Cap II. Primele zile (partea a-II-a)

109 6 0
                                    

Până la urmă şi-au făcut curaj şi au vorbit. Am aflat aşa zisul lor secret. E trist să te gândeşti că trebuie să-ţi părăseşti casa în care ai copilărit pentru una mai mare. Sunt trista. E o veste tare urata ! Suparata de vestea pe care am primit-o am sunat-o pe Maria,verisoara.Auzind si ea vestea sa suparat pe moment ca nu o sa mai putem petrece timp impreuna,dar s-a gandit si m-a sfatuit spunand ca poate e mai bine la o alta casa,poate e mai frumoasa si o sa imi placa mai mult decat in vechea casa...Pana la urma am acceptat ideea datorita la ceea ce mi-a zis zis Maria...O sa ne mutam ! Deja au cumparat casa si vor ca la sfarsitul luni sa ne fixam in noua casa...dara asa poate e mai bine...amintindumi de spusele Mariei,dar si asa m-am tot gandit la cateva intrebari:"Ce se v-a intampla cu mine? Cu liceul ? M-a vor muta si de acolo ? "Prea multe intrebari si prea putine raspunsuri ! Totul mi se pare ciudat ! Ce s-a intamplat ,de le-a venit ideea cu mutatul ? Nesigura de mine m-am dus si i-am intrebat :

"Mama,Tata,de ce vreti sa ne mutam ? Nu va place casa ? Ce s-a intamplat ? "

"Draga mea,nu s-a intamplat nimic ! Dar daca ne mutam o sa vezi ca o sa fie mai bine !"

"Dar de ce v-a venit ideea asta ?"

"Ideea cu mutatul ? Pai de mult vroiam sa ne mutam dar nu gaseam o casa pe gustul nostru si mai ales pe gustul tau ! "

"Dar casa asta e pe gustul meu! Deja ati vandut casa ? "

"Da am cumparat-o,si am vandut-o pe asta ! "

"Da ce se v-a intampla cu liceul meu ? Cu scoala lui Eduardo ?"

"Nu se v-a intampla nimic v-a ramane la fel ca inainte tu vei continua liceul si fratele tau scoala !"

"Bine dar totusi de ce v-a venit ideea cu mutatul ?"

"Nu mai putem vorbi ca trebuie sa plecam...ceau !"

"Ceau ! "

Dupa ce au plecat parinti am plecat afara sa ma intalnesc cu Maria sa ma mai plimb macar inca o data pe aceste strazi inainte de a ne muta... Totul e minunat,nu stiu de ce nu le place...si mai ales de ce vor sa ne mutam...am iesit afara cu Maria si am vorbit atatea chesti....in coltul strazi era Mario,ne-a vazut si s-a oprit,ne-a asteptat...Maria m-a intrebat daca il cunosc si am spus ca e coleg,dar nu a crezut,ii observa privirea si mi-a spus ca el chiar ma place...dar nu am vrut asta,mai ales cand acum am nevoie de prieteni,nu de altceva...eram tare suparata...dar mai ales trista.Marco s-a apropiat de noi,a venit catre mine si m-a pupat pe obraz,Maria imi facea semne in care imi spunea ti-am zis eu,dar eu nu am vrut sa cred...:

"Buna Vanesa ! Ce faci ?"

"Buna,bine ma plimb.Ea e verisoara mea Maria."

"Buna Maria,imi pare bine sa te cunosc ! "

"Si mie imi pare bine sa te cunosc..."

"Eu si Maria trebuie sa plecam...ne vedem la liceu ! Ceau ! "

"Ceau ! Sper sa ne mai vedem Maria ! "

"Da o sa ne mai vedem...Ceau ! "

Mergand spre casa am revenit din nou la subiectul cu mutatul,care ma raneste foarte tare...Am ajuns in casa,mama cu tata erau in casa asteptandu-ma sa ma intorc ca sa putem vedea casa cea noua....i-a propus si Mariei sa vina.Am mers toti 5...Nu credeam ca o sa zic asta vreodata,dar au avut dreptate....casa asta e pe gustul meu si mai ales e foarte frumoasa.Imi place !M-am dus catre parinti :

"Mama,tata e minunata casa ! "

"Vezi Vanesa,ti-am zis ca o sati placa,dar mai ales e pe gustul tau ! "

"Da aveti dreptate ! "

"Acum ca ati vazut-o sa mergem acasa sa impachetam lucrurile sa ne putem muta...dar inainte de asta alegeti o camera.Unde vrei sa fie camera ta ? "

"Dejaam ales-o ! Imi place foarte mult ! "

"Minunat ! Cheam-o si pe Maria,ca plecam ! "

"Acum ! "

"Maria ! Maria ! Maria unde esti ?"

"Sunt aici,sus ! "

"Hai ca plecam ! "

"Acum vin ! Mai stai umpic ... "

"Hai acum..ca plecam ! "

"Bine acum vin ! "

Dupa ce am plecat de la noua casa la veche casa,Maria a vrut sa imi spuna ceva.Era foarte speriata ! Inseamna ca era ceva foarte important...Cand a inceput sa spuna...brusc a cazut pe jos....m-am speriat si m-am dus repede dupa mama sa o chem sa vada ce s-a intamplat cu Maria...eram foarte speriat ! Era foarte ciudat...asta nu i se mai intamplase niciodat . Eram speriata,nu stiam ce sa fac...dupa cateva minute s-a ridicat brusc si a plecat acasa.S-a comportat foarte ciudat,dar mai ales nu mi-a spus cea ce avea de spus...seara inainte sa ma culc,am inceput sa mai citesc din jurnal..era foarte interesant,deoarece nu imi aminteam nimic si mai ales apaream in poze dar nu stiam cand erau facute si daca chiar eram eu ! Dis de dimineata m-am trezit si am vazut-o pe Maria,a trecut pe langa casa mea fara sa se uite sau mai ales sa intre...era foarte ciudat.Ea nu obisnuia sa treaca pe langa casa fara sa intre...Am plecat in graba afara din casa sa o prind din urma,dar ce sa vezi ? Si ea a inceput sa fuga.Deparca fugea de mine...M-am intors inapoi in casa..m-am imbracat si am plecat.Pe drum m-am intalnit cu Mario.Am mers cu el la scoala...Am vazut-o pe Maria.Se uita catre mine avea o fata de parca avea ceva cu mine dar nu am facut nimic si de parca era speriata si cerea ajutor.A vazut ca ma apropiam de ea,dar a luat-o la fuga era speriata...Cand am ajuns la scoala,eram surprinsa,am vazut-o pe Maria,din nou..dar nu avea cum mai ininte era imbracata in fusta,acum in pantaloni ? M-am speriat,dar totusi era chiar ea.M-am dus catre ea si am intrebat-o ce a vrut sa imi spuna ieri.Ea a incepu sa vorbeasca :

Va urma...


O lume nouăUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum