Chapter || 10

523 29 4
                                    

„Bár nem a hölgyek kezdenek harcolni, de képesek pontot tenni az összetűzések végére

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

„Bár nem a hölgyek kezdenek harcolni, de képesek pontot tenni az összetűzések végére."
-Macskarisztokraták

Reggel a szokásosnál később kellett kelnem. A reggelimet is a szobámba hozták. Kint akkora volt a nyüzsgés az este tartandó bál miatt, hogy alig léphettem ki a szobámból. Nem is hagytam el egyszer sem. Kiélveztem hogy végre szabad vagyok egy kicsit. Így hát pihentem egész nap. Kiültem az ablakba, és a pakoló férfiakat néztem. Dobozokat, virágokat és még ki tudja mit vittek be a kastélyba. Embereke rohangáltak az udvaron, néhányan még kiabáltak is.

Kint gondolom a szokásos megy. Láttam már annyi bált-és voltam is annyi bálon-hogy tudjam most nem lennék a személyzet helyében. A konyhában kis finomságok-szendvicsek, sütemények, kaviárok-készülnek. A legdrágább pezsgőket hozták elő, és a legszebb étkészletünket fényesítik. A palotában lévő vörös szőnyeget kitisztítják. A bálterembe vezető úton lévő hatalmas ablakokat most takaríthatják. A bálterem padlóját szépen felmixelik. Csillogni fog az egész terem. Arany díszekben fog pompázni minden. Lágyan fog szólni az élő zene. Lesz nagy tér annak aki esetleg táncolni akar.

A Bosszúállókat sem láttam. Wanda hamarabb búcsút mondott az udvarhölgyi szerepének, mint az gondoltam. Azt mondta kell majd a segítsége ahhoz, hogy szemmel tudjon tartani a bálon. Ha pedig netalántán történne valami-Isten ments-, akkor báli ruhában nem igazán fog tudni harcolni.

A bál kezdete előtt három órával már el kellett kezdenem készülődni. A figyelem általában a királyi családra fókuszál. Rengeteg gróf tisztel majd meg minket a jelenlétével, és velük tart majd a családjuk is. Katalin és Vilmos is itt marad még a bálra. Biztos vagyok benne hogy néhány herceg és hercegnő is fog lézengeni majd. Persze ez egy nagy bál, de nem világszínvonalú. Nem lesznek itt a fontos királyi családok. Az a bál évente kétszer van. Egy már megvolt tartva februárban. A következő augusztusban lesz.

Kettő sminkes és kettő fodrász dolgozott rajtam. A hajamra annyi hajlakk lett fújva, hogy le is tudnék törni belőle egy darabot. A sminket csillogó, és kifogástalan. A hajam fel van fogva szoros kontyba. A sminkem baba kék színű.

A ruhám kiterítve fekszik az ágyamon. Szinte rá sem fér.

Az egész ruha baba kék színben pompázik. A felső része egy sima matt baba kék színű, kicsit mély dekoltázsú. Ezt egy vékony háló fedi melyen virágminták vannak. A minták szélét szórtan elhelyezve gyöngyök díszítik. Ez a háló felmegy a vállamig, de a mellkasomat és a nyakamat teljesen szabadon hagyja. A ruha hátulja is szabad volt. Fűzőszerűen volt megcsinálva, és csak egy nagyon vékony fonal fogta össze. De ez jó erős. A csipke tovább megy egészen a kézfejemig. Ott kicsit bővebb lesz, így olyan mintha csak rá lenne terítve. Mint egy lepel. A szoknya részére is átnyúlik a csipke, de nem fedi be az egészet. Alul van egy egyszerű baba kék szoknya, felette pedig vagy három tüll réteg. A szoknya hátsó része hosszított fazonú. Magam után húzom a földön, de szerencsére nem annyira hosszú ahhoz hogy elessek benne, és ne tudjak táncolni. Gyönyörű, egyszerű darab, de mégis elegáns egy ilyen nagyszabású bálba. Persze kényelmetlen, mert hát melyik csodás költemény ne lenne kényelmetlen?

Hercegnőnek születve /Befejezett/Where stories live. Discover now