Introducere. Inimi aprinse de curaj și convingere

271 20 2
                                    

!!Acesta este introducerea originală din cartea ,,Inimi de foc". Cartea surprinde povestea a opt tinere crestine care au luptat pentru credință, printre care este şi povestea Purnimei.!!

INIMI APRINSE DE CURAJ ȘI CONVINGERE

Răpit. Torturat. Închis. În multe părți ale lumii aceste cuvinte sunt sinonime cu a fi creștin. Și pentru femeile creștine din aceste zone, mai există încă o provocare: stigmatul social aplicat celui privit ca făcând parte dintr-o clasă inferioară, nepotrivit pentru a conduce și care trebuie să stea sub controlul și îndrumarea bărbatului.
Cartea de față spune poveștile a opt femei care, în pofida unor atari circumstanțe, au dovedit un grad incredibil de curaj, convingere și iubire pentru Isus Hristos și Biserica Lui. În situațiile cele mai aspre, ele s-au trasformat în lideri plini de îndrăzneală și dârzenie, refuzând să cedeze în fața nevoilor și ocaziilor care le-au pus la încercare. În mod ironic, numai când vine vorba de suferință au avut drepturi egale cu cele ale semenilor lor de parte bărbătească; în anumite cazuri au avut chiar mai mult de suferit decât aceștia.
Când ne-am gândit inițial la o carte care să cuprindă mărturii ale femeilor creștine persecutate pentru credința lor, ne-am confruntat cu o serie de provocări. În primul și în primul rând, voiam ca poveștile pe care le spunem să fie cât mai contemporane. Asta însemna să călătorim în fiecare țară unde aceste femei locuiesc în prezent, în multe dintre cazuri acestea aflându-se într-un real pericol. De asemenea, am căutat să oferim exemple de femei care nu doar că au trecut prin suferințe personale, dar au și dovedit
calități de lideri în slujire. În sfârșit, dincolo povești dramatice pline de durere și de chin, am mai vrut să creionăm portretele din care emană speranța de neclintit a unor femei care, chiar aflându-se în cele mai întunecate genuni, au găsit calea de a lăsa dragostea lui Hristos să strălucească.
Este important să reținem că femeile prezentate în Inimi de foc sunt doar câteva dintre nenumăratele femei din întreaga lume care se află în situații similare. Am ales femei care să reprezinte diferite regiuni pe teritoriul cărora creștinii sunt supuși persecuțiilor și le-am selectat pe acelea dintre ele pe care le-am putut întâlni față în față. Cele pe care le-am intervievat ne-au spus de obicei că există candidate mai potrivite decât ele, cu povești mai dramatice. Nici una dintre aceste femei nu a vrut să atragă atenția asupra ei înseși ca exemplu unic de eroism creștinesc.
Relatările sunt de o varietate uimitoare. În timp ce unele dintre femei au stat în captivitate vreme de mai mulți ani, altele nu au fost închise deloc, însă au fost supuse altor vitregii. Vârstele lor sunt, de asemenea, foarte variate, după cum sunt și contextele din care provin fiecare – de la creștinism la islamism, hinduism sau ateism. Mai surprinzătoare sunt, însă, asemănările dintre aceste femei: profundul entuziasm și convingerea fermă le-au ajutat pe fiecare în parte să treacă dincolo de așteptările și vulnerabilitățile naturii umane.
Ne rugăm ca rezultatul lecturii voastre să fie o convingere mai profundă și o direcție mai plină de stabilitate în ce privește dificultățile vieții. Dacă veți fi doar uimiți de aceste mărturii nemaipomenite, atunci înseamnă că am dat greș. Dacă veți vedea asemănări între viața voastră și una sau mai multe dintre aceste povești și dacă veți putea găsi încurajare în aceste exemple de extraordinară îndrăzneală, atunci înseamnă că am reușit – atât noi, cât și aceste femei care cu atâta bunăvoință au fost dispuse să vă împărtășească poveștile lor.
Inițial plănuiam să includem la sfârșitul fiecărui capitol un mic gând devoțional. Totuși, după ce am adunat toate poveștile am realizat că nu este nevoie s-o facem. Fiecare mărturisire încorporează în sine mici pietre prețioase de credință și îndrăzneală.
Sperăm că aceste calități vor aprinde o scânteie în propria voastră viață în timp ce citiți Inimi de foc.
Voice of the Martyrs

Purnima: Un copil închis, un suflet pus în libertate✔️Where stories live. Discover now