15

314 12 1
                                    

Wacht, Harry komt nu hierheen?! Maar mijn ouders zijn thuis, en als Harry aanbelt doen hun open en zien hem staan. Dan mag ik sowieso nooit meer buiten komen. Snel pakte ik mijn mobiel en zocht Harry zijn nummer. Ik klikte op de bel-knop en als snel werd er opgenomen.

"Eva!? Wat is er?" hoorde ik Harry z'n stem bezorgt klinken. "Harry, er is niks. Maar als je naar me toe komt, ga dan naar het park. Daar zie ik je." "Oké, ik zie je zo Eef." Ik glimlachte en beeïndigde het gesprek. Wat lief, Harry noemde me "eef".

Ik had tegen m'n ouders gezegt dat ik 'boodschappen' ging doen. Maar dan moet ik uiteindelijk wel booschappen meenemen. Ik liep rustig naar het parkje - wat niet verweg is - en zag al een bekende auto staan. Ik zie Harry tegen een boom aanleunen en met een sigaret in zijn hand. Hij rookt?! Ik stop even met lopen en kijk hem vies aan. Hij staat niet zo ver van me vandaan en ziet me. Hij deed snel zijn sigaret uit op de grond.

"Eva!" hoorde ik hem zeggen. Ik zucht diep en begin weer verder te lopen. Toen ik bij Harry kwam werd ik gelijk in een knuffel getrokken. Ik schrik even, maar ontspan me dan en knuffel hem terug. Ik neem zijn geur op en begin bijna weer te huilen. Ja nogsteeds door Isa. Die bitch.

Harry en ik zakken samen op de grond en zeggen helemaal niks tegen elkaar. Het is een rustgevende stilte, niet zo ongemakkelijk zoals het eerst was. Zo zitten we nog 5 minuten. Een diepe zucht verliet mijn mond en Harry grinnikte en ik keek hem nep-boos aan. "Rustig, Eva. Ik doe helemaal niks." en hij knipoogde. Ik glimlachte en nestelde mezelf weer in Harry zijn armen. We leunen tegen een grote boom aan die mooie grote roze bladeren heeft. Het is raar, hier kom ik eigenlijk nooit. Maar hier word ik heel rustig van.

"Harry?" verbrak ik de stilte. "Ja, Eva?" en ik draaide mezelf om om in zijn mooie groene ogen te kijken. "Isa is een bitch." en Harry lachte. God wat is zijn lach mooi. Zijn lach vult de stille straten zo mooi op. Zijn kuiltjes zijn zo diep dat ik daar wel in kan verdrinken. Zijn ogen maken zich tot spleetjes en zijn jukbeenderen zijn perfect. Ik betrapte mezelf naar het staren naar zijn mooie gezicht. Snel draaide ik mijn hoofd weer om en lag weer tegen Harry aan.

"Maar Eva, waarom is ze een bitch?" en hij legde zijn armen weer om me heen. Mijn hoofd leunde tegen zijn bovenarm aan. "Omdat ze me niet verteld heeft wat haar nieuwe nummer is. Ik belde haar op en er nam iemand anders op. Volgens mij wilt ze nooit meer iets met me te maken hebben." ik zucht weer. Ik staar naar de lantaarnpalen die schijnen op de weg waar niemand te bekennen is.

"Het spijt me, Eva." ik draaide me om en zag die groene kijkers weer. "Waarvoor?" "Omdat ik je meenam naar mijn huis en jouw ouders ongerust maakten. Dat was echt niet mijn bedoeling. Ik wou jou alleen-" "Harry, laat dat. Het is gebeurd en ik heb je vergeven. En trouwens die twee weken zijn alweer voorbij. Niks aan de hand dus." onderbrak ik hem. Ik glimlachte en Harry keek me diep in de ogen aan. Mijn handen zwaaide voor zijn ogen. "Aarde aan Harry." en ik lachte.

"Oh. Sorry." en probeerde zijn rode wangen te verbergen met zijn handen. Ik lachte en ging van Harry af en ging op het gras liggen. Harry ging naast me liggen. Het is weer stil tussen ons. Het is hier zo mooi... en dit is nou het perfecte plaatje: Hier liggen in het gras, staren naar de hemel met deze grote boom naast me. En natuurlijk met Harry naast me. Volgens mij fantaseert hij nu ook over deze geweldige plek.

"Waar denk je aan?" hoor ik Harry naast me vragen. "Over deze mooie plek. Omdat ik hier eigenlijk nooit ben geweest." Harry bleef stil.

"Waar denk jij aan?" vroeg ik aan Harry. Ik voelde beweging naast me en voelde een arm om me heen slaan. "Aan jou." Mijn ogen worden groot. Mijn mond gaat open, maar er komt geen geluid uit. Mijn wangen worden rood, mijn handen worden klam. Ik voel dat ik ieder moment kan exploderen. Ik lachte ongemakkelijk. "O-oké." en ik dwong mezelf niet naar hem te kijken.

"Is dat erg?" vroeg Harry, met zijn arm nog steeds om me heen. "Ja... eh... nee bedoel ik." Harry lachte. "Maak ik je nerveus?" "Nee joh... hoe kom je daar- eh daarbij?" stotterde ik. Ja, hij maakt me heel erg nerveus. "Omdat je wangen zo rood als een tomaat zijn, Eefje." Eefje? Een raar geluid - wat ik denk dat een lach was - verlaat mijn mond en snel doe ik mijn handen voor mijn mond.

"Eva, doe niet. Dat is juist schattig." hij deed mijn handen weg en hield die vast. "Ik vind het echt kut voor je, met Isa enzo. Maar je moet weten dat ik nooit maar dan ook nooit jou zal verlaten." Ik kijk naar hem alsof hij een of andere hotte celebrity is. Deze knul weet hoe hij een meisje moet opvrolijken. "Dat is lief, Harry. Ik hoop dat je dit ook meent." "Natuurlijk meen ik dit! Je kunt me vertrouwen, Eva." en gaf me een kusje op een van mijn handen. Ik lachte met mijn tanden bloot.

Wacht! Ik moet nog naar de winkels voordat ze dichtgaan! "Harry, ik moet nog naar de winkel!" en ik stond gehaast op. Harry stond op en keek mee aan alsof ik Chinees praat. "Ik mocht anders niet weg, dus ik verzon een smoes dat ik daar buiten mocht. Dus ik moet even boodschappen doen, want dat was mijn smoes." zei ik trots. Waar ik eigenlijk helemaal niet trots op ben. Nog nooit heb ik tegen mijn ouders gelogen, maar voor alles is een eerste keer.

"Nou, kom op dan! Hup naar die winkel." en hij sprong als een klein kind op en neer. Ik lachte en we liepen richting de winkelstraat.

***

Harry had me thuis afgezet, maar dan ergens anders vlakbij m'n huis, want anders zouden mijn ouders iets doorhebben. Ik had gelukkig ook sommige dingen gehaald van het boodschappenlijstje die mijn moeder sowieso zou halen. Alleen maar beter!

Ik hoorde mijn telefoon afgaan en ik pakte hem uit mijn broekzak. Het is een berichtje van Harry.

Hey Eefje!
Ik was nog vergeten te zeggen, maar je moet om half 11 bij de bieb staan (voor 't werk jk).
Je moet volgende week zaterdag beginnen. Ik hoop dat ik je dan zie!
We zeggen dan wel hoe het allemaal inhoud enzovoort. Oké?
XXX H.S

Oh ja tuurlijk. Ik was het zelf ook helemaal vergeten. Snel stuurde ik een berichtje terug.

Hey Haz,
Geweldig, ik zal d'r zijn! Die week beginnen trouwens de scholen ook weer. Dus dan zit ik teminste niet heeel lang te wachten tot zaterdag haha, spannend!
Ik zie je zaterdag om half 11 bij de bieb!
X Eva

Dit keer stuur ik wel een kusje, want hij heeft het wel verdient. Harry heeft me echt geholpen. Niet persè met een oplossing, maar me gewoon troosten.

Ik ben echt zenuwachtig voor zaterdag, dat is ook mijn eerste echt baantje. En ik moet trouwens mijn ouders er nog over inlichten. Hun zullen vast ook hartstikke blij zijn, ook al heb ik dit baantje vanwege Harry. Misschien zijn ze me nu wel dankbaar dat ik hem heb ontmoet.

---

Heeeyyy hooi vriendelijke volgers!
Dit is een beter hoofdstuk dan eerdere, en dit is ook een lekkere lange :D
Hope you like it. And please vote, comment and follow me! :)
X Anouk
p.s niet nagekeken

ForgetWhere stories live. Discover now