BİLGİLENDİRME/SÖZLÜK

10.6K 687 32
                                    

Merhaba sevgili okurlarım, bu bölüm değil bir bilgilendirmedir. ABO yani alfa-beta-omega dinemiği temalı fic'ler de kullanılan belirli terimler var. biraz geç olsa da bu terimleri kendimce açıklamaya çalıştım ve hikayemde hangi anlamlarda nasıl göreceksiniz onun bilgilendirmesini yapmak istedim. 

Heat: Tükçe'ye kızışmak, kızgınlık dönemi, azgınlık olarak çevriliyor ve bu dönemler omegaların en doğurgan olduğu dönemlerdir. Hormonları zirve yapıp, herhangi bir alfa tarafından döllenmek isterler. Eğer bir alfa yoksa acı içinde kıvranarak kendilerini tatmin etmeye çalışırlar. Ayrıca yaydıkları feromonlar ile çevrelerinde, mühürlenmemiş tüm alfaları kendilerine çekerler. Heat dönemlerinde kendilerinde değillerdir sadece hormonları tarafından yönetelirler. mantıklı bir kararları yoktur.

Rut: Türkçe'ye tıpkı heat gibi azgınlık, kızgınlık, kızışmak, olarak çevriliyor, alfaların üreme dönemi olarak aktarabiliriz. Terminolojideki tam karşılığı Türkçe anlamlarla sağlayamadığımız için heat ve rut kelimesini Türkçe karşılıkları ile değil de olduğu gibi kullanmak daha doğru olacak. A-B-O evreninde alfaların eş bulma, onu mühürleme ve olabildiğince çokça seks yaparak bulduğu omegayı dölleme arzusuna düşer. Bu dönemlerinde mantıklı düşünmezler, sadece hormonlarının dediklerini yaparlar.

Pup: Pup kelimesini İngilizce köpek, kurt gibi hayvan yavrularına verilen isimdir. Biz de pup kelimesinin tam karşılığı yoktur. Türkçe de sadece kurt yavrusu veya köpek yavrusu olarak kullanırız. Bu yüzden fic'de yine pup kelimesini kullanmayı tercih edeceğim.

Slick: Bu kelimenin Türkçe'de kullanabileceğim tam bir çevirisi yok arkadaşlar. Anlam olarak cinsel birleşme esnasında dişilerin veya bu durumda omegaların salgıladıkları kaygan, yoğun sıvı. Bu sıvı sayesinde cinsel birleşme sağlanabiliyor. Bu fic'e uygun olacak şekilde bir çevirisi var mı tam emin olmadığım ve bilmediğim için slick olarak bahsedeceğim.

Nest:  Türkçe'ye yuvalamak olarak çevrilebilir. ABO temada ise nest, omegaların kendi yaptıkları, genellikle yastık, battaniye gibi yumuşak şeylerin bulunduğu ve her zaman alfalarının kokularını taşıyan t-shirt, kazak, palto gibi parçaları ekleyerek yuvalarının alfa gibi kokmasını sağladıkları, kendilerini güvende, sıcak ve mutlu hissettikleri şeydir. nest'e izisiz okunmak, parça almak, bozmak omegayı sinirlendirebilir. omega bu yuvayı alfası için de yapar.

teşekkürler... aklınıza takılan herhangi bir şey olursa sormaktan çekinmeyin. haaa yeni bölümde yolda, az kaldı. bilginize :)

ONE HUG ONE OMEGA (Jikook/kookmin)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin