2.fejezet: Randi a fagyizóban meg emberrablás

127 7 0
                                    

- Nos, a legjobb, ha mindennek a végén kezdjük... - szólalt meg a nagynéném a teáját szürcsölve. - Miután vége lett a szerpentin háborúnak, úgy gondoltuk végre béke lesz ninjagóban. De az idő elemi mesterei ezt úgy látták, hogy erejük a legfontosabb és joguk van ninjagóban uralkodni. Nehéz volt velük elbánni, mert Acronix képes volt a jövőbe utazni vagy lelassítani a jelent, így megmenekítve magát. Krux pedig a múltba tudott visszamenni, mindig tudva mit lép az ellenfele, ráadásul képes volt megfagyasztani az időt. Végül Juliet és Garmadon győzte le őket a saját erejükkel. A pengéket használva elvették azt, majd száműzték együtt őket a pengékkel együtt. Viszont egy ilyen dolog nem járhatott mellékhatások nélkül. A hatalmuk egy része másik gazdára talált a robotjukban, Bellában.

- Szóval akkor ezért nem teljes Bella elemi ereje! - kiáltott fel Annie.

- Szóval le fognak egy idő után vadászni - elmélkedett barátnőm.

- Igen, de valószínűleg az időpengék összegyűjtése jelenleg jobban foglalkoztatja őket. Sajnos azok még mindig el vannak veszve az időben, így van esélyünk a győzelemre. Most pedig menjetek, fárasztó napunk volt.

- Ne is mond! - sóhajtott hangosan An, ahogy kisétált.

- Nos, mit csináljunk? - kérdezte Lloyd, átkarolva a vállamat.

- A dobozok nem pakolják ki önmagukat - tártam szét a kezeimet, miközben a nagy halmok felé biccentettem az előtérben. A mai nap csak a pakolásról szólt, még kibírom egy ideig.

- De semmi kedvem sincs pakolni! Nem csinálhatnánk mást? - majd közelebb hajolva hozzám, betűrt egy hajtincset a fülem mögé és megsimogatta az arcomat. - Randi ninjago legjobb fagylaltozójában?

- Ha ennyire ki akarsz bújni a pakolás alól, hogy mondhatnék nemet? - mosolyodtam el, majd ő erre megragadta a kezem és kifelé futottunk.

- Elmentünk randizni, mondjátok meg Wu mesternek, hogy estére visszajövünk!

~~~

- Csodálatos érzés volt először repülni a saját szárnyaimmal! Emlékszem lelöktek a tetőről és métereket zuhantam mire megjelent, majd mikor felértem, hogy szembeszálljak a sötétséggel, el is tűntek - meséltem Lloydnak a kalandjainkról, miközben egy nagy pohár fagylalt társaságában ültünk az ice & brick fagyizóban. Nekem egy rágós, vaníliás, epres fagylaltom volt extra habbal, cukorkával és ostyacsővel. Dupla L mentás, csokis, vaníliás, zöldalmás fagylaltot kért cukorkával, de nagyon sok cukorkával.

- Ne is mond! - legyintett mosolyogva. - Az érzés, amikor visszajön a halott gonosztevő, semmilyen fájdalomhoz nem hasonlítható. De az egészben az volt a legjobb, hogy Nya elhitte az automatának, hogy Colelal kellene összejönnie.

- Aztán egy harmadik srácot választott! - nevettem el magamat, mire félrenyeltem és vagy három percig köhögtem.

- Nehogy megfulladj! - mondta Lloyd, ahogy egy újabb adag fagylaltot kanalazott ki.

- Próbálok - mondtam megveregetve a hátamat. Csak ekkor vettem észre a sok riportert és fotóst a cukrászda előtt. Mindenki minket figyelt, ezért úgy tettem, mintha nem is láttam volna őket, csak közelebb hajoltam Lloydhoz és letöröltem a szájáról a fagyit. - Mi ez a tömeg? - suttogtam neki, mire ő is elnézett és meglátta, amit én.

- Mi van, megijedtél? - mosolyodott el. - Nem mindig te akartál híres lenni?

- Igen, de ha 10 évesen tudtam volna, hogy ez ezzel a nagy felhajtással jár, tuti, hogy nem mondok ilyet - néztem a fiú zöld szemeibe.

- Most sajnos már ez van. Híresek vagyunk, és mindenki tudni akarja, mi van velünk - tűrte az egyik tincsemet a fülem mögé. - Szóval nem adjuk meg nekik, amiért jöttek?

- Ha meg akarsz csókolni, csak tedd meg, nem kell hozzá ez a körítés - mondtam vigyorogva, mire Lloyd nem is habozott. Hallottam a fényképezőgépek kattanását és már láttam is magam előtt a holnapi újság címlapját a LLOYD GARMADON ÉS ELINA KICC ÖSSZE FOG HÁZASODNI felirattal, aminek az lesz a következménye, hogy egész Ninjago el akar majd jönni az esküvőnkre, ami még több tervezéssel fog járni.

- Ez az állapot uralkodott alig egy perce Ninjago belvárosában, ahol az új Borg óra debütálását félbeszakította egy szamuráj - hallottam a TV bemondó hangját, mire csak unottan felnyögtem. Miért kell valaminek mindig történnie.

- Aki később ér oda az foglalja le az esküvő helyszínét! - ütötte meg Lloyd pajkosan a vállamat, majd kifutott a fagyizóból.

- Hé, ez csalás! - kiáltottam utána rohanva a bolt felé.

~~~

- Á! - hallottam Dereth sikítását, mikor megérkeztem dupla L mögött.

- Nem megmondtam, hogy fel sem kell hívni őket? - szólalt meg Skylor.

- Értem, neked mindig igazad van - emelte fel megadóan Kai a kezeit. - De akkor ki megy?

- Szerintem használjuk a kockámat... vagy már Bella be is ment. Na, mindegy... - mondta, majd Bella repült ki a boltból.

- Ez a szörnyeteg kétségtelenül erős, így szerintem menjünk neki együtt és vagdossuk fel őt darabokra. - Igen, hát... az nem vált be, és végül már hárman voltak.

- Szia apa - köszöntem Borgnak, ahogy az asztalon ugrálva próbáltam kivédeni a kígyó támadásait.

- Ezúttal miféle szörnyűséget szabadítottál ninjagóra? - mire egy halálos pillantást vetettem rá.

- Honnan jön neked az, hogy pont ÉN vagyok a ludas? SZERINTED NEM ELÉG EGY ESKÜVŐT MEGSZERVEZNI, NEKEM EZEKET IS EL KELL SZABADÍTANOM? A tudatlanságod fájdalmas - forgattam meg irritáltan a szemeimet.

- Végül is anyád lánya vagy, így élhetek a gyanúperrel miszerint...

- Bella, Zane, nem akarjátok biztonságos helyre vinni apámat? - mondtam félbeszakítva Borgot.

- Ahogy akarod Elina de, ha meghal, én nem vállalok felelősséget - mondta megragadva a kerekesszéket. - Zane, mutasd az utat a szabadságba!

Hogy legyőztük őket? Hát persze, szerintem nem is gondoltatok mást. Csak egy kicsit meg kellett csiklandoznunk őket.

- Érdekelne, hogy kik ezek - mondta Kai felvéve a sisakot.

- Jó kérdés Bella, Zane... - majd Lloyd félúton rájött, hogy nincsenek itt, így szétnézve így folytatta: - Menjünk utánuk - majd mindannyian elindultunk, hogy megkeressük őket.

- Zane?

- BELLA!

- Apa, hol vagy?

- Cyrus Borg órája - emelte fel Cole az órát.

- De ő nincs itt - folytatta Rachel karba rakva a kezeit.

- Ez akkor azt jelenti... - gondolkodott An.

- Zane! - kiáltotta Jay, a robotra mutatva.

- Szóval elrabolták Bellát és Borgot, ráadásul kisütötték Zanet? Mégis ennek mi az értelme? - kérdezte Lloyd valakitől választ várva.

- Ha azt tudnánk, már sokkal előrébb járnánk. De egy a biztos... ennek köze van hozzá - emelte fel a vasból kovácsolt sisakot Kai. - Ismerős ez nekem, de nem is tudom honnan...

A sors hívó szavaWhere stories live. Discover now