şey, merak ediyorum acaba nasıl insan oldu? Ya da neden oldu? Yarın bunu anneme sorsam iyi olur.
_______
12/0#/18##

Anneme sordum. Ve bana güzelce gülümseyip kıkırdadıktan sonra teşekkür etti ve çok kibar olduğumu söyledi. Ardından kendisin bir insana âşık olmuş bir gül olduğunu söyledi. Bu aşkı o kadar güçlüymüş ve bunun için çok fazla dua edip duruyormuş. Ve bir gün Tanrı dualarını kabul edip onu bir insan yapmış. Ve ve âşık olduğu kişi kimmiş biliyor musun? Elbette biliyorsun çünkü şu anda onunla evli. Bak sana dememiş miydim o bir gül diye.

Acaba ben de Tanrıya çok dua etsem kabul edip dileğimi gerçekleştiri mi?
______
14/0#/18##

Anneme hediye olarak onu gül bahçesinde gitar çalarken çizdim. Çok beğendiğini ve yetenekli olduğumu söyledi. Kendisi gibi resmim güzelmiş. Buna gerçekten çok sevindim. Hatta çizdiğim resmi buz dolabına astı. Ama bence abim bu konuda daha çok yetenekli. Tabi o resimlerini herkesten saklıyor, benden bile. Yine de bir kaç tanesini gösterdi.
______
18/0#/18##

Annemle fırına gittik ve bir sürü baget ekmek aldık. Kahvaltı da ya da hiç bir öğün de de yemiyoruz. Buna rağmen neden her pazar bunları alıyoruz merak ediyorum.
______
21/0#/18##

Annem bana da gitar çalmayı öğretmeye başladı. Oldukça eğlenceliydi taki gitarın telini koparasıya kadar. Annem sorun olamadığını söyledi ama bu beni çok üzdü. Abim üzüldüğümü gördüğünde nedenini anlattım o da böyle bir şey için mi üzülüyorsun temalı konuşmasını yaptıktan sonra anneme yeni gitar telleri aldık. Çok mutlu oldu.
_______
25/0#/18##

İspanya amca yine geldi. Neden sürekli babam yokken bizim eve geliyor ve anneme ve bize garip davranıyor bilmiyorum. Sarılmayı çok severim ama onun sarılması....garip. Neden anneme bu kadar yakın davranıyor ki? Ya da bana, babam ondan hiç hoşlanmıyor ve uzak durmamızı söylüyor. Ama o babamı pek takmıyor. Neden anneme babam gibi davranıyor neden bize sürekli hediye getiriyor?.....bu bir sorun değil biliyorum ama sanki bu ilgisinin ardında farklı bir şey var. Yine de ben ne bilirim ki, küçük bir çocuğum sonuçta.
_______
06/0#/18##

Yeni bir kardeşim olucakmış biliyor musun sevgili günlük? Artık 3 kardeş olucaz ve ben de abi olucam. Çok mutluyum annem de çok mutlu abim de. Annem bu sefer bir kızı olacağına inanıyor. Açıkçası benim için fark etmez ama umarım annemin dilediği gibi olur. Ben de abilik için hazırlansam iyi olur. Leylek gelmeden her şey hazır olsun istiyorum. Umarım kerdeşimi getirirken düşürmez. Ve umarım geç kalmaz ah 9 ay ben o leyleği nasıl bekliycem şimdi?
______
01/0#/18##

Kardeşimin gelmesine 2 ay kalmış! Yeeeyyyy! Bu çok güzel bir haber değil mi sevgili günlük? Evet öyle! Yanlız neden annemin karnı bu kadar büyük bilmiyorum. Abim bana söyleycekti ama babam onu kolundan tutup sürükledi ve babam bunu yapınca annem çok rahatlamış gözüküyordu. Umarım annemin bir şeyi yoktur.
_____
14/0#/18##

Kardeşim doğdu! Aslında doğalı oldu baya ama anca yazabildim. Üzgünüm sevgili günlük, umarım seni üzmedim. İsmi Avustralya ve çok tatlı pofidik yanakları var. Öpemye doyamıyoruz. Annemle oturup kardeşime bakarken annem bir gün benim de büyüyüp güzel bir kızla evleneceğimi ve benim de böyle çocuklarım olacağını söyledi. Ama ben neden böyle bir şey olmasını istiyor bilmiyorum.
_____
30/1#/18##

Biliyorum sevgili günlük bayadır sana yazmıyorum. Yine özür dilerim...ama annem artık eskisi gibi değil...eskisi gibi gülmüyor...eskisi gibi etrafa neşe saçıyor...benimle ilgilenmiyor...babam abimi sürekli yanında tutuyor... Avustralya ise daha bezli bir bebek....ve ben çok yanlız hisseiyorum....kimse yanımda değil...kimse beni umrsamıyor. Ama ne biliyor musun sevgili günlük? Ben her zaman gülüyorum çünkü onların kimse yokken ağladığımı bilemsini istemiyorum. Hep pozitif oluyorum çünkü onlara moral verecek biri lağzım. Ben böyle biriyim böyle biri olmalıyım. Ben bunu yapmazsam herkes daha çok üzülücek. Pozitif olamalıyım ve gülmeliyim ki her şey iyi olsun. Pozitif ol gülümse ve " Everythings will be okay" de böylece devam edebilirsin. Böylece...böylece herkesi mutlu edebilirsin, ve hayalini gerçekleştirebilirsin. Kimse bu rolü üstlenmediğinde duyguları içinde boğulurken senin onlara el uzatman gerekiyor. Şey yap ki onlara da öğretebilsin. Sonra odanda yorganın altında tüm bu duyguları ağlayarak boşaltabilirsin ve bunu kimsenin bilmesi gerekmez......çok yazdım. Üzgünüm sevgili günlük seni de sıktım.
______
##/##/###

Annem....artık yok....o gitti...hem de nedenini söylemeden....onu çok özlüyorum. Tek dediği geri döneceğiydi....ama keşke hiç gitmeseydi......o...o olmadan ben...ben.......Hayır! Böyle olma Kanada! Kendine gel! Senin bir abin iki de küçük kardeşin var ve onlar çok üzgünler. Sen de olsan bile onları güldürmelisin böyle odanda kös kös oturmak hiç bir işe yaramıycak! Eğer annemiz gittiyse.....ben o gelesiye kadar onun yaptığı şeyleri yaparım....onun gibi olamam belki ama en azından belki çok kötü bir çöküş yasamaz kardeşlerim. Çünkü babam da....babam da çök kötü durumda. Ve o da ne yapacağını bilmiyor. O yüzden sorumluluk sende! Hadi yaparsın ow ow yee Hadi göriyim seni Kanada!

Oh gerçekten rahatladım. Sağ ol sevgili günlük iyiki varsın asıl sırdaşım.

3

Kanada'nın GünlüğüHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin