46.Bir Şarkısın Sen

18.5K 1.2K 753
                                    


~~
Öğlen vakti kızların hepsi Nazenin, Ahsen, Yeliz, Duygu, İpek, Meltem ve Nazenin'in kuzenleri fotoğraflarını çekmek içinde Aysu kuaföre gelmişlerdi.

Daha önceden Ahsen'in ve Duygu'nun düğün günü kuaförü olan Necmoş'a bugünde Nazenin'in ekibi vardı.

"Bak Necmoş ben gelinin kız kardeşi sayılırım bunun için başımdan aşağı sim dökmeni bile isteyebilirim hazırlıklı ol." Kuaför koltuğunda oturmuş isteklerini sıralarken gelecek olan istekleri içinde aynı zamanda olacakları söylüyordu Yeliz.

"Ay şiştim Yeliz yolacam saçını başını. Anacım oturduğundan beri susmadın." Necmoş sinirlenmiş vaziyette Yeliz'e bakıyordu. Diğer kızların saçları makyajları yapılırken hiç sorun yaşamamış aksine gülerek sohbet ederek saçlarına şekil vermişti ama Yeliz oturduğundan beri susmuyordu. Bilerek Yeliz'i sona bırakmıştı ama yine fayda etmiyordu.

"Ya çirkin mi olayım Nazenin'in düğününde ?"

"Ay yıldım. Allah Osman'a sabır versin. Kızlar gelin Yeliz'in saçına başlayın bende gelin hanımla ilgileneyim."

Yeliz sırıtarak Necmoş'a bakarken yanına gelen kuaför kıza çoktan isteklerini sıralamaya başlamıştı bile. Makyajı yapılan Nazenin, saçları için oturmuştu bu sefer koltuğa.

"Maşallah maşallah. Ayol mahallemizin kızlarının hepsi mi ay parçası olur hepsi mi güzel olur ? Tü tü tü kem gözlere şiş" Necmoş Nazenin'e bakarak beğenileri sunuyordu.

"Sayenizde" deyip gülümsedi Nazeninde. Necmoş memnuniyetle gülümseyip Nazenin'in saçlarını yapmaya başladı.

Nazenin'in saçları yapılırken Ahsen kızları alıp evine geçmişti kıyafetlerini giyinmek için. Yeliz ve Nazenin saçları bitince Osman gelip alacaktı.

Yeliz ve Nazenin hazır olunca Necmoş'un güzel sözleriyle kuaförden ayrıldılar. Nazenin akşam için düğüne herkesi beklediğini de söylemeyi ihmal etmedi.

Ahsen'in evine gelmişlerdi. Ahsen'in evinden gelinliğiyle çıkacaktı Nazenin. Eve geldiklerinde kızların hepsi, annesi ve teyzesi hazırdı. Oldukça şık ve güzel görünüyorlardı. Salondan Levent, Alihan ve Hüsamettin çıktığındaysa üzerlerine giymiş oldukları takım elbiseyle Alihan'ın tabiriyle jilet gibiydiler.

"Hepiniz çok güzel olmuşsunuz. Beyler sizde çok yakışıklısınız." Herkes aldığı iltifattan memnun olarak Nazenin'e gülümsedi.

"Hani kız hazır değilsin daha. Evlenmekten vazgeçtiysen ben Halite bunu keyifle söylerim abicim. Hazırlıklar boşuna gider diye de üzülme biz gönül çiçeğimle ikinci bir düğüne hayır demeyiz"

Alihan'ın bu sözleri evdeki buruk havayı dağıtmaya yetmişti şimdi herkes gülüyordu.

"İkinci bir düğüne ne gerek var Alihan kardeşim. Meltemle biz evleniriz hazır düğünde var." Bu sefer Levent talip olmuştu düğüne.

"En iyisi ben gelinliğimi hızlıca giyeyim de yoksa düğünüm elimden gidecek" gülerek konuştu Nazenin.

"Ya ne var Nazenin azıcık çıldırtalım Halit'i" diyordu Hüsamettin de.

Odaya geçerken arkasından Ahsende gelmişti yardım amaçlı. Her daim omuz omuza olduğu iyi günde kötü günde her anında yanında olduğu kıymetli arkadaşı bir saniye yalnız bırakmıyordu.

Dikkatlice gelinliğini giydi. Ahsen duvağını özenle saçlarına taktı. Aynadaki görüntüsü kalbinin hızlı atmasına sebep oluyordu. Çok heyecanlıydı. Hiç olmadığı kadar.

"Ağlamamam lazım ağlamak yok. O kadar makyaj yapıldı." Eliyle göz altlarını kurulamaya çalışıyordu Ahsen.

Nazenin arkadaşına dönüp ellerini tuttu. "İyi ki varsın Ahsen iyi ki"

NEREDESİN SEN? (TAMAMLANDI)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora