12."Am nevoie de o favoare"

808 86 34
                                    

—Sunt tatăl tău! Ce crezi ca fac aici?!zice si ma împinge

—Tatăl meu?!urlu isteric si încep să râd

      Fac câțiva pași în spate murmurand în continuu "tatăl meu" printre râsete.

—Unde erai când mă luau pe sus si m-au aruncat în închisoare, tată?strig si bat cu pumnul în piept. Unde erai in toti acesti 4 ani?! Cand nu m-ai văzut odată! Atunci nu mai erai tatăl meu?! Apari si dispari cand ai chef?!

—Markus...

Tatii!

        Un copil apare în spatele lui si ii înconjoară piciorul cu brațele.

—El e fratele tău...zice zâmbind că și când totul e normal

—Ieși afară!zic si inspir adanc

—Markus!

—Afară!urlu turbat de furie

           Copilul începe să plângă si tata il ia in brațe ca sa il liniștească.

—Nu esti tatăl meu, iar el nu înseamnă nimic pentru mine!zic privind copilul. Dacă mai intri aici sun la poliție! Dă-mi cheia!

—E apartamentul meu!

—Era!strig si smulg cheia din mână. Bunicul l-a lăsat pe numele meu înainte să moară. Dispari!

            Iese imediat doar pentru ca puștiul nu se mai oprea din plâns și cu siguranță eu nu m-as fi oprit din urlat pentru el. Trântesc ușa în urma lui apoi o încui. Mă opresc in mijlocul holului. Calm. Asta nu s-a întâmplat. Trebuie îmi continui treaba. Sacul cu hainele alea... Trec prin living si vad TV-ul aprins. E o stire despre ceva ce s-a întâmplat în închisoare. Am uitat complet de asta! Dau mai tare apoi mă așez pe canapea.

...a fost găsit mort în dușurile închisorii chiar în această dimineață. Paznicii nu au făcut nicio declarație, însă se presupune că ar fi fost omorât în timpul unei bătăi intre prizonieri...

       Îi văd poza de la închisoare pe ecran si imi e de ajuns sa ma conving ca e mort.

Familia îndurerată va prelua cadavrul si il vor incinera...

        Trebuiau îmi spună au asta in plan, i-aș fi dat foc chiar eu. As fi dat foc la întreaga închisoare și il scoteam pe Cameron de acolo. Măcar nu au dubii, nu au nimic de presupus e în neregulă si nimic de comentat. De Cameron nu spun nici pe naiba nimic. Pe el l-ar putea ucide cineva si nu i-ar păsa nimănui. Un soldat sa moară în închisoare. Halal respect... Mi-a povestit ce a facut si de ce este acolo. A refuzat asculte ordinul unui comandat, pentru ca era o misiune riscantă, de sinucidere după părerea lui si multi oameni nevinovați ar fi fost afectați, printre care și grupul lui. Însă nu a fost ascultat si a fost scos din misiune si forțat privească cum are dreptate. Prietenii si coechipierii lui, si alte zeci de persoane care trebuiau salvate, printre care și copii, au murit. Când comandantul a vazut ce s-a întâmplat a întors pistolul spre el și l-a împușcat, sperând îl omoare. Însă a supraviețuit pentru ca a a avut norocul de a fi găsit. Comandantul și-a continuat planul infect și a dat vina pe el si l-a acuzat de trădare și sabotaj a unei misiuni importante. Toate acuzațiile false si capetele de crimă au căzut pe el, l-au aruncat în închisoare și l-au uitat cu totul. A fost doliu național pentru soldații căzuți pe câmpul de bătălie din Irak, imi amintesc perfect ziua aia. A fost acum 6 ani, la liceu era vorba doar despre asta in aceea zi. Despre cum un soldat inconștient a condus la moartea a zeci de oameni. Procurorul care s-a ocupat de cazul lui a avut grijă să nu știe nimeni cine e acest soldat, a avut grijă să nu ajungă nimeni la el. L-au făcut tacă si să accepte situația, sa accepte faptul că e un criminal. Cameron a omorât oameni pe timpul războiului din Irak, asa că el se minte ca plătește pentru acele crime. Refuza sa vada ca propria țară l-ar vedea ca pe un nenorocit ce trebuie ucis. Comandantul acela a scăpat, nimeni nu i-a pomenit numele... pentru nimeni nu mai e în viață sa ii faca dreptate lui Cameron. Nu stiu dacă Amelie o sa ma creadă, dar dacă nu o va face... Procurorul ala o sa moară si comandantul la fel. Nu contează pe ce insule de vacanță sunt. O să îi distrug. Iau telefonul si raspund apelului.

𝓔𝓵𝓲𝓫𝓮𝓻𝓪𝓽 𝓬𝓸𝓷𝓭𝓲𝓽𝓲𝓸𝓷𝓪𝓽 (boyxboy)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum