23.Bölüm

141K 4.5K 2.1K
                                    

Toplantı çıkışında eve geçen Ekin, kafası çok dolu bir şekilde odasına çıktı. Dün, Tamay'la ikisinin evinden taşınıp kendi evine gelmiş, evi de satışa çıkarmıştı. Tamay'ın 'evimize o kadını aldın' lafı biraz ağır gelmiş, zaten içerisinde çok da anı olmayan evi satışa çıkarmasına neden olmuştu. Bugün olanlardan sonra duş alması iyi gelecekti. 

Suyun vücudunu rahatlatmasına izin verirken Tamay'ın söyledikleri de zihninde yankılanıyordu. Gerçekten de birisiyle beraber olmuş olabilir miydi? Ya bu kişi Zeynel'se? Sonuçta adam geçen sene Tamay'la evlenmek istediğini söylemişti.. Daha fazla düşünürse kafayı yiyeceğini anladıktan sonra duşunu hızla bitirip banyodan çıktı. Kıyafet bulmak için dolabı açmıştı ki odanın kapısının açılmasıyla irkildi. 

İşe yeni aldığı genç kızın varlığına hala alışamamıştı. İş yerindeki bir çalışana söyleyip, ilk önerdiği kişiyi işe almıştı fakat hata edip etmediğini bilmiyordu. 

"Pardon Ekin Bey.. Geldiğinizi duymadım. Kirlileri almaya gelmiştim ama." genç kadının kaçamak bakışlarla kendisini süzmesine aldırmayan Ekin eliyle banyoyu işaret edip yanından geçmesine izin verdi. Giyeceklerini yatağın üzerine fırlattıktan sonra hizmetçinin banyodan çıkmasını bekleyip onun çıkmasıyla üzerini giyindi. Kendini yatağa bıraktıktan sonra Giray'dan gelen mesajı okumak için telefonunu eline aldı.

"Fevzi haftaya yurt dışına çıkıyor. Sizin Londra'daki işi öğrenmiş olabilir dikkatli ol." mesajı kapatıp yastığa kafasını gömen Ekin, iki aydır herhangi bir intikam işine girişmemişti. Adamın zayıf noktalarını arasa da, oğlunu kaybetmiş bir Fevzi'ye ne yapsa koymayacağını düşünmeye başlamış ve bir süre işin peşini bırakmıştı. 

Bir hafta boyunca Tamay'la görüşemeyeceği için, aklındaki soruların cevabını alma işini Londra'ya saklıyordu. Bir şekilde ayarlama yapıp Tamay'la oraya yalnız gitmeliydi. Yeni ortaklık yüzünden peşlerine Zeynel'in veya başka birinin takılmasını istemiyordu. 

Eve girip direkt ayakkabılarını çıkaran Tamay, Ümran Hanım'ın elinde suyla kapıya geldiğini görüp irkildi. Uykusundan kalkmış olan kadın, karanlıkta ürkütücü görünüyordu. Kenardaki ışığı yakıp kadının gözlerinin kamaşmasına neden olurken kendisi çantasını bir kenara koyup Ümran Hanım'a döndü.

"Ne oldu Ümran Abla neden kalktın?" iki ay içerisinde aralarındaki buzlar erimiş, Ümran Hanım'a abla demeye başlamıştı. Ümran Hanım da babasıyla evlendiğinde 20 yaşında olduğu için aralarında çok fazla yaş farkı bulunmuyordu. Salona geçen iki kadın kendilerini koltuklara bıraktılar. 

"Ee anlat bakalım." Ümran Hanım'ın imalı ve muzip gülüşlü haline kaşlarını çatan Tamay, bir süre düşündükten sonra anlamayarak neyi sorduğunu sordu. 

"E boynundaki morlukları." duyduğu şeyle gözleri büyüyen Tamay hızla eline  telefonunu alıp boynuna baktı. Gerçekten de morarmıştı. Aklına Ekin'in yaptığı şeyler gelince oflayarak kendini yastığa bıraktı. Yüzünün kızarmaya başladığını hissediyordu. 

"Of Ekin ya! Senin yüzünden ne hallere düştüm!" onun bu haline kahkaha atan Ümran Hanım, anlayışla da gülümsemeyi eksik etmiyordu.

"Neye gülüyorsunuz siz?" aşağı kattaki odasından çıkıp gelen Zahide anneannenin gelmesiyle gözleri fal taşı gibi açılan Tamay, hızla açtığı saçlarının önüne dökülmesine izin verdi. Yavaş adımlarla onların yanına gelen Zahide Hanım torununun yanına giderek telaşla açtığı saçlarını geriye itekledi. Gördüğü şeyle elini ağzına götürerek bağırdı.

"Amaaan!" Daha sonra yumruk yaptığı elini yavaşça Tamay'ın omzuna vurdu. "Allah seni ne etmeye Tamay! Kız sen ne yaptın? Hangi süpürgeye vakumlattın kendini?" Zahide anneannenin kurduğu cümleyle gülme krizine giren Ümran Hanım, kahkahaların arasından "Ekin süpürgesi." diye cevap vererek Tamay'ın utançla gözlerini kapatmasına neden oldu. 

SUSPUS (TAMAMLANDI) -Pus Serisi 1-Where stories live. Discover now