Kapitola 11: První výsledky

2.7K 214 8
                                    

Další den po tom, co se Harry několikrát utvrdil v tom, že se mu líbí stejné pohlaví, odpadly dopolední hodiny. Před obědem se totiž sešly sedmé ročníky ve Velké síni, aby se dozvěděly, jak se umístily v úkolech z Lektvarů. Tentokrát studenti neseděli u svých kolejních stolů, ale skupinky si posedaly různě po síni.

Mandy byla ze své skupiny v síni první, a proto na ní zůstala volba, k jakému stolu si přisedne. Bylo celkem jasné, že si vybere ten, u kterého sedí každý den, a tak zamířila k tomu havraspárskému. Posadila se téměř na konec lavice a čekala na své parťáky. Jako další na shromáždění přišel Harry, ten ale nebyl sám. V doprovodu Rona a Hermiony zamířil k Mandy, tam se od něj jeho dva přátelé odpojili a pokračovali ke svým partám.

Nebelvír zdvořile pozdravil svou spolužačku a než přišel Justin, povídali si o tom, jak si myslí, že se umístí a co bude další úkol. Zbývající zmijozelský člen se do síně dostavil až skoro před začátkem společně i s Pansy, Goylem a Blaisem. Blonďák i s černovláskou směřovali ke skupině u stolu Havraspáru a ostatní dva zmijozelové se vydali ke svým partám.

Když se Draco usazoval vedle nebelvíra, Pansy si neodpustila narážku na Harryho.

,,Je tu dneska nějaký teplo, co, Pottere?" pronesla a zdvihla svá obočí. Ani nečekala na reakci osoby, na kterou urážka byla mířena. Jakmile se na nebelvíra ostatní tři lidé u stolu otočili, pokrčil jen ramena a dále přemýšlel nad tím, jestli Pansy ví, o čem mluví. Harry se ve své hlavě netopil moc dlouho, protože za učitelský stůl propluli dva profesoři. Jedna z nich byla ředitelka McGonagallová, která zacinkala lžičkou o skleničku, a hned jak se všichni uklidnili, začala mluvit.

,,Takže, studenti, určitě všichni víte, proč jsme uspořádali toto setkání. Dnes se dozvíte své pořadí v úkolech z Lektvarů. Abyste měli motivaci bojovat o první místo, zopakuji, že vítězný tým získá zájezd do americké školy čar a kouzel, se kterou jsme letos uzavřeli partnerství. A teď už předávám slovo profesoru Křiklanovi."

Ředitelka dořekla poslední slovo a začala tleskat zřejmě zmíněnému profesorovi lektvarů, který stál vedle hlavy školy. Celá síň tleskala také, ale jen malou chvíli, protože většina z nich se chtěla ještě na chvíli vrátit do ložnic nebo chtěla znát výsledky.

,,Děkuji paní ředitelce a musím říct, že většina z týmů si vedla opravdu dobře, proto bylo pořadí velmi těsné. Ohlásím jen první tři místa a zbytek najdete na papíře, který vám pošlu," oznámil kantor dopředu a sehnul se ke stolu pro své brýle se svitkem, na kterém ležely.

,,První místo obsadil tým ve složení Hermiony Grangerové, Greggoryho Goyla, Michaela Rodrígueze a Davida Smitha," síní se ozýval slabý potlesk, protože žáci byli očividně nespokojení s obsazením první pozice. Hermiona jásala a naznačovala Ronovi, jak šťastná je. Křiklan výrazy některých studentů naprosto ignoroval a pokračoval dál.

Na druhé pozici skončil tým, ve kterém byl mimo jiné i Blaise a třetí cenu získala Cho se svojí skupinou.

Profesor zamával hůlkou a svitek s ostatními partami, které se neumístily, se začal množit. Každá z nově vytvořených kopií letěla vzduchem ke všem účastníkům soutěže.

,,Hele, předposlední," ulevil si Justin a tvářil se spokojeně. Harry si svitek vzal do svých rukou, aby se přesvědčil, a opravdu.

,,Upřímně jsem čekal, že když jsme si házeli se všemi přísadami, bude to horší," konstatoval Draco a zavzpomínal na to, když musel Harryho zachraňovat ze země. Při přemýšlení nad veselou událostí se pousmál. Tmavovlásek vedle něj si toho hned všiml a jeho obličej se také hned rozzářil. Když už se chtěla Mandy zeptat, zda mohou odejít, ředitelka opět promluvila.

,,Než všichni odejdete, chci vám oznámit, že příští kolo se chystá den po famfrpálovém zápase Havraspáru a Zmijozelu. Tentokrát byste si měli zopakovat různá obranná kouzla, protože se jedná o úkoly z Obrany proti černé magii. To je vše."

Draco se trochu zaradoval. Zmíněný předmět ho po příchodu nového učitele začal velmi bavit.

,,No, to budete muset utáhnout vy," prohlásila Mandy s povzdechnutím, ,,jediný, v čem aspoň trochu vynikám, je Bylinkářství."

Harry jí uklidnil, protože zase nikomu jinému ve skupině předmět profesorky Prýtové moc nešel.

Party už se rozcházely, a tak se zmijozel zvedl z lavice, aby místnost opustil také. Tmavovlásek ho ale prudce chytil za ruku a tím ho zastavil.

,,Nikam. Potřebuju s tebou mluvit," řekl naléhavým tónem a Draco přikývl na pochopení. Od stolu se tedy zvedl i Harry a vydali se na chodbu. Pansy, která seděla na druhé straně síně, nebelvíra propalovala pohledem a za Draca se modlila, aby na něj něco nezkusil.

,,Tak?" zvědavě se ptal blonďák, zatímco svého přítele zkoumal pohledem.

Harry se ušklíbl a zhluboka se nadechl.

,,Chci, abys mi splnil mé první přání."

---

Konečně první přání x3

A také jsem vám chtěla moc a moc poděkovat ❤️
Tahle hrozně kvalitní fanfikce má už přes 500 přečtení a 50 votů
Whaaaat
Divím se, že to někdo čte, ale nebudu si stěžovat xd

Děkujuuuu

Tři Přání [Drarry]Kde žijí příběhy. Začni objevovat