XIX. Volavka

23 1 0
                                    

Opět jsem byl v chatce, kde se mě Tenten snažila probudit. „Hej, Hiroshi. Jsi v pořádku?“ optala se. Pomalu jsem otevřel oči. Ležel jsem s hlavou opřenou o stěnu chaty. Ostatní stáli opodál a o něčem se bavili. Na otázku Tenten jsem neodpověděl a pomalu vstal. Ostatní náhle umlkly. „Takže ses vzbudil.“ konstatoval Shikamaru. „Promiň, Shikamaru, že jsem stropil scénu. Měl jsem dát na tvoje slova.“ Ostatní stáli v tichosti a byl slyšet jen hvízdot větru. Venku zřejmě začínala bouřka. „No. Hlavně že ti to došlo. Řešíme teď jeden problém.“ přešel Shikamaru to všechno a bylo na něm vidět že už mu to co se před chvílí stalo je celkem jedno. „Jaký? Jestli to mohu vědět?“ zeptal jsem se. „Shikamaru vymyslel plán B ale máme problém. Potřebujeme zaměstnat většinu stráží aby jsme se dostali k Hokageho paláci.“ vysvětlil Shino. „Vám říkám, nechte to na mě a Akamarovi!“ řekl až příliš nadšeně Kiba."Tak zaměstnání. Jednoduše řečeno volavku." došlo mi. „Blbost. Ty a Akamaru se nám budete hodit.“ zarazil jeho snažení Shikamaru. "Pokud bych se nechal chytit Ayame, měl bych čas si s ní promluvit." uvědomil jsem si. „Já to udělám.“ přihlásil jsem se.

Shikamaru na mě překvapeně pohlédl. „Nejsem možná tak zkušený nebo silný jako vy. Ale volavku mohu zahrát výborně.“ řekl jsem. Shikamaru na to chtěl něco říct ale krátká výměna pohledu jej přesvědčila. „Fajn. V tom případě by jsme mohli pomalu vyrazit.“ rozkázal Shikamaru ale nespustil ze mě pohled a všichni jsme přikývli.

Když jsme už byli na cestě tak si mě vzal Shikamaru stranou. „Hele, vím oč ti jde. Tak se to nesnaž hodit na nějakou svou roli.“ řekl přísně. Pohlédl jsem na něj a upřímně řekl: „Je to dobrá možnost jak jí pomoci.“ „Dobře. Když se chceš hrát na hrdinu dobrá. Ale poradím ti. Pokud už s ní budeš mluvit, tak se jí nesnaž přebalfnout.“ Zrudl jse a trochu rozmrzele na něj pohlédl. „Už zase tohle vytahuješ?“ řekl jsem a pousmál se. „Tohle nebyla sranda. Je Hokagemu naprosto oddaná. Byl to on kdo jí zachránil život. A ikdyž to teď není hokage Kakashi ale jen jeho napodobenina. Nepozná to.“ vysvětlil. Na prázdno jsem polkl. „Dobře.“

Já ve světě AnimeWhere stories live. Discover now