03. Atem hibája

31 3 0
                                    


Atem ez alatt hazaért, ám nem az a látvány fogadta, amire számított. Az egész lakása fel volt forgatva, mintha hurrikán söpört volna végig.

- Hol van? Hova lett? – kérdezte magától idegesen, miközben minden szobájába benézett.

Idegességében kirohant a folyosóra, hogy elmenjen otthonról, de ez sajnos nem állt módjában. Két rendőr épp ebben a pillanatban ért a helyszínre, Kelly anyjának meggyilkolása ügyén. Atem hívta ki őket, de remélte, hogy csak később jönnek ki terepszemlére. Ráadásul két profi vette a fáradságot, hogy a vihar ellenére nyomozásba kezdjenek, így Atem nem tudott megszabadulni tőlük egyhamar. Elmondta, hogy az áldozat a barátnője édesanyja. Azt is elmondta, hogy Kelly nem tartózkodott az épületben a történtekkor. A vallomása után lezárták a tett helyt.

- Senki se mehet a bűntény helyszínére – jelentette ki az egyik rendőr. - Holnap alaposabban kivizsgáljuk az esetet. Ami pedig az áldozat rokonát illeti... - fordult Atem felé – holnap várom az irodámban magával együtt, hogy komolyabban elbeszélgessünk az ügyről.

- Ott leszünk – válaszolt Atem, Kelly nevében is.

Miután a rendőrök távoztak, Atem azonnal útnak indult, ahogy korábban is tervezte. Nem érdekelte, mennyire zuhog az eső. Csak rohant egyik utcából a másikba.

Míg Atem őrült módjára rohangált a városban, addig a Mutou házban kezdtek lenyugodni. A ház lakói már az utolsó csepp teájukat szürcsölték a bögrékből. A nagy ijedelmek hatására a nappaliba nyugtatta őket Mr. Mutou.

- Nincs mitől tartanotok. Hamarosan elmúlik a vihar – bíztatta őket.

- A viharral nincs semmi baj – jelentette ki Yugi.

- Bár lehetne csendesebb is, hogy nyugodtan lehessen aludni – tette hozzá Kelly.

- Szeretnél inkább lent aludni Yugival? – kérdezte Yugi nagyapja.

- Á, nem – válaszolt hevesen. – Attól még nem lesz csendesebb az éjszaka. Köszönöm a teát. Most már felmegyek aludni. Jó éjszakát! – azzal elindult fel a lépcsőn.

- Jó éjszakát! – mondták kórusban.

Kelly felment a szobájába. Az ajtó nyitva volt. A sötétség és a vihar zaja miatt egy kicsit bizonytalanul lépte át a küszöböt. Az ajtó melletti kapcsolóval fel akarta kapcsolni a villanyt, de nem lett világosság. Még párszor próbálkozott fényt csinálni, azonban továbbra sem járt sikerrel. Félve a sötéttől, belenyugodott, hogy a villámlások fényében kell eljutnia az ágyig.

Fél órával később tovaszállt a vihar. A felhők elvonultak, a város elcsendesedett. Csak egy ember rohangált még mindig a városban: Atem. A ruhája már rég átázott, de ő szüntelenül folytatta a keresést. Végül a fáradsága ébresztette rá, hogy ez így nem fog menni. Pihenésként nekidőlt egy villanyoszlopnak, hogy alaposan átgondolja hol érdemes tovább kutakodnia. Alig pihent meg egy kicsit, mikor hangokra lett figyelmes. Méghozzá ismerős hangokra.

- Hagyj békén! – hallatszott egy ideges női hang. – Mégis ki vagy te? És mit akarsz?

- Tudod, hogy ki vagyok – felelt egy másik női hang.

- De te nem lehetsz te, hiszen te...

A lány nem tudta folytatni, mert erős, éles fájdalom hatolt a hasába egy késsel együtt. A másik lány hasba szúrta, épp mikor Atem is befordult abba az utcába.

- Kelly! – kiáltotta torkaszakadtából. A vérző lány felé nézett, de a látása egyre jobban elhomályosult, így nem látta ki szólította a nevén. Csak sejtette a hangja alapján.

- A... tem – nyögte ki akadozva, majd elterült a földön.

- Miért? Miért csináltad ezt, Tea? – üvöltött rá Kelly támadójára.

Igen. Igaz. Tea visszatért a halálból. Hogy hogyan? Az egész Atem hibája. Rájött, hogy ha kellő mennyiségű Vérvirágot juttat Tea testébe, akkor félig visszahozhatja a halálból. Ezt úgy értem, hogy Tea élőhalott lett. Atem miatta járta az utcákat, de álmában se hitte volna, hogy Tea képes lenne ártani másoknak.

- Hogy miért tettem? Inkább miért nem te tetted? Az ő hibája! Az ő hibája! – őrjöngött Tea, majd nekiesett Atemnek.

A fiút ugyan váratlanul érte a támadás, de még időben sikerült reagálnia és kitért támadója útjából. Tea nem hagyta ennyiben a dolgot. Újra, és újra lecsapott Atemre. Közben a történtekért felelős személyt keresve, elsorolta bánatát. Kellyt állítása szerint azért ölte meg, mert az ő ötlete volt a Vérpalotába menni. További haragot szított benne a gondolat, hogy Kelly rá se nézett, mikor a vámpír Atem megölte. És a helyzet tetőpontjaként: most épp azzal a személlyel küzd, aki elvette az életét. Atem is igyekezett ellenérveket felhozni, mint például, hogy ő hozta vissza az életbe, de mindez igen kevésnek bizonyult, a tomboló nő lecsillapításához.

Atem egyre fáradtabb és egyre lassúbb lett. Tea már többször is megvágta a késével és sikeresen sarokba szorította. A fiú már fel se tudott állni. Egy lámpaoszlop tövében várta, hátha félre tud gurulni Tea végső támadása elől.

A lány már elindította éles kését Atem felé, mikor valaki hátulról lefogta. Tristan volt az. Ő érkezett elsőnek, majd Yugi és Joey is befutottak. Mindhárman Kellyt keresték, aki hangos sikítás és ablaktörés hangja után eltűnt a szobájából. Sokkolta őket a látvány, ami eléjük tárult. Egy halottnak hit barát, aki épp megölné Atemet, és egy másik barát, aki most halt meg. Atem gyorsan megmagyarázta a történteket, és egyre hangosabb kiabálással próbálta észhez téríteni dermedt barátait. Azonban nem sikerült ezt időben elérnie.

Tristan, aki régi jó barátját látta Teaban, enyhített a szorításon, s így a lány pillanatok alatt földre kényszerítette egy mély vágással. Joey és Yugi se menekülhettek, már nem mintha megpróbáltak volna. A barátságuk lévén nem voltak képesek komolyan felvenni a harcot Tea ellen, és ez lett a vesztük. Joey sok karcolást szerzett. A vereségét mégis az okozta, mikor Tea kitért egy támadása elől, és Joey teljes erejéből fejjel ment a falnak. Nem lett komolyabb baja, de elvesztette az eszméletét. Yugi csak néhány ütést és félrelökést kapott a heves harcban. Az egyik félrelökés alkalmával viszont ő is beverte a fejét a falba, és ájultan a földre rogyott. Tea azonban cseppet sem fáradt el a hadakozásban. Visszatért eredeti tervéhez. Atem elé állt. Kezét a válla fölé emelte, mellyel a kést tartotta.

- És te... te is épp úgy hibás vagy...

Atem már alig volt magánál a vérveszteségtől, így szinte nem is tudatosult benne, ahogy Tea karja megindult felé a késsel. Hirtelen a lány testébe belefúródott valami, ami megállította a támadásban. Atem újra kijózanodott egy kicsit. Meglepődve tapasztalta, hogy még mindig él, és Tea mozdulatlanul állt előtte egy nyílvesszővel a szívében. Fejét az ég felé emelte a váratlan támadástól, kezéből pedig kiesett a kés. Néhány másodpercig még tehetetlenül állt, majd a lábai meginogtak és eldőlt Atem mellett. A fiú még most se értette mi történt, de azt tudta, hogy most már biztonságban van. De ki tette ezt Teaval? Ki tudta hogyan lehet megállítani?


Írta: manga5017


The End



Szerzői hatalmamnál fogva, itt most befejezem a történetet. Így lesz egy Vérvirág trilógiám :)

A következő részben mindent megtudhattok erről az új szereplőről és hogy mi lesz a többiekkel.

Várható megjelenés: még nem tudom, de ígérem, nem jövő Halloween-kor :D

Címe: Vérvirág 3 - Élet és Halál közt 

Vérvirág 2 - Halottnak a vérDär berättelser lever. Upptäck nu