01. Szaladó életképek

26 2 0
                                    


Fél év. Hőseinknek ennyi idejük maradt hátra az iskolából. Ekkor történt meg, hogy a Párbaj Kártya meghatározó szerepet kapott az iskolai életben. Ez röviden annyit jelent, hogy kötelező tanóra lett belőle, amit persze senki se bánt a diákság körében.

Atem ez idő tájt győzte le vámpír létének rémálmait. Vagy legalábbis egyre jobban tudott éjszaka aludni. A barátai segítségként elérték, hogy felvegyék a gimnáziumba párbaj tanárnak. Atem nem akart belemenni a dologba, tehát elmondták neki, hogy mennyit szenvedtek ezért a remek esélyért. Végül feladásként sóhajtott egyet és elfogadta a munkalehetőséget. Jól is ment neki a tanítás. Viszont furcsa szokásává vált, hogy érdeklődött a kémia iránt. Ezt a gimnázium kémia tanára is észrevette és külön órákon foglalkozott vele. Kezdetben úgy tűnt, hogy ez nem az ő szakterülete, de hamar összeszedte magát és elérte a tanár elismerését.

A tanév végén, mikor a barátai elballagtak, bizony ő is otthagyta a tanári állást. Kémia szakos kollégája pedig felajánlotta neki, hogy dolgozhat az egyik laborjában. Ez egy hatalmas épület, mely a városhatártól nem messze található. Tele van laboratóriumokkal és tudósokkal. Sok kutató részleg van: foglalkoznak az Őssejt kutatással, gyógyszerek fejlesztésével, új találmányokkal és még nagyon sok tudományos elmélettel. Atem itt kapott munkát tanárától és rengeteget dolgozott. A fizetése is magas volt. Olyannyira jól ment a sora, hogy kibérelt egy lakást. Mindössze két lakással lakott messzebb Kellytől. Az egyik szobájából még egy házi labort is csinált és ott dolgozott szabadidejében.

Mikor már elég tudásra tett szert, elkért néhány szálat Kelly Vérvirágából kísérletezésre. Ezek után már, mindenki megértette, miért akart ennyire vegyész lenni. Atem annyit dolgozott a virág titkán, hogy Kelly hozzáköltözött. Ő gondoskodott róla, hogy rend legyen a lakásán és hajlandó legyen enni is a nagy munka mellett. Atem eleinte nagyon örült a lány támogatásának. Azonban ahogy közeledett céljához, úgy szokott hozzá Kelly robotolásához. Észre se vette, hogy a lány mennyit dolgozik és tanul. Bizony tanult. Ő még nem talált munkát, ezért folytatta az ismeretszerzést egy másik iskolában. Nagyon igyekezett az ösztöndíjért, mert nem akart kolonc lenni Atem nyakán. Részben mégis az ő pénzén élt. Olyan sok dolguk akadt, hogy egyre jobban elkülönültek egymástól. Az volt a tetőpont, mikor már nem is beszéltek egymással. Atem kénye-kedve szerint használta a Vérvirágot. Egyszer mindet elhasználta és nem is szólt Kellynek. A lány nagyon dühös lett és berontott Atem magánlaborjába. A veszekedés vége az lett, hogy a srác kitiltotta onnan Kellyt. Innentől kezdve Atem már éjszakánként is dolgozott a laborjába. Kelly egyedül feküdt le és egyedül is kelt, mivel Atem korábban járt dolgozni.

Kelly a barátaihoz próbált menekülni, hogy törődést kapjon, de nem volt könnyű dolga. Rajta kívül minden barátja dolgozott már. Csak Yugira számíthatott, aki átvette nagyapjától a játékbolt vezetését. Igaz csak ideiglenesen, mert nem ez az álma. Kelly gyakran beszélgetett vele, de ő mindig Atemet védte. Amikor pedig Kelly vitatkozni akart vele, mindig jött legalább egy vevő vagy Mr. Mutou kért szívességet Yugitól. A beszélgetések végére viszont, Yugi mindig mondott pár bíztató szót Kellynek, aki így nyugodtabban ment haza Atemhez. Azonban sose változott meg semmi sem. Legfeljebb rosszabb lett a viszonyuk.

A következő napokban egyre gyakrabban látogatta meg Yugit. Atemet is el akarta hozni többször is, hogy találkozzon legalább Yugival a régi barátai közül, de hiába. Egy napon, azonban rossz hír fogadta Yugi házában.

- Ko... komolyan mondod? – dadogott Yugi szemeibe.

- Igen – bólintott Yugi. – Ma reggel hallottam a rádióban. Tea sírját feltörték.

Vérvirág 2 - Halottnak a vérWhere stories live. Discover now