Poslední den na zemi

18 2 2
                                    

15.května 2020

,,Hlavní zprávy meteorologové nám přinesly přímo šokující novinky. Údajně  za deset let se měsíc přiblíží a nabourá do naší planety Země. Už nějakou dobu se diskutuje o tom, že měsíc se k nám pomalu přibližuje a nyní se dostáváme do kritických situací. Konec světa se blíží a ztráty jsou nevyhnutelné. Zprávy zaplavily sociální sítě, zpráva se šíří neuvěřitelnou rychlostí. Co na to říkají naši meteorologové? 

Meteorolog Ivan Broston se vyjadřuje k problému ,,Jedná se o jev, který pozorujeme už nějakou dobu, ale nikdy se měsíc nepřibližoval takovou rychlostí. Jedinou možností bude se pomalu evakuovat na planetu nejvíce podobné naší zemi-Mars. Není tam momentálně žádný zdroj vody a vzduchu. Životní podmínky jsou nulové a šance na přežití nulová. Nechceme vás děsit, určitě nějaké řešení existuje jen ho musíme nalézt." 

,,Populace obyvatel naší planety je 7,7 miliardy lidí, už nyní máme hospodářské problémy a teď přišla tato děsivá zpráva. Já Elen Destová se ptám: Jak dlouho to lidé nad námi vědí? Podle určitých zdrojů už vládní zřízenci shání vesmírné rakety ve kterých by dokázaly se svými rodinami přežít. Ale co my obyčejní lidé? Budou vyrobeny vesmírné rakety i pro nás? Nebo vědci naleznou řešení na tento závažný problém? Sledujte náš kanál a zjistíte odpovědi jako první! Elen Destová pro televizi Encom." 

2.února 2030

Před deseti lety všechny lidi šokovala zpráva o konci světa. Každý si to vysnil jinak. Najednou se víc lidí začalo modlit v záchranu našeho údajného stvořitele Boha. Já jsem na tom byl stejně. Vzpomínám si, že jsem seděl se svou přítelkyní Sarah u televize, když tu nás to zasáhlo jako všechny ostatní. Nevěřil jsem tomu, byly to pro mě další bláznivé konspirace a přišlo mi vtipné, jak lidi začali postupně jančit. Nakupovali zásoby ve velkém, někteří páchaly sebevraždy a ti nejhorší to brali jako důvod ke zločinu. Svět se ze dne na den změnil. Všechny slavné celebrity najednou chtěli místo drog vesmírnou raketu na které by dokázaly nějaký čas přežít. Každý se chtěl zajistit, ale ne každý měl na to prachy. Já jsem zrovna ukázkový příklad. Lidi jako já byly vyděšený a zhnusení vládou. Zjistilo se, že nám to vláda tajila už rok. Nechtěli způsobit to, co stejně nadešlo. Anarchie, nárůst kriminality a počet sebevražd a hlavně celosvětová panika.

První rok od odhalení této světové krize byl víc než chaotický. Sarah přišla o své rodiče, někdo je ve spěchu srazil autem. Její matka nehodu přežila a tak ještě rok strávila v nemocnici v komatu. Pro všechny to bylo strašné. Panika se šířila jako mor. Jakoby lidi přestaly myslet a ovládal je jen strach. Člověk se bál vylézt z domu, aby ho nějaký magor nezabil jen proto, protože jeho život už neměl cíle. 

Samozřejmě že nikoho nahoře nezajímaly první lidé, každý kdo měl prachy se už ten rok pojistil špičkovou vesmírnou raketou, ale já Sarah uklidňoval, že to bude dobré, že my raketu nepotřebujeme, protože život v raketě je snad horší než smrt. 

Co se týká těch bláznivých konspirací, tak byly ještě šílenější. Někoho napadlo, že by mohli dělat na zbrani, kterou by sestřelili měsíc. Řešení by to bylo, ale stejně by trosky zasáhly naší planetu a možná by jsme si akorát zkrátili  čekání. 

Vědci začaly více zkoumat planetu Mars, už předtím experimentovali, jak tam vnést život, teď měli akorát větší motivaci. Biologové zase zkoušeli udělat syntetickou látku, která by nám vynahradila vodu a šla by vytvářet i na Marsu. Kolik prachů investovali do stavby terénu, kde je i vzduch. Do dvou let už ti "nejdůležitější" se odstěhovali i s rodinami na Mars, kde přežívali na příděly zásob. Celkem vtipné je, že v roce 2025 už měli na Marsu ty nejlepší vědce, doktory a spoustu dalších chytrých hlav a k nám se dostala od nich zpráva, kde se smějí, pijí víno a baví se. 

Poslední den na ZemiWhere stories live. Discover now