7.Fejezet-C Járat

8 1 0
                                    

Nem időzhettem sokáig mert ismét hallottam a kutyát magam mögött. Elindultam az Utuqaq (utukák) tó felé hogy megtudjam mit akarhatott Rőt. Jópár kutya kezdett sétálni előttem. 3 biztos megvolt. Balra fordultam és tovább mentem. Rövidesen elértem az ajtót szóval bementem rajta. Kevéssel azután hogy beléptem az ajtón adás érkezett a rádión.
-Micsoda érzés hogy valaki végre a megmentésemre kel. Lehet hogy nem a szőke herceg az fehér lovon. De attól még várom hogy megérkezz és kiszabadíts börtönömből. Az a doktor nem tudta mire számítson ezért elvitt egy fűrészt. Most meg a jégbörtönében sínylődik.
Érdekes ez az ember. Nem tudom mennyi ideje lehet lenn de nagyon sajnálom. Elindultam a jeges puszta ösvényén. Amikor megláttam egy hátizsákot ami mellett egy papírcetli hullámzott. Felvettem hogy jobban szemügyre vegyem. Dr. Freeman végakarata. Ez se biztos hogy teljesülni fog. Kivettem a táskából a fűrészt és tovább mentem. Megláttam azt amitől híres ez a tó. Az örökké tartó jégtakaró. A tó másik végében egy kezet láttam. Azt hittem behányok.
-Bizony hamarosan számodra is kiderülhet milyen érzés vékony jégen táncolni. Lehet hogy nem már több alkalmad úgyhogy nagyon élvezd ki minden egyes percét. Nem tudsz úgydönteni hogy inkább mégse mert számítok rád barátom.
Elindultam hát az igen vékony jégtakarón. Szépen lassan hogy nehogy betörjön alattam. A tó felénél egy farkas vonyítását hallottam akkor készült a jégre ugrani ami beszakadt alatta. Gyorsan kis léptekkel indultam meg. Amikor elértem a kart megpróbáltam elvenni tőle a kulcsot. Nem sikerült. Elővettem a fűrészt és tőből levágtam a karját. Felvettem a kulcsot és elkezdtem a jégen visszafele rohanni. Amikor majdnem elértem a partot beszakadt alattam a jég. Pár másodpercig kapálóztam a vízben majd összeszedtem magam és elkezdtem kiúszni. Sikerült is. Nem éreztem a lában a karom és az arcom. Mindenem fájt. Feltápászkodtam és elindultam kifele.
-Látod milyen ügyes vagy. Egy percig azt hittem a legjobb barátom is elveszthetem. Ja már megtettem. Na mindegy irány szaporán a vegyszerraktár. Már nagyon ki vagyok.
Hát még én. Itt kockáztatom az életem egy őrült emberért aki nem is tudom hogy él-e még. Kiértem a folyosóra és sebes léptekkel indultam meg a vegyszerekért. Minél előbb le akartam zárni ezt a kalandot. Megérkeztem kivágtam az ajtót és gyorsan összeszedtem a hat vegyszert. Egy sarokra voltam a szemétégetőtől szóval nem húztam az időt. Az ajtó előtt állva mikor bementem végigment a fejemen a gondolat hogy itt az igazság pillanata.

Félhomály-Nyitány [Befejezett] Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora