#Bölüm 8# "Artık Çok Geç!"

17K 1.2K 266
                                    

İmera - Veda🎶

Keyifli Okumalar.🤎

Demir'den;

"Dede ne yaptın sen ya? Niye vurdun adama?" diye dibimde bağıran kızın sesiyle bilincim açılmaya başladı yavaş yavaş.

"Silahı vardı, öldürecekti seni!" diye bağırdı karşılık olarak dedesi. Bunlar bağırmadan konuşamıyorlar mı ulan?! Zaten başım zonkluyor!

"Dede adam asker asker! Niye vursun beni? Şimdi şikayetçi olursa senden görürüm ben seni!"

"Ne olmuş ayakkabıcıysa? Hiçbir şey yapamaz! Emekli gazi albayım ben, sıkıyorsa saçının teline zarar versin bakalım!"

Gözlerimi açtığımda gördüğüm şey kafamı dizlerine koymuş kızın endişeden çakmak çakmak yanan yeşil gözleriydi. Uyandığımı görünce rahat bir nefes verdi. Kafası eğik olduğu için saçları yüzüme dağılırken hoş kokusunu soludum birkaç saniye. "Şükürler olsun uyandın, iyi misin?"

Yavaşça doğruldum uzandığım zeminden. Oturup elimi kafama götürdüğümde elime bulaşan kana yüzümü buruşturarak baktım. Bir bu eksikti zaten!

Kız telaşla yanımda dururken bir omuzlarımı tuttu, yüzüme eğildi, ha bire bir şeyler sorup duruyordu. Cevap vermediğimi daha doğrusu şoktan cevap veremediğimi görünce geri çekildi, kalktı. Başımda zonklayan bir ağrı vardı.

"Gel lütfen, koltuğa otur şöyle." dedi kollarımdan tutup destek olurken. Onun desteğiyle kalkıp koltuğa oturduğumda başımı geriye yaslamıştım ki elinde başka bir vazoyla bana bakan yaşlı adamı gördüm. İkinci darbeye karşılık tetikte dururken Balım bunu fark etti ve dedesinin yanına gidip elinden vazoyu aldı. "Özür diler misin dede, hemen?!" diye bağırdığında şu an en ufak bir sese dahi tahammül olmadığı için dişlerimi sıkıp gözlerimi kapattım.

"Bağırma." diye uyardım dişlerimin arasından. Her bağırışında daha çok ağrı yapıyordu başım.

"Af edersin, dedemin işitme problemi var da." dedikten sonra dedesine döndü yeniden ve yine bağırdı. "Senin işitme cihazın nerede dede?!"

"Ne? İstemeye mi gelecekler seni? Hemen gidip takım elbisemi giyeyim o zaman."

Adam dışarı yönelmişti ki kız dedesinin önüne atlayıp yolunu kesti. "İşitme cihazın dedim dede, işitme cihazın!" diye bağırdı kulağının dibinde.

"Sen onu boş ver," dedi adam elini sallayarak. Beni işaret etti. "Bu mu isteyecek yoksa seni?"

Yaşadığım şu olaya sinirden bir yerleri yumruklayarak gülmek istiyordum gerçekten. İyilik yapayım demiş, kız akşam akşam taksiyle uğraşmasın diye evine getirmiştim ama gördüğüm muameleye bak!

"İsteme falan yok dede! O şey..." Bana baktı. Beni nasıl tanıtacağını düşündü bir süre ama zaten dedesi duymadığı için uzatmamak adına, "Arkadaşım." dedi. "Demir."

"Aşık olduğun adam demek," dedi adam lafı yine yanlış anlayarak.

Kız utançla kaşlarını çatarken, "Arkadaşım dedim dede ar-ka-da-şım!" diye heceledi. "Arkadaşım Demir."

TAHİN İLE PEKMEZ (Düzenleniyor.)Where stories live. Discover now