Bölüm③

539 18 11
                                    

???  arkasındaki avrupa'nın ilkelerine kadar korku saçan, dönemin en büyük gücü. Osmanlıya baktı. Her zamankinden daha dinç görüldü.Yine kırmızı festi, kapalı kırmızı, sarı,  yeşil renklerden olan kolay hareket etmesini sağlayan evlik-saraylık- ve dışarısı için uygun kıyafetiyle ??? doğru ilerledi.

Osmanlı elerini birleştirir,bir kaşını kaldırdı.

Osmanlı= öyle mi Hanım?

??? Gözlerini masaya, çocuklara yardım çağrısı yaparmış gibi çevirdi. Gözlerindeki yardım isteği beli oluyor ama  çocuklar   yardım etmiyorumdu.Çünkü babaların efsane laf sokma yeteneği hergün şahit oluyorlar.??? bu yardım çağrısının cevapsız kaldığını fark eti.Yine zümrüt yeşili gözlerini kocasına döndürdü. Osmanlı onun çaresiz haline gülüyordu. Yanlış anlaşılmasın osmanlı kimsenin çaresiz haline gülecek bir aşalık değil. Sadece karısının tuhaf surat ififadesini gülüyordu.

???=°=°'

Osmanlı= hehehehehe...Tamam tamam....Eee kazakistan ne planlanıyordu?

Özbekistan=Dondurma istiyecekti!

Kazak türkü özbek türkünün bilek kısmına sert bir yumruk atsada bu onun gülmesine engel değildi.Diz üştü oturduğu sandalyesinde eleri midesinde birleşmiş yediği yumruk yüzünden mi yoksa gülmekten mi oluşmuş göz yaşları gözlerinde kalmış bir halde gülüyor. Özbekin hayliyle diğer müslüman  ve hristiyan ülkeler gülmeye başladı.??? Gülmek ister ama nedense yapamadı.

Kazakistan= Tamam, tamam!! Gülmeyin artık!

Bu onların güldürmeyi biraz daha artırsada en sonunda durdurdu.

-------------------------------------------------------------

Gördüğüm anıdan sonra yavaşça gözlerimi açtım.Yine herzamanki yorgunluğum üstümdeydi.Sanki bir güç göz kapaklarıma baskı yapıyordu.Birkaç defa kapatım ama uyuya kalmadan geri açtım.Üstümü saran bol,beyaz ve boynuma kadar çektiğim yorganı bir köşesinde tutup atım.

-Hayla yatarken- gerildim bacağında  bir yerinde çıt sesi gelene kadar da gerilmeye devam etim.O çıt sesi gelince iki elimide yatağa bastırıp, belimi dikleştirdim. Otururken  odama baktım. Eski odamdan çok farklıydı, eski odam daha  büyüktü,duvarıları cream rengi üştüne beyazla yapılmış gül resimleri ile kaplıydı.Ve tabi ki birçok lüks şey vardı.Şimdi ki odam ise açık sarıya boydağım duvarların-resim,desen yok- olduğu eşyaların pek değerli olmadığı küçük sayıla bilecek bir yerdi.

Bunu niye düşünüyorum la ben? Yapacak tonca işim varken ben odamı düşünüyorum.....-ülke-insanda akıl bırakmadılar.Yataktan çıktım ve odamın köşesinde bulanan bir kapağı aynalı ve eski dolabıma gitim. Normal kapaklı kısmı açtım.Orda ceketler,motlar koyarım- çoğunlukla hepsi siyah ve griydi.O kadar koyu rengin arasında duran tam ortada bulunan koyu yeşil olsada diğerlerine göre daha açıktı işte.-

Koyu yeşil montu aldım aşkılığından çıkarıp yatakta atım.Dolabın kapağını kapanmadan aynalı kapağı açtım. Ordan boyun kısımları bol olan siyah kısa kolu
Ve altıma ise herhangi birşey giydim işte

 Ordan boyun kısımları bol olan siyah kısa koluVe altıma ise herhangi birşey giydim işte

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.

( Evet Türkiye abiniz xd bilmiyorum kötü çizdim )


Eski hesap.| countryhumans |  Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum