Sivilceler

3.7K 72 10
                                    

Bir okuyucu meleğimiz benden bu konuyu yazmamı söyledi . Başka bir okuyucu meleğimiz benden nasıl güzel olabiliriz bunun hakkında yazabilirmisin demişti ben orda değindim aslında sivilceler üzerinde fakat fazla yeterli olmamış galiba. Bende daha çok araştırma yapmak üzere yola koyuldum bakalım ortaya karışık nasıl bilgiler çıkmış:

- Güzelleşelim.com çok güzel bir site ve ben ordan bazen araştırma yapıyorum. Ordaki araştırmamda sivilceleri kurutmak için akşamları yüzümüze limon suyu sürüp öyle yatmamız gerektiği ve bu işlemi devam ettirdiğimiz takdirde sivilcelerimizin kuruyacağı yazıyordu. Bende denedim. Bu sayede benim sivilcelerim geçti.Sizde bunu deneyin belki bir sonuç çıkar.

-

Yüz Sivilceleri İçin Karbonat Maskesi 4 çay kaşığı Karbonat yeteri kadar su

Karbonatı bir kaseye koyalım ve azar azar su ilave ederek, karışımımız maske kıvamı alana kadar karıştırmaya devam edelim. Karışımımız kremsi bir kıvama geldikten sonra cildimize uygulayalım ve 5 – 10 dakika kadar yüzümüzde bekletelim.

Bu maske yüzdeki gözenekleri açar, yüzdeki yağ fazlasını alır ve sivilcelere iyi gelir. Haftada 1 kez olmak üzere bu maskeyi uygulamak cildinize iyi gelecektir. 1 kereden fazla uygulamayı tavsiye etmiyoruz. Her şeyin aşırısı zarar. Alıntıdır.

- Arkadaşlar devam ederken mükemmel bir site buldum.size biraz alıntı yapacağım.

Limon Maskesinin Faydaları Neler?

Limon ciltteki mikropları kırar ve doğal içerikli bir antiseptiktir. Limon sivilceleri kurutur ve sivilceler oluşmasını önler. Cildin yumuşamasını ve parlamasını sağlar. Cildin fazla yağını alarak siyah noktaların azalmasını sağlar. Güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri ve sivilce izlerini azaltır. Hücrelerin yenilenmesini sağlar.

Limon Maskesi Tarifleri

Sivilceler İçin Limon Maskesi

Pirinç nişastası ( 1 çay kaşığı ) Karbonat ( yarım çay kaşığı ) Elma sirkesi ( 1 çay kaşığı )

Hazırlanışı: Cam bir kaseye malzemeleri karıştırıp

temizlenmiş cildinize uygulayınız. Limon maskesini

20 dakika kadar cildinizde beklettikten sonra cildini yıkayın.

Cildinizi yıkadıktan sonra soda ile siliniz.

Haftada 3 kere limon maskesini uygulayarak sivilcelerden kurtulabilirsiniz.

Lekeler İçin Limon Maskesi

Tarçın ( çay kaşığının ucu ile ) Limon suyu ( taze sıkılmış 1 çay kaşığı ) Bal ( 1 yemek kaşığı ) Hindistan cevizi yağı ( çeyrek kaşığının ucu ile )

Hazırlanışı: Benmari usulü balı eritin ve diğer malzemelerle birlikte karıştırın.

Ilık su ile cildinizi nemlendirin ve maskeyi masaj yaparak uygulayın ve

10 – 15 dakika arası bekletin.

Süre sonunda soğuk su ile cildinizi yıkayıp cildinizi nemlendirin.

10 günde 1 uygulayabilirsiniz.

-Yoğurt ve Limon Maskesi Tarifi

Doğal yoğurt ( 2 yemek kaşığı süzme ) Limon suyu ( 1 yemek kaşığı ) Bal ( 1 yemek kaşığı )

Hazırlanışı

Cam bir kaseye tahta kaşık ile balı ekleyin limon ve yoğurt suyunu da ilave edip karıştırın. Cildinizi temizledikten sonra maske fırçası ile cildinize sürün ve herhangi bir alerjik tepki göstermedi ise yarım saate yakın bekletin. Cildinizde kaşıntı veya kızarma var ise hemen yıkayın. Muhtemelen malzemelerden birine alerjiniz vardır. Aynı zamanda bu maskeyi sivilce bulunan her alan uygulayabilirsiniz. Maske süresi bitiminde cildinizi bol ılık su ile iyice durulayınız. Haftada 1 kez maskeyi akşamları cildinize uygulayabilirsiniz. Aynı maske bal eklenmeden de aynı kullanım ve hazırlama ile yapılabilir.

-Multimedyaya çok güzel bir video koydum. Sivilcelerin nasıl patlatılacağı ile ilgili . Sonuçta hepimiz patlatıyoruz. Bari doğrusunu öğrenelim.

 Arkadaşlar bugünlük bu kadar fakat gelecek bölüm süprizli olabilir. Lütfen yorumlarınızı dile getirin. Ne yazmam gerektiği hakkında bilgiler verin. Nasıl gittiğimi söyleyin. Vede tabiki nasıl bir tavsiye istediğinizi yazın. Yorumlarınızı bekliyor olacağım . Bütün sbs yani teog sınavına girenlere Allah yardımcısı olsun. İnşallah istediğiniz notları alırsınız.Şimdilik bu kadar . HOŞÇAKALIN.

Kızlar İçin TavsiyelerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin