Proloog

771 11 4
                                    

Hooi Nederlandse Hunger Games fans!!!! Dit is een Nederlandse HG fanfic zoals je misschien al gemerkt had (de titel zou het niet zeggen trouwens). Ik hoop dat jullie het een leuk verhaal vinden en laat alsjeblieft weten wat je er van vind!!

xxx Sarah

 Extra info:

Uitleg titel: Ik heb titel "the Games of Honour" gekozen omdat "the Games" voor District 2 en de hoofdpersonen voornamelijk om de eer gaat. Eer is dan ook de main focus in ons verhaal. De titel lijkt veel op "the Hunger Games" zodat mensen zullen herkennen dat het over de Hunger Games gaat. We gebruiken trouwens de Nederlandse termen :)

Ook speelt dit verhaal zich af voor Katniss (lol dat klinkt grappig). Het is de 70tigste editie van de Hongerspelen en alle personages die in dit verhaal voorkomen (behalve President Snow en Caesar Flickerman) zijn zelfverzonnen.  

The Games of Honour

District 2 is het militaire hart van Panem, eeuwig bonzend op de mars van soldaten die schuil gaan onder de naam van Vredebewaarders. Het onophoudelijk hakken van steen is elke seconde voelbaar door de grond en de stenen pleinen zijn gevuld met troepen soldaten in opleiding. Vlaggen met het teken van het Capitool wapperen op de gebouwen die te lijken zijn uitgehakt uit de rotsen waar het District zich in bevind.

Loyaliteit en discipline, de twee woorden die altijd hoorbaar zijn in de trillingen van de lucht van District 2. Twee woorden die van groot belang zijn bij het gruwelijke spel dat elk jaar het amusement voor het Capitool moet vormen. Een spel van honger en dood, van trots en angst. Een spel van eer. The Games of Honour. 

The Games of HonourWhere stories live. Discover now