Barlang, Víz, Lan Zhan

983 55 8
                                    

Lan Wangji:

Éppen a ruhájáról magyaráz valamit. Érzem ahogyan elalszok. Még tudom, hogy rám terít egy darab szövetet.
Félig felkelt egy hang. Érzem, ahogy valaki leül mellém. Megnyugtat. A fejemet a mellkasának dönti. Hideg. Megborzongok.
-Bocsi.-suttogja. Visszadönt a korábbi pozíciómba. Nem is vettem észre, menyire fájt úgy ülnöm.
Visszahúz magához. Még mindig hideg, de már érzem, ahogy egyre melegebb lesz. Nincs rajta ruha; jövök rá. Nem zavar. Gondolkodás helyett, inkább kiélvezem az érzést.
A lábamhoz ér, nagyon óvatosan. Érzem, ahogyan halkan felnevet.
-Lan Zhan, Lan Zhan. Jobban kéne vigyáznod magadra.-sóhajtotta halkan-Remélem nem lett komoly baja a lábadnak, amiatt, hogy nem vigyáztál rá eléggé, és amiatt, hogy nem tudtam rögtön segíteni. Nagyon fáj? Most pár napig úgysem megyünk sehova, úgyhogy meg fog gyógyulni. Nem mostanában, de ez a pár nap határozottan segíteni fog rajta. Nem nagyon fogom engedni, hogy mászkálj.-suttogja, miközben lassan visszaalszok.
Amikor felébredtem, ugyan úgy ültem, mint amikor elaludtam. Egy pillanatra azt hittem, hogy az éjszakát csak álmodtam, de azután megláttam, hogy Wei Ying rosszul kötötte meg a ruháját.
-Ébren vagy?-nézett rám-Rendben. Akkor reggel 5 óra felé lehet az idő.-az elmúlt pár óra eseményei, egyszerre jöttek elő. A homlokomhoz nyúltam. Ott van a szalagom.-Tudtam, hogy aggaszt a homlokszalagod, szóval visszaraktam.-feleli a fel nem tett kérdésemre. Bólintottam.-Leúsztam a tó mélyére körülnézni. Úgy látszik egész okos a mi kis barátunk. Egy füstölőszál elégetése alatt észrevenne.-figyelmesen hallgatom, és közben agyalok. Mi lett volna, ha  nem jön fel a víz alól? Arra kelek, hogy nincs itt, és nem is jön vissza? Hogy egyszerűen eltűnik? Hogy lehetett ilyen gondatlan? Nem bírnám ki, ha örökre elhagyna... Ha ő is eltűnne, mint a bátyám. Erre miért csak mos jövök rá? Közelebb jött hozzám.-Lan Zhan-mondja, miközben a homlokomhoz ér-lázas vagy. Valahol van még egy kis gyógyszerem.-tapogatja meg a ruháját-Valahol itt kell lennie... Elhagytam volna? Amikor harcolni kezdünk a szörnnyel, akkor még meg volt. Lemerüléshez, meg levettem ezt a réteget. Kimegyek megkeresni.-állt fel mellőlem. Reflexszerűen ragadtam meg a kezét. Nem akarom, hogy kimenjen. Rám néz. Elmosolyodik.-Ne aggódj! Visszajövök.-bólintok. Elengedem. Nem tudom mennyi idő, amíg visszaér. Csak bámulom azt a pontot, ahol eltűnt, amíg újra meg nem látom.-Itt vagyok.-mondja mosolyogva-Ebből vegyél be egy keveset.-rakja oda  a számhoz a gyógyszert. Amikor megérzem az illatát, eltolom a kezét, és megrázom a fejem, ami fájni is kezd ettől.-Naa. Gyerünk!-noszogat.
-Nem fogom bevenni-suttogom-Elalszok tőle. Álmomban meg nem tudok semmire sem figyelni.
-Nem baj. Most az a legfontosabb, hogy lemenjen a lázad, jó?-vonakodva, de bólintok. Még most sincs jó íze.-Kell egy fél óra, mire hatni kezd.
-Tudom.-jobban megnézem őt. Van egy sötétebb folt az egyik vállánál. Olyan mintha koszos lenne. Odanyúlok, hogy letöröljem, és megérzem, hogy ez nem por, hanem valami folyadék. Elveszem a kezemet, és meglátom, hogy vér van rajta.-Mi történt? Máshol is megsérültél?-kérdezem, és állnék fel, hogy megnézzem, de visszanyom a földre.
-Jól vagyok. Ez még korábbi, csak az egyik elugrásom miatt- a szörny elől- felszakadt. A vérzést el kell állítanunk. Még van hozzá vérzéscsillapító füvünk. A kezébe nyomom.-Nem kell. Nem nagy a seb.-aha. Persze. Nem hiszek neki.
-Vedd le!
-Mi?-kerekedik ki a szeme.
-Vedd le!-nézek a ruhájára.
-Hehe. Nem kell, nem vészes.
-Vedd! Le! Most!
-He...-megy át a mosolya, valami sokkal kényszeresebb grimaszba.-Muszáj?
-Igen!
-Rendben.-ahogy levette magáról a ruháit, megláttam, hogy hogyan néz ki. És most nem arra gondolok, hogy mennyire jól néz ki, hanem arra, hogy tele van, valami nagy állat által okozott karmolás, és harapásnyomokkal. 
-Mi történt?
-Amikor pár napja megbüntettek, akkor egy óriási kutyához zártak be. Szerintem csak azért éltem túl, mert Wen Ning tűkkel elaltatta. Akkor adta a gyógyszereket is.
-Ezeket kezelni kell.
-Nem olyan vészes.
-De!-ő nem látja magát-Van olyan, ami már elfertőződött.-át kell kötni valamilyen tiszta anyaggal. Az a baj, hogy most nincs nálunk. Az ő ruhái koszosak, és vizesek is. Az enyémek... van amelyik jó. A középső réteg a legtisztább, utána az alsó. A felső kizárt, mert az koszos, és véres is.
-Itt nincs semmi olyan, amivel megtisztíthatnánk. 
-De van.-nem akarom őt elküldeni, de addig ki kell mennie. Nem láthat meg így.-Ki tudnál menni bevizezni egy rongyot? Vagy inkább megyek én. A te sérüléseid rosszabbak.
-Nem. Megyek én.-bólintottam. Tudtam, hogy ezt fogja mondani. Amikor kimegy, leveszem a középső réteg ruhámat, és visszaveszem a legfelsőt. Az alsóból kitépek egy darabot, és lerakom a földre. Amit levettem, azt összehajtom, és lerakom úgy, hogy csak az én alsó réteg ruhámhoz érjen hozzá. Lélekenergiával átitatom az egész anyagot, mivel ez fogja a leginkább gyógyítani. Mire visszajött addigra végeztem.-Vedd le minden ruhádat, az alsónadrágodon kívül, és azután ülj le oda.-mutattam egy nagyobb, lapos tetejű sziklára.
-Miért?
-Fertőtlenítem, és a lehető legjobban kezelem.-megcsinálta amit mondtam. Felálltam. Nem is realizáltam eddig a pillanatig, hogy mennyire gyenge vagyok. Megbillentem. Szerencsére Wei Ying nem vette észre. Odasétáltam mögé, és elvettem tőle a vizes rongyot. Elkezdtem letörölni róla a vért, és a koszt vigyázva, nehogy hozzáérjek a sebekhez, mert ki tudja mi van a vízben. Le kellett guggolnom ahhoz, hogy a lábát is le tudjam mosni. A törött lábamra egyértelműen nem támaszkodhattam, úgyhogy kinyújtottam, de láttam rajta, hogy éppen szólni akarna emiatt, a kezébe nyomtam a rongyot.-Mosd le a vért, és a koszt, de ne érj a sebekhez.-álltam fel, és mentem vissza azért a ruháért, amivel be fogom kötni a sebeit. Visszamentem hozzá, és nekiálltam, még a kötés előtt ,,átmosni" lélekenergiával a sebeket. Eléggé kimerültem, de sikerült. Azután nekiálltam elkezdeni bekötni a sebeit.
-Ez mi?-kérdezte amikor meglátta a fehér anyagot.
 -Ruha.
-A tiéd?-bólintok-Köszönöm.-mondja. Újra bólintok. Hamar végeztem, bár tényleg elfáradtam, és egyre álmosabb is vagyok. Ez szerintem már a gyógyszer hatása. Visszaültem a korábbi helyemre. Mellém ült.
-Jól vagy?-bólintottam. Felém fordult egy kicsit, azután magához húzott.-Pihenj!-suttogta. Nem volt erőm eltolni, de őszintén szólva, nem is akartam. Ez így jó volt. Lassan újra elaludtam.

Wei Wuxian:

-Lan űzhan, Lan Zhan. Túl makacs vagy.-sóhajtottam. Túlhajtotta magát. Ha tudom, hogy rá tudom beszélni, hogy csak üljön, és pihenjen, megtettem volna. De ő csak a feje után megy.
-Tudom.-suttogta.
-Pihenj.
-Rendben.-mondja félálomban-De akkor ne menj most úszni.
-Miért?-nevettem fel.
-Mert lehet, hogy nem jössz vissza. Hogy reggel arra kelek, hogy már nem vagy sehol.
-Itt maradok, ne aggódj.-kezdtem simogatni a hátát.
-Ráadásul hideg vagy utána-újra felnevetek.
-Rendben. Nem megyek sehova. Amikor felkelsz ugyan így leszünk, szóval most aludj.-bólintott, és szinte azonnal el is aludt.

Lan Zhan túl makacs, bár ő ilyen.
Lenézek rá. Alszik. Most békés. Most vigyázhatok rá.
Lan Zhan legyél itt, amikor felkelek. Mintha megérezte volna a gondolataimat, szorosan hozzám simult, és belém kapaszkodott. Tudom, hogy itt lesz. Hiszek neki.


Haliii!
Tudom, hogy rég nem volt már rész, pedig bevallom, ez már kb 2 hónapja kész van.Ki jön Mondocon-ra? Én kint leszek. Ha minden igaz Lan Zhan leszek, kicsit rövidebb hajjal, és nem tudom milyen ruhában, mert még nincs kész... Meg még lesz nálam egy Free Hug-os tábla.


Boldog Karácsonyt, így utólag is.

Meg legyen szilveszteri rész? Ha igen, akkor jó ha Wei Ying x Lan Zhan & Lan Yuan, Lan Xichen x Meng Yao(Jin Guangyao), Jiang Cheng x Wen Qing & Jin Ling, Wen Ning & Nie Huisang lesznek benne? Annyi különbség, hogy SPOILER! Meng Yao, megtett mindent, amit megtett, csak most nem ölik meg, és egy szilveszter erejéig többé-kevésbé kijön mindenkivel. Wen Qing szintén élni fog, nem ölik meg. Más nem változik. Nie Mingjue halott, Wei Ying és Lan Zhan összeházasodott, stb...

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 28, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Mo Dao Zu Shi és The Untamed történetekWhere stories live. Discover now