21.Bölüm

25 1 4
                                    

Zayn'in canının bir  şeye sıkkın olduğunu anlayan çocuklarda onu yalnız bırakmamak için birlikte gittiler. Liam garip düşüncelere dalmış salonda kapalı televizyona bakarken bende ikimiz için meyve suyu sıkıp yanına oturdum. "Ne düşünüyorsun?" beni duymamıştı hatta uzattığım bardağı bile fark etmemişti. Bardaklarımızı ortadaki sehpaya bırakarak omzunu sıvazladım. "Liam" irkildi. "Bir şey mi oldu? Dalmışım özür dilerim" kolunu kaldırarak altına girdim, kollarımı beline doladım. "Geldiğimi bile fark etmeyecek kadar neyi böyle dalgın dalgın düşünüyorsun?" önemli değil der gibi elini salladı. "Sen bugün işe gitmeyecek miydin?" 

"Öğlenden sonra gideceğim. Ashton geç geleceğini bu yüzden benimde geç gelebileceğimi söyledi" beni geçiştirdiğini farkedince kaşlarımı çattım. "Heeeey konuyu değiştirme Zayn'in modu biranda düştü ve sen sebebini biliyorsun ondan böyle dalgınsın değil mi?" usulca başını salladı. Ruth geldikten sonra ortamın havası değişmişti ve Zayn biranda gitmek istemişti. "Siktir. Bana sakın Ruth ve Zayn'in bir geçmişi olduğunu söyleme." Liam beni kendine daha çok çekerek sarıldı. 

"Ablam ve Zayn çok uzun süre sevgililerdi ama tabii ki bana asla söylemediler. Hala bildiğimi bile bilmiyorlar. Çocuklarda onların bu sırrına ortaklık ettiler. Bazen beni oyalamak için türlü oyunlar çevirdiler, bende bilmiyor gibi onlara kolaylık sağladım. İkiside benim için o kadar kıymetli ki gözüm kapalı güvendim sadece söylemelerini bekledim ama asla söylemediler. Sonra görmeden inanmam dediğin şeyler olur ya işte bana da o oldu. Ablam Zayn'i başka biriyle aldattı ve şimdi o adamla evleniyor." duyduklarım karşısında beynim uyuştu ve ne diyeceğimi bilemedim. Dilimden sadece "Zayn ihanete rağmen hala ona aşık" cümlesi döküldü.

Ruth nasıl böyle bir iğrençliği yapabilir asla aklım almıyordu. Benim gözüm kapalı güvenebileceğim iki insandan biriyken artık güvenilir olup olmadığını sorguluyordum. Bir süre Liam da ben de konuşmadan öylece kaldık. Sonra Zayn'in yanına gitmek istedik. Bu şehre bizim için gelen birini üzgün gönderemezdik. Liam çocukları arayıp nerede olduklarını sordu. Havalimanına gidiyor olduklarını duyar duymaz evden fırladık. Liam telefonda onları durdurmaya çalışırken ben olabildiğim en hızlı şekilde arabayı kullanıyordum ve en az 3 trafik cezası yediğime emindim. 

Havalimanı'na gelince Liam hızla içeri koşarak gitti. Ben de zorla bir yer bulup arabayı park ederek içeriye girdim. Liamın gittiği yerden ters yöne koşarak etrafa bakınırken biraz ileride kafeden çıktıklarını görür görmez Liamı arayarak haber verdim. Bilet kontrole gidemeden önlerin geçtim. "Hiç bir yere gitmiyorsunuz tek bir adımınızda kimliğinizi ortaya çıkarırım." Zayn tebessüm ettiğinde gülerek sarıldım. Biz ayrılırken Liam koşarak dostuna sarıldı. "Gitmek falan yok eve dönüyoruz. Artık bu mevzu fena halde canımı sıkmaya başladı, evde her şeyi konuşacağız."

Kaçamayacaklarını ve Liam'ın öğrendiğini anladıkları için itiraz bile etmeden evin yolunu tuttuk. Zayn eve gelene kadar mahcup ve üzgün bir halde cama başını yaslayarak yolu izledi. En önemli detay ise ablasını arayarak acil olarak bana gelmesini hiç bir bahane istemediğini söyleyerek telefonu suratına kapattı. 

Ruth'u beklerken ev kıyamet öncesi sessizliğe bürünmüştü. Sessizlik beni iyice germeye başladığında neyseki zil çaldı ve Ruth geldi. Oldukça soğuk bir tavırla içeri geçmesini işaret ettim. Çantasını ve ceketini asarak içeri sinirle girdi. "Hatırlatmak isterim Liam ben senin ablanım ve beni arayarak böyle emirler yağdırarak kaba bir şekilde konuşamazsın" Lİam öfkeyle yerinden kalkıp ablasına doğru atak yaptığında koşarak önüne geçtim. "Abla dediğin kardeşine örnek olur senin gibi orospuluk yapmaz." Ruth duyduğu kelimeyle olduğu yere çivilenmiş gibi kaldı. "Aptal mı sanıyorsunuz lan siz beni? En başından beri her şeyin farkındaydım. Şu üç herifi başıma dikip buluşmalarınızın hepsinin farkındaydım ve ben fırsat verdim."  gözünün ucuyla Zayn'e baktığında sesini alçalttı. "Ben gelip bana anlatmanızı beklerken sen kardeşimi aldatın. O fotoğrafları ve videoyu Zayn'e ben attım." Hepsi duydukları karşısında şok olurken Liam'ın siniri kat ve kat artıyordu. Pişman olacağı şeyler söylüyordu.

More Than A FriendWhere stories live. Discover now