A célpont bemérése

9K 563 18
                                    

  Délután, a megszokotthoz kicsit sem híven, odajön hozzám Lucifer hogy megkérjen menjek vele.
  -Gyere velem!-Jelenik meg hirtelen mellettem.
  -Hova? Nem ér rá holnap?-Kérdezem tőle értetlenül.
  -Haza. Hozzám.-Bővíti ki az akaratát megfogalmazó parancsot.
  -Megy a faszom! Így is dolgom van!-Ellenkezek rögtön.
  -Hát a faszod az jöhet, de én azt mondom ne siessük el a dolgokat!-Teszi fel a kezeit a magasba védekezően.
  -Kapd be!-Morgom neki.
  -Amit nincs, azt nem lehet.-Megjegyzését figyelmen kívül hagyva indulok tovább az úton. Nem enged tovább. Karon ragad és elkezd rángatni.
  -Hagy elmenni!-Kiabálok vele, de egyszerűen nem enged el. Elkezd húzni.-Fontos dolgom van!-Jelentem ki, de egyszerűen leszarja. Behúz az autójába és leültet.
  -Csodálkozom hogy nem rúgtál le.-Jegyezi meg miként beül mellém az autóba.
  -Jó ötlet!-Jegyezem meg, ő pedig csak hátrébb húzódik. Megpróbálok kiszállni, de az ajtó be van zárva.
  -Gyerek zár~-Dalolja a sofőr ülés előtt.
  -De Luc! Tényleg fontos dolgom van!-Próbálom meggyőzni az igazamról.
  -Akkor hazaviszlek.-Jelenti ki én pedig megnyugodok. Arra viszont nem készülök, hogy ezt is kijátssza.-Azt mondtad hazaviszel!-Akadok ki mikor megáll a házuk előtt.
  -Igen. De azt nem, hogy mikor.-Vigyorog rám diadalittasan.
  -Dögölj meg!-Kiáltok rá és hozzá vágom ami kezem ügyébe kerül. Ez történetesen egy nyalóka a zsebemből.
  -Még nincs Halloween hé!-Sírni támad kedvem.-Ha nem akarsz a kocsiban aludni akkor szállj ki!-Kiált be és bevágja az ajtót. Mivel TÉNYLEG nem akarok az Ő autójában aludni, azért kiszállok és bevágom az ajtót, aztán bosszúsan, bicegve elindulok "haza".-Hova, hova?-Áll meg előttem kérdőn tekintve rám.
  -Haza!-Jelentem ki bosszúsan és egyszerűen kikerülöm.
  -Így?-Néz végig rajtam.
  -Mivel van olyan tök fejed és nem vagy képes felfogni hogy haza kell mennem, igen.-Válaszolok és mint egy gyogyós bólogatok.
  -Mi ilyen fontos?-Szegőd mellém és hiába próbálom, lehetetlennek bizonyul lehagyni.
  -Semmi ami a tök fejedre vonatkozna és meg is értenéd vele.-Leszek egyre dühösebb.-Meg amúgy is kondiban kell tartanom magam. Egy sérülés miatt nem lehetek tunya.-Jelentem ki.-Ha egyszer kiesek akkor jó sok idő visszaállni.-Magyarázkodok, de látom, hogy nem is figyel rám. Helyette beveszi a szájába az általa nemrég kibontott nyalókát.
  -Ez tök finom! Hol vetted?-Néz rám mint egy kisgyerek.
  -A sarki boltba.-Válaszolok flegmán.-Mit gondoltál, honnan máshonnan? Az anktarktikáról?-Kérdezem dühösen mikor meglátom rajta a megvilágosodást.
  -Csak azt hittem hogy vagy olyan felvágós hogy méregdrága boltban veszed ezt is.-Jelenti ki kissé gúnyosan.
  -Ezt is?-Kérdezem tőle megtorpanva és felé fordulva. Megszeppen a kérdésemre.-Az én apám leszarja, hogy mi van velem ebből kifolyólag nem lát el pénzben. Szerinted én miért nem járkálok Gucci cuccokban mint a legtöbben az iskolába akik gazdagok?-Kérdezem tőle egyre ingerültebben. Kicsit sem néztek hülyének az utcán áh nem...
  -Jól van na, nem kell az alacsony méreteddel felkapni a vizet!-Emeli fel a kezeit védekezően, a poénja miatt meg megfordulok és szerencsémre már egyedül folytathatom tovább az utamat. Nem tudok mást mondani rá, mint hogy idegesítő. Hazaérve bevágom az ajtót és felmegyek a szobába. Összerámolom az edzős cuccomat és levágódok a tabletem elé. Felmegyek facbookra és megkeresem azt az idióta személyt akire az apám ráküldött. Megnézem a fiókját, de nem találok rajta semmi olyat amit eddig nem tudtam volna. Leteszem a tálcámra a facebookot és megnyitom az egyik alkalmazásom. A képernyő elsötétül. A talbeltomra rácsatlakoztatok egy billentyűzetet és heves gépelésbe kezdek. A rendesen betanult heckkódjaimmal kezdem el feltörni a gépét, amire először rá kellene csatlakoznom. Mivel ez innen lehetetlen, így a neten kezdek információk után kutatni. A neve meg van, de figyelnem kell a különféle védelmi rendszerekre. Nem kereshetek rá a nevére mert valószínűleg rögtön rájönne, hogy kutakodok utána.
  Jó sok időbe telt mire mindennel végeztem. Sok mindent megtudtam az ürgéről, de annyit biztosan ami elegendő lesz ahhoz hogy kinyírjam. Csak sajnos ez nem egy gyors folyamat lesz még így se. Ő is maffia vezér, méghozzá anyagilag elég erősen. Ha egyszer elrontom, olyan mértékű lesz az óvatossága, hogy lehetetlen lesz kinyírni. Meg van a jelenlegi tartózkodási helye, az épület tervrajza és hogy ide fog utazni 2 hét múlva. Remélem apám nem szeretne határidőt szabni. Tudom, egy maffiához tartozótól azt várja el az ember, hogy egy géppisztollyal álljon neki lövöldözni ösze-vissza mint egy őrült. Nos, ez lehet jó megoldás, én viszont nem vagyok a híve.
  Ránézek az órámra ami hajnali négyet mutat. Nem hiába érzem úgy magamat mint aki menten összeesik. Kikapcsolom a tabletemet, berakom egy széfbe és az ágyamhoz megyek, majd mint aki jól végezilte dolgát beledőlök. Úgy érezem leszakad a lábam, ezért sántítva elindulok le a konyhába, hogy valami fagyasztott dolgot a bokámnak nyomjak. Talán el kéne mennem vele orvoshoz. Kinyitom az ablakot és a cigimet magamhoz véve, lenyugtatom magamat egy kicsit. Visszacsukom az ablakot, elmegyek leöblítem magamat, befáslizom a bokámat és már tényleg elmegyek aludni.
  Fél óra múlva szól az ébresztőm, én pedig bármennyire is nem akarom, felkelek. Nem hagyhatok ki egy napot sem, mert az apám ki fog nyírni, ez is hót biztos. Szóval felöltözök valami utcaiba és elgyaloglok a suliba mint valami zombi. Ott nem törődve senkivel megyek be az osztályba, ahol levágom a táskámat a padomra és lehajtom a fejemet a kezemre és aludni próbálok. Ez ott meghiúsul, hogy Lucifer megérkezik.
  -Mizu?-Huppan le mellém a székbe.
  -Roppant fáradt vagyok szóval örülnék ha békén hagynál.-Mondom neki és hangsúlyozom ki direkt az örülnék szót, hogy értse, ha nem hagy békén halál fia.
  -Mit csináltál egész éjjel?-Kérdezi szórakozottan én meg magamban megforgatom a szememet.
  -Olyat ami nem rád tartozik.-Válaszolom nem számolva a szavaim két érhetőségével.
  -Uhuhuhu!-Röhögi el magát hirtelen.-Csak nem rosszalkodtál?-Nem törődve kérdésével bújok a padba.-Szóval igen.-Röhögi el magát. Pont úgy, mint az osztályban tartózkodók egyik része.
  -Nem.-Válaszolom fáradtan.-Csak olyan fontos, és bonyolult dolgot csináltam amit a te kis csöpp eszed nem bírja felfogni.-Ezen valószínűleg besértődik mert békén hagy. Egy ideig.
  -Szevasz Qwix!-Huppan le mellém Sarah.
  -Cső...-Motyogom félálomba.-A legjobbkor. Már majdnem sikerült elaludnom.-A kezembe bokszol.
  -Mi van már megint az apáddal?-Kérdezi a fülembe suttogva.
  -Megint idióta feladatokat ad. Most például egy ultra elővigyázatos Maffiafőnököt kell kicsinálnom. Nekem. Vágod. Nekem!-Panaszom végére megérkeznek a többiek is.
  -Már reggel kezditek a balhét Luciferrel?-Kérdezi Frido.-Eléggé besértődött.-Megrántom a vállamat.
  -Mi van veled Qwix?-Prosten is megérkezik. Gondolom Raphael is itt van.
  -Apa.-Csak ennyit mondok és reménykedek benne hogy le tudják szűrni.
  -De miért nem mondasz egyszerűen ellent?-Kérdezi halkabban.
  -Mert nem akarom hogy félholtra verjen.-Válaszolok ingerülten.-Bocsi srácok, csak egyszerűen annyira elegem van az egészből...-
  -Semmi baj!-Sarah a fejemre teszi a kezét és összekócolja a hajamat. Még jobban.-Ne szerezzek neked igazolást?-Kérdezi suttogva.
  -Azt én is tudok szerezni. De, ha apám meglátja hogy bármelyik óráról hiányzok, azonnal jön is a telefon. Márpedig úgy, hogy itt van, nem nagyon szeretnék kockáztatni.-Sarah fejbe pöcköl.
   -Hecker vagy. Csinálj valamit!-Ad instrukciót.-Ha pedig már ott vagy beírhatsz nekem néhány ötöst.-Folytatja gondolatmenetét.
   -Nem is tudom....-Motyogom a padba. A csöngő ekkor megszólal. A srácok eltűnnek. Ekkor érkezésem óta először felnézek. Luciferék sehol. Most ő fog késni? A tanár megérkezik, mindenki feláll és köszönünk.
  -Nocsak, most a másik kedvencem nincs itt?-Tekint Lucifer padja felé. Mint valami filmben, az ajtó ekkor kicsapódik és megérkeznek Luciferék.
  -Szép napot tanárnő!-Emeli meg a nem létező kalapját. A tanár felvont szemöldökkel néz rá, a mögötte lévők pedig elindulnak a helyükre. Aztán ő is csatlakozik hozzájuk. Közben leülök a tanár pedig ezt meglátja. Találkozik a tekintetünk. Egy határozott mozdulattal jelzi, hogy álljak fel, én pedig nem akarok balhét szóval felállok.
   -Holnap ki fog késni?-Senki nem válaszol a tanárnő kérdésére. Elhangzik a jelentés én pedig már le is ülök és a varázslatos matek óra helyett alszok.
   Szünetben Sarah ébreszt fel.
   -Jó műsor volt. Mikor kiszúrta hogy alszol fel akart ébreszteni, de túl mélyen aludtál.-Röhög lelkesen.
  -Akkor még ébren voltam.-Kijelentésemre nagyobb nevetésben tört ki.
  -Szegényt, nagyon kiidegelted! Már majdnem megsajnáltam! Aztán Lucifer és a matekházi felolvasása! Szakadtunk!-Hahotázik hangosan. A neve hallatán természetesen Lucifer is idetekint, de nem szentel nekünk nagy figyelmet. Mindenki minket bámul, de nem nagyon érdekel. Meglepetésemre egy lány az eggyel alattunk lévő évfolyamból félve bekukucskál az ajtón. Amikor meglát felém sétál sokkal nagyobb bátorsággal.
  -Te vagy Qwix, igaz?-Lép elém. Bólintok egyet. Felém nyújt egy borítékot.
  -Apám küldi neked.-Mondja és már ki is ment a teremből.
  -Csak nem szerelmes levelet kaptál az apjától?-Szólal meg Lucifer. Ezt bezzeg hallja.
  -Ugyan!-Legyintek.-Majd csak utánad.-Kuncogni kezd én meg a levelet vizsgálom kívülről.
  -Ezzel beismerted hogy szebb vagyok.-Megrántom a vállamat és elrakom a levelet a táskámba. Majd cipelhetem magammal, mert Lucifer képes kilopni belőle. Köszönet a csajnak, hogy nem képes később hozni.
  -Gondolkodtál azon mit csináljunk ma?-Érdeklődik Sarah.
  -Én aludni fogok, ti meg csináljatok amit szeretnétek.-Adom meg a roppant egyszerű választ.

  A 6. óra után kimegyünk az udvarra. Mindenkinek megvan a kis csoportja. Természetesen Lucifer ide nem tolja ki a seggét. Még van egy óránk, én nagyjából kialudtam magamat, szóval kiközösítünk egy padot és ott ülünk egész ebédszünetben.
  -Nem tudom mi baja van az apádnak. Az enyém le se szarja, hogy létezem.-Panaszkodik Sarah.
  -Még ez is jobb mint amit az én apám művel. Vágom, hogy nem bír, de kérlek! Miért nekem kell elintézni az ügyei után maradt szemetet? Nem bánom, de legalább ne tenné ilyen beképzelt vigyorral az arcán.-Mérgesen belerúgok egy kőbe és leülök a fapadra.-Ehhez meg még hozzá kell tenni, hogyha nem lenne saját magamnak jövetelem, egyszerűen hagyna éhen halni.-A srácok ez után már nem szólaltak meg. Néma csendben figyeltük a focizó sportosokat. A kíbos csend rányonta a hangulatomra a pecsétet.

2 Maffia fiúWhere stories live. Discover now