10 Dalis

492 42 1
                                    

Ebė dažniausiai sėdėdavo viena, jeigu tik tokia galimybė buvo

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ebė dažniausiai sėdėdavo viena, jeigu tik tokia galimybė buvo. Kitaip nei aš, ji buvo uždari, tyli ir nepastebima, bet tokios žiurkės kaip Rijana su savo šutve pastebėdavo net ir ją. Bet aš ne Ebė, man patinka dėmesys, iššūkiai, patinka erzinti kitus ir priversti juos nusileisti ant žemes jeigu tik to prireikdavo.

Jeigu Riana ir nemėgo Ebės, tai dabar ji jos nekenčia. Tikriausiai jeigu ne prasivėrusios durys ji jau būtų puolusi prie mano suolo ir ištraukusi mane už plaukų. Deja, vargu ar ji būtų toli nuėjusi. Ne šiaip sau kovojau gatvėse, mokėjau ne tik apsiginti, bet ir apginti kitus.

Klasėje pasirodė aukšta raudonplaukė. Virš keturiasdešimties metų tamsiai rudu kostiumėliu ir neskoningais pilkais aukštakulniai. Bandžiau prisiminti ar Ebė buvo ją minėjusi, bet arba neklausiau tos dalies arba sesuo pamiršo paminėti kas ji tokia, ir kodėl ji dėsto istoriją.

- Labas rytas, - prabilo raudonplaukė atsiversdama istorijos vadovėlį. – Ar gali  kas nors man pasakyti paskutinę temą?

Visi tylėjo, o mano susidomėjimas pradingo. Laukiau ne šios pasipūtusios vištos, o istorijos mokytojo Terverio, juk tik dėl jo čia ir atėjau.

Pasirėmusi ranka galvą atsiverčiau sesers užrašus ir papildžiau žinoma informacija. Kitaip nei aš, Ebė per daug nesistengė mokytis. Jei nereikėjo stipendijos, kad įstotų į norimą universitetą, o aš turėjau kalti naktimis, kad tik padaryčiau tėvą laimingą.

- Tau reikia pagalbos? – kumštelėjo Tailoras ir aš pakėliau galvą.

- Kur mokytojas Terveris?

- Tiesa, tu negirdėjai, jo žmona susirgo, todėl jis pasiėmė dviejų savaičių atostogas. – Tobula. – Kita savaitę jis grįžta.

Prikišau pieštuko galą prie lūpų ir akimirką įsistebeilijau į mokytoja kuri ant lentos parašiusi naują temą nebekreipė dėmesio į klasę. Ji maigė savo telefoną, bet niekas nedrįso triukšmauti. Ji tikriausiai direktoriaus pavaduotoja.

Taip visa pamoką ir nuobodžiavau. Dar truputis ir būčiau užmigusi. Kadangi mokytoja buvo užsiėmusi. parašiau Ebei. Bet ji neatrašė. Tikriausiai užsiėmusi su mama. Bent jau to tikėjausi.

- Viskas gerai? – palinko į priekį Tailoras ir aš iš karto paslėpiau telefoną. Tas jo įkyrumas mane jau erzino. Kaip populiarusis šiknius jis elgėsi su manimi labai gražiai, kas per velnias, Ebe?

- Neturi kito užsiėmimo? Tavo mergina dulkinasi su tavo geriausiu draugu, o tu bandai pakabinti mane?

- Regis suklydau, - jis atsitiesė ir paėmęs į rankas rašiklį pradėjo kažką rašyti. – Tu ne ką geresnė nei ji.

- Nereikia manęs lyginti su savo buvusią, ar apskritai su kurią nors.

- Tai nesielk kaip kalė, - atkirto jis ir tą akimirką nuskambėjo skambutis.

Atsisukau į Tailorą ir pamerkusi akį šyptelėjau.

- Kodėl ne? Juk taip smagiau.

Palikau ne tik jį apstulbusį, bet ir visus kurie tyliai klausėsi mūsų pokalbio. 

Amžinai (✔️)Where stories live. Discover now