Cap XX. Trecutul, e prezent ?!

37 4 0
                                    

Era dimineata. Soarele isi facea deja aparitia in camera cea intunecoasa de la parter, dar ceva ne-a trezit ! Era ceva in neregula. Era ciripitul pasarelelor ! N.am mai auzit pasarele de mult.. De cand am ajuns aici, aproape de un an.. Maria nu mai era in camera.. Dar ea nu se trezeste niciodata asa de devreme.. este, doar 07:03. Ceasul meu a inebunit ? Afara zici ca e vreo 12:00 poate si mai tarziu.. dar 07 ? M.am ridicat din pat, cat de incet s.a putut pentru a nu face zgomot. Stai umpic, ceas ? Eu nu am ceas ! Si Zayn are ! Cred ca Carla s.a trezit mai devreme azi.. dar Maria ?! Oare sa faca parte din planul lor ?! Se vedea o umbra in bucatarie ! Era a Mariei. M.am apropiat cat am putut, fara sa ma vada. Era singura. Vorbea la telefon ! Am apucat sa inteleg umpic din ce a zis, se pare caci Carla ii dadu.se voie sa vorbeasca..

-Bine sefu, o sa incerc.. dar daca o sa afle pana o sa fac ce.mi ziceti ? 

Cee ? Ce sa aflu ? Ce o sa incerce.. Gandul meu era invadat de tot felul de intrebari fara raspunsuri, daca as stii ceva adevarat macar, pe care sa ma pot baza, dar asta este peste masura,o sa ma omoare ? O sa ma rapeasca din nou ? Ce o sa-mi faca ? Are si sef, bine de stiut ! 

-Buna dimineata ! zice ea vazundu-ma intrand pe usa. Eu nu zic nimic.. Ai patit ceva Van ?

-Nu pot sa cred ce, ce fiinta esti ! Dupa tot ce faci inca imi spui pe nume ?! Cine te crezi ? Spune.mi cand vrei sa ma omori ? 

-Sa te omor ? Ce ti-a venit ? De ce as vrea sa te omor ? Tu auzi ce vorbesti ?!

-Maria, hai sa terminam jocul odata! Spune-mi ce sef ai ? Ce trebuie sa-mi faci ? Ce ti-am facut de ma urasti atat ? De ce mi-ai facut asta ?!Cu ce ti-am gresit ? -zicand acestea pe fata mea apareau niste lacrimi ce nu au mai aparut de mult, sigur nu din orice motiv imi dadeau lacrimile, dar acesta era un caz dificil, fata Mariei se schimbase, se remarcau regrete, dar totodata zambea, oare e, e mandra de mine? 

-Vai Vanesa, imi dau lacrimile crede-ma ! Sunt mandra de tine ! Da-mi o zi, si o sa iti povestesc totul, dar momentan vreau sa stii ca poti avea incredere in mine, o sa te scot de-aici, dar nu cum a zis Carla, sa te salvez pe tine si eu sa petrec in Hawai, o sa plecam amandoua de-aici !

-Vrei sa spui 3 !

-Care 3 ? 

-Eu, tu si Zayn !

-Inca mai ai incredere in el ?

-De ce nu as avea ?!

-Pai dupa tot ce ti-a facut ieri ? 

-Ieri, ce sa-mi faca ? 

-O fost cu Carla chiar tu i-ai vazut !

-Cee ? Despre ce vorbesti ? 

-Cum adica despre ce vorbesc ?! Vanesa, ce-ai patit ? 

-Ce sa patesc ? 

-Arata mana dreapta intre incheietura si cot  !

-Maria, stii ca nu pot avea incredere in tine !

-De ce ? 

-Doar uite-te si sppune-mi ce vezi ! -am ascultat-o, cevaera schimbat, isi aminteste de ziua de ieri, chiar a dat de inteles faza cu ce a zis Carla, dar partea cu Zayn si Carla nu mi-o amintesc, imi ridic manica bluzei alb-negru tip zebra, nu are ce sa fie, adica nu ii vad impacati pe.. Ce, ce, ce-i asta ? Sunt 3 segmente intr.un cerc ! Fiecare capat are un semn mai mare si indica aceeasi directie, cum de n-am observat asta pana acum ? Dar, de unde ?! Se vedea clar ca eram speriata, expresia fetei mi s-a schimbat dintr-o data, eram alba la  fata, eram pur si simplu incremenita ! Atunci m-a intrerupr Maria.

-Ce e ? Ai ceva ? Spune-mi, poti avea incredere in mine ! Ce e ? 

-Eee, e un cerc din 3 segmente format ! -spun in soapta fiind inca foarte speriata. Ccc, ce inseamna asta ? Maria s-a apropiat de mine, mi-a luat mana si s-a uitat, pur si simpul s-a speriat cand a vazut asta, s-a indepartat 2 pasi inapoi si a zis.

-Sunt de-adreptu' uimita, semnul asta nu a mai fost vazut de peste secole ! Sunt 2 motive de ce ai putea avea asta pe mana, cand ti-am zis sa te uiti m-am gandit ca ti s-a sters memoria. Asta ar fi o sulutie. Cele 3 segmente sugereaza ca de 3 ori ai avut memoria stearsa. Vanesa, gandeste-te bine ! Incearca sa-ti amintesti ! Ce nu-ti mai amintesti, eu stiu de 2 ori ca ti s-a sters memoria.. o data cand ai descoperit laboratorul tatalui tau, si acum ! A 3 oara ? Cand ? Incearca sa-ti amintesti !

-Sss, si al 2 motiv ? Care e ? Maria tacu si incremeni, se vedea ca asta o ingrijora. Mariaa, spune-mi !

-Al, al 2 motiv este ca ai prea multa putere in tine si nu stii sa o controlezi !

-Putere ? Ce putere ?

-De vrajitoare Vanesa, esti o vrajitoare ! Tu esi una dintre chestile ce le vaneaza tatal tau !

-Cee ? Dar, dar cum ?! Parintii mei sunt ambii vanatori, eu cum pot sa fiu un speciment pe cale de disparitie ?!

-Paii..

-Pai cee ? Maria, zi tot, nu mai zi pe ocolisuri !

-Sunt 3 caii de a fii vrejitor. Fie te nasti cu asta, adica unul dintre parintii tai sa fie vrajitor sau una din rudele tale, cum ar fii cazul meu, Da Vanesa, eu sunt vrajitoare, ceea ce a spus Carla ieri a fost o minciuna ! Daca vroiam sa fiu iubita de restu foloseam magie ! Daca vroiam sa-ti fac rau, la fel, aveam magia la dispozitie sa facce vreau, dar nuu... eu nu sunt implicata in ceea ce-ai patit, vrei sa stii cine e seful ? Tatal tau ! Dar trebuie sa amaneze planul, avea de gand sa arunce un praf magic ce poate omora specimente supranaturale la 10 km distanta de acest loc, dar care totodata nu afecteaza cu nimic oameni !

-Stai, dar asta insemna ca si tu ai fi murit ! 

 -Da, dar tu te-ai fi intors acasa !

-Si cu tine ce s-ar fi ales ?!

-Poate ca nu iti mai amintesti, dar la 8 ani, mi-ai salvat viata, acum e randul meu !

-Mariaa.. as face acelasi lucru sa te stiu in siguranta, nu mai risca pentru mine, stii ca o sa risc si eu pentru tine !

-Stii.. mereu ziceam ca noi 2 suntem surori, eu inca cred asta, esti sora pe care nu am avut.o niciodata.. esti mai mult decat o verisoara !

-A 2 si a 3 cale Maria, care sunt ?

-Oricum vei afla.. pai a 2.. este sa fi rapita la nastere si sa fi hranita cu sange de vrajitor, dar nu orice vrajitor, cel mai mare vrajitor ! Si a 3 cale e..

-Spunee..

-Sa fi inlocuita la nastere, asta inseamna sa fii baut sange de vrajitor, sa fi furat de la parintii tai, vrajitori, si sa fi adusa in lumea muritorilor.. Poate ca nu stiai, dar lumea vrajitorilo si a celor muritorilor sunt diferite pentru a ajunge dintr-o lume-n alta trebuie sa treci printr-un portal..

-Aste inseamna ca.. Eduardo nu e fratele meu, oamenii pe care ii numesc parinti si ii strig mama si tata, nu au nicio legatura cu mine, iar noi 2, nu, nu sunte rude ! -spunand aceste, lacrimile incepura sa-mi curga din nou.

-Vanesa, nu stim sigur, poate te.a facut sa uiti, sau amandoua, sau chiar daca ai baut sange de vrajitoare, tot vei fii verisoara mea, sora mea! Dar trebuie sa stii un lucru, daca un bebelus vrajitor nu bea sange din neamul sau, acesta poate muri, chiar si 2 picaturi conteaza. Dar nu moare fix atunci, dupa 10 ani. Deci, poate esti om sau vrajitor. Orice ai fi vreau sa stii ca esti sora mea, bine, sa nu uiti asta!

-Dar, Anna si Cristi, parintii mei, s-ar putea sa stie despre mine ? 

-Asta numai ei stiu...

-Zici ca traiesc in trecut, in ce zi-luna-an suntem? 

-Pai 2014 peste o luna e Craciunul..

-Intr-un an avem 12 luni, eu am disparut un an.. deci 30+ ... 

-Ce tot mormai acolo ? 

-Nimic, eu , nu imi dau seama ce repede trece timpul .. Eu.. traiesc in trecut, asa mi se pare, doar ca acest trecut in care sunt eu, pentru voi e prezent !

-Vanesa... vine cineva, hai dupa mine ! - ma luat de mana si ne-am ascuns in debara, sub scari ! Clanta usii s-a miscat !

                                                                      Va urma...



O lume nouăUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum