Epilog

67 15 2
                                    

   Alături de ceilalți creștini, Purnima a fost eliberată din închisoare după paisprezece luni și șase zile

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.

Alături de ceilalți creștini, Purnima a fost eliberată din închisoare după paisprezece luni și șase zile. Cei din tabără aflaseră de arestarea lor, vestea răspândindu-se, într-un final, în toată lumea. Conducători ai Bisericii de pretutindeni au adresat petiții guvernului nepalez pentru eliberarea lor. „Știm că un grup de unsprezece creștini se află în detenție într-o închisoare federeală", au comunicat
aceștia protestul lor regelui nepalez. „Unul dintre aceștia e doar un copil!"

Purnima și ceilalți au fost informați mai târziu că eliberarea lor fusese o binecuvântare mai mare decât crezuseră inițial. Autoritățile repsonsabile cu detenția lor intenționau să-i țină închiși timp de șapte ani (interval prevăzut de lege pentru vina de a contribui la convertirea cuiva la creștinism).
Imediat după eliberarea lor, au solicitat, spre mirarea oficialilor, o întâlnire cu fostele colege de celulă. După trei luni de detenție, creștinii începură să primească ajutor de la familiile lor.

   Când s-au reîntâlnit, femeile le-au dat celorlalte deținute lucrurile pe care le strânseseră, precum și banii pe care Purnima îi mai economisise pentru o altă ocazie specială. Le-au reamintit și că ele fuseseră persecutate pentru credința lor în Isus Hristos. Unele dintre deținute îmbrățișaseră și ele această credință și au fost încurajate „să rămână pe această cale". Cei unsprezece le-au promis că-și vor aminti de ele și de toți ceilalți prizonieri și că-i vor pomeni întotdeauna în rugăciunile lor.

   În mod remarcabil, unul dintre bărbații care luaseră parte la atacul lui Ashok a făcut un pas în față, spunând: „O lumină strălucitoare a intrat în închisoarea noastră și acum o părăsește."

   Chiar înainte de a pleca, Purnima a îmbrățișat-o încă o dată dată pe Tulasa – devenită între timp creștină (Tulasa a fost mai târziu eliberată, în urma anulării condamnării. În prezent, este o conducătoare activă a bisericii).

   Încă de prima dată când Maya i-a citit Purnimei din Biblie despre Moise, fata l-a admirat profund. Exilat din țara în care a crescut și în pofida faptului că nu se simțea potrivit pentru a ține cuvântări, Moise a fost folosit de Dumnezeu în împlinirea unor planuri mărețe. Tot astfel și Purnima, care se simțise deseori inadecvată întâmplărilor din pricina vârstei, a devenit acum un fel de celebritate în Nepal. Este deseori invitată să depună mărturie în bisericile din jurul taberei unde locuiește în continuare împreună cu Maya, Sival și cei doi copii.

   Rugăciunea ei este ca într-o bună zi să se poată întoarce în Bhutan, țara ei de baștină, pentru a-și vedea mama și pentru a vesti Evanghelia.

   Rugăciunea ei este ca într-o bună zi să se poată întoarce în Bhutan, țara ei de baștină, pentru a-și vedea mama și pentru a vesti Evanghelia

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.
Purnima: Un copil închis, un suflet pus în libertate✔️Donde viven las historias. Descúbrelo ahora