Cum scriem un personaj feminin puternic?

479 26 31
                                    

Bună, tuturor! În capitolul anterior ați aflat că nu este bine să exagerați atunci când vine vorba de feminism. Acum, vom discuta despre cum se poate construi un personaj feminin puternic, ținând cont și de cunoștințele învățate în capitolul anterior.

Ce vă vine în minte atunci când vă gândiți la tema acestui nou capitol? Probabil vă gândiți la o luptătoare, la cineva care din punct de vedere fizic este o mare forțoasă. Totuși, există și un alt tip de putere, care se bazează pe planul mintal, iar aceasta nu ar trebui uitată.

Mulți ne dorim să existe reprezentări feminine puternice în cărți, în filme, peste tot, dar mă gândesc că nu toată lumea e la fel. Poate unii vă întrebați de ce ar trebui să avem un asemenea personaj în lucrarea noastră. Răspunsul este că dacă vrem să avem o reprezentare adevarată a feminismului, atunci ar trebui să îl conștientizăm, dar să nu îl exagerăm. Un personaj feminin bine scris nu trebuie ca pur și simplu să se târască după cel masculin. Protagonista în sine trebuie să aibă propria ei poveste, propriile ei probleme, propriile ei aspirații.

Ca și autori, chiar dacă suntem amatori, avem oportunitatea de a schimba statisticile care arată că personajele feminine de multe ori sunt în rol secundar în comparație cu cele masculine care mereu sunt în lumina reflectoarelor, strălucind.

Regăsim cărțile cu personaje puternice feminine peste tot în jurul nostru, totuși, pentru ca personajul să fie bine conturat trebuie urmați câțiva pași cheie.

„Personaj feminin puternic" are trei cuvinte mari și late pe care le vom diseca. Înainte de a îi da personajului tău tot felul de trăsături, mai întâi trebuie să îl faci un personaj bine scris. Pentru așa ceva trebuie să accepți faptul că până la urmă imaginația ta va crea o persoană, iar persoanele au și calități, dar și defecte. Așadar, îți poți face personajul inteligent și inovativ, dar ține minte că balanța trebuie să fie echilibrată, așa că adaugați și defecte când îl construiți. De exemplu, dacă fata a trecut printr-o traumă, nu trebuie să treacă peste imediat. Este normal să fie vulnerabilă, este chiar sănătos. Este normal să îi fie frică, oricui i-ar fi în situația aceea. Este perfect normal să se comporte ca un om!

Acum că am creat un personaj realist, trecem la următoarea etapă, aceea de a-l face să fie feminin, dar fără să exagerăm până în punctul în care protagonista este perfectă. Spre exemplu, fizic ea nu trebuie să fie o zeița. Aceasta poate ieși prin evidență și prin faptul că are inima bună sau sare în ajutor atunci când ceilalți au nevoie. Un personaj interesant atrage tocmai prin faptul că nu este perfect și are defecte care îl fac diferit față de restul lumii. De asemenea, chit că e fată, voi nu trebuie să o masculinizați cu totul. Poate să îi placă roz și să poarte mereu rochii florale. Nu trebuie să vă fie frică să îmbrățișați partea feminină a personajului. Dacă vreți puteți chiar să îi adăugați un talent masculin, dar aici este mai riscant pentru că nu este dorit să masculinizați cu totul personajul. Trebuie să dovedim că putem avea personaje feminine puternice fără ca acestea să fie exact ca un băiat.

În final, am ajuns la partea în care vă faceți protagonista puternică. Mai întâi, nu vă aruncați la forța fizică, deoarece există și forța mintală, iar dacă în contextul cărții o puteți explora, atunci ar fi de recomandat. Mulți uită de acest detaliu, dar acesta oferă un plus în construirea personajului vostru. Nu toate protagonistele existente trebuie să fie gata de luptă, unele pot face ravagii și datorită minții lor. Bineînțeles, avem și puterea corporală care poate fi folosită, aceasta fiind de obicei aleasă de multă lume.

Acum că am stabilit ce înseamnă un personaj feminin puternic și regulile de bază ale acestuia, e momentul să ne aventurăm în cele cinci trucuri care vă vor face protagonista complexă și credibilă:

Ajutor printre cuvinteUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum