'badkamer'

16 0 0
                                    

voorwoord.
ja mijn gedachte gang kan dus erruuggg raar zijn en eigenlijk schaam ik me er ook voor maar ja...

pov marit
ik ben een meisje van 17 en heb heel kort haar en ben erg slank ofzo. ik ben 1,70
she smiles but she is dying inside

pov lotte
ik ben lotte en ben 16 jaar en heb lang bruin haar en ben gemiddeld. ik ben 1, 77m
sinds kort heb ik wat met matthijs
blind of love

pov matthijs
ik ben matthijs en ben erg breedt gebouwd al zeg ik het zelf. ik ben 1,90m
sinds kort heb ik een relatie met lotte maar heb een erg raar gevoel bij marit. ik weet niet wat er met haar is.
feels so much but can he safe everyone?

pov marit.
wederom heb ik mezelf gesneden. ik kan dit leven niet meer aan. ik ben niets. niemand houdt van mij, ik hield stiekem zoveel van matthijs maar hij is van lotte nu.
altijd doe ik alsof alles goed is maar eigenlijk ga ik kapot van binnen. ik hoor de deurbel. das waar ook, matthijs zou komen... ik kan hun stemmen niet meer aan. ik zet mijn boxje aan en verbind mijn telefoon en zet 'before you start your day' van twenty one pilots op.

pov lotte.
zooo spannend zometeen komt matthijjjjjjs. ik weet niet zo goed wat er met marit is de laatste tijd. ze verteld wel veel aan mij, dat ze zich snijdt en depressief is maar ik geloof er niks van. ze is mijn zus en we zijn wel close maar soms heb ik het idee dat ze zich wat aansteld.... ze zegt ook dat ze bi is maarja dat is iedereen tegenwoordig dus ik denk dat het aandacht is. ding dong
'heyyy matthijs'
kus
' hai schat, alles goed?'
'jaaaa, met jou?'
'yes yesss'
'mooi mooi, kom verder by the way'

pov matthijs.
ik ben binnen. ik sta in de gang en hoor al de muziek van marit. zoals heel vaak heeft ze twenty one pilots op. ik zie haar al zitten op haar bed, onder de deken, met een betraand gezicht. ik heb haar een keer eerder zo aangetroffen. ze wilt me niet vertellen wat er speelt en ik laat het maar zo. lotte denkt dat ze zich aanstelt maar ik denk het niet.
ik wordt uit mijn droom gehaald door de geur van koffie. marit en ik zijn er verslaafd aan, lotte drinkt alleen maar thee.

pov marit.
ik loop huilend naar de badkamer. 'what's wrong with me' yeah right alsof die fucking spiegel gaat antwoorden. ik bal mijn hand tot een vuist en ram keihard tegen aan. gelijk knijp ik mijn ogen dicht van de pijn en spijt en dat ik hoop dat die niet gebroken is.
voorzichtig open ik mijn ogen en tot mijn verbazing is ie nog heel. mijn vuist is wel dik en blauw. snel veeg ik mijn mascara weg en droog mijn tranen af. dan loop ik met een raar onderbuik gevoel de trap af en de kamer in.

pov matthijs.
ik schrik me kapot. marit komt met een enorm dikke blauwe hand naar beneden. 'jezus marit wat is er gebeurd'. ik wil naar haar toe snellen maar word halt gezet door lotte.

pov lotte.
het is weer zover hoor. dit bedoel ik dus. schreeuw om aandacht. ik bedoel van als je hulp nodig hebt moet je naar een psych gaan. denk ik in me hoofd. matthijs wil erheen maar ik houdt hem tegen. ik loop richting de vriezer en pak een icepack en wikkel er een theedoek omheen. ik loop weer terug naar marit. "hier" zeg ik, en overhandig de icepack. "thanks." zegt ze kortaf. "ik ga in bad". zegt ze.

pov marit.
whatever, denk ik bij mezelf. ik loop terug naar boven en barst in tranen uit. ik zet het bad vrij heet en kleedt me uit, ik houdt mijn onderbroek en bh+hemd aan. ik bekijk mezelf in de spiegel en zucht. dan stap ik het warme bad in en doe er nog wat zeep bij. ook zet ik mijn boxje aan.
dit keer met 'truce' wederom van twenty one pilots. ik zak onderuit in het water en leg mijn armen er ook in, het brand als een gek door die sneeen maar dat voelt wel goed.
ik sluit mijn ogen en verdwijn in het liedje. 'ik kan dit niet meer. ik wil dit niet meer.'
ik huil als een gek. het boeit me niet meer wie me hoort.

pov matthijs.
ik heb er een heel erg raar gevoel bij hoe ze zei 'ik ga in bad' , ze keek er zo leeg bij.
zal ze haarzelf iets aan doen? vast niet...

pov lotte.
we liggen lekker op mijn bank te knuffelen maar worden steeds onderbroken door die emo muziek van marit. "gek wordt ik ervan". zeg ik geirriteerd. "yeez lotte laat haar lekker". ik sta boos op en loop richting de badkamer. ik luister en hoor haar huilen. ik schrik wel en sta verbijsterd aan de grond genageld. wat ik dan hoor bezorgd me kippenvel.

pov marit.
"stay alive, stay alive for me." zingen ze in het nummer. " I CAN'T! schreeuw ik huilend. ik ben er helemaal klaar mee en zak onderwater.

pov lotte.
ik begin langzaam te kloppen op de deur nadat ik dat hoorde, marit? geen gehoor. MARIT? roep ik wanhopig en ik begin te kloppen en te kloppen. nog niks. matthijs komt rennend uit de kamer. MARIT? schreeuwt hij. hij trapt keihard tegen de deur, en nog een keer. de deur vliegt open en hij rent naar marit.

pov bovenaf.
marit ligt onderwater. lotte staat er in de deuropening te huilen. matthijs rent erheen en pakt marit in bruidstijl op. en legt haar op de grond. 'BEL 112' roept hij naar lotte. en hij begint te reanimeren. 1,2,3,4,5,6,7 enz enz.
terwijl matthijs marit reanimeert is er een ambulance onderweg. dan spuugt marit ineens water uit en draait matthijs haar gelijk in de stabielezijliging. en ze spuugt meer. ZE ADEMT! en gelijk rent lotte er naar toe. 'het komt goed marit het komt goed' en lotte aait over haar hoofd.

de ambulance rijdt naar binnen en matthijs tilt de bewusteloze marit naar beneden. ze wordt gelijk meegenomen en matthijs en lotte gaan mee.

pov matthijs.
ik was zo geschrokken toen ik haar zag. ik heb ook geen idee meer hoe ik die deur heb ingetrapt en hoe ik haar uberhaupt gereanimeerd heb. alleen dat we achterin de ambulance zaten. het is nu 2 dagen later en met marit gaat alles goed. ze gaat nu wel naar zo'n instelling waar ze kan leren leven met haar zelf om het maar even zo crue te zeggen.

pov lotte.
het was dus geen aanstellerij. ik voel me zo ontzettend schuldig. maar ze leeft. we waren net op tijd, en gelukkig dat matthijs er was. ik durf niet te denken aan hoe fout het was afgelopen als hij er niet geweest was..

pov marit.
ik ben dankbaar dat ik nog leef. ik heb ook al met matthijs gesproken en hem bedankt. hij herinnerd zich niet veel meer van de situatie. ze zeggen dat het door trauma kan komen. en als hij er onbewust aan toe is dat het weer terug komt. ik zit nu in een instelling waar ik veel therapie heb. ik ben er sinds gister en kan het nu al goed vinden met iemand.

misschien komt alles toch nog goed

_____________
dit was het eerste deel. tja dit is dus een verhaal wat woms afspeeld in mijn hoofd.

"stay alive"Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon