5 ✝

236 35 16
                                    

Trick or Treat.

Zijn tong was weg! 'SABINE!' schreeuwde ik nu. Ik rende de kamer uit en ging naar de kamer met de brouwsels. Daar was niemand en mijn ogen vlogen naar de weerwolf. Is dat ook een echt iemand? Geen tijd om te kijken, Sabine vinden. 'Sabine!' riep ik weer toen ik in de gang was.

Bloody Mary lag nog op de plek waar Sabine en ik haar hadden achtergelaten. Snel ging ik ernaartoe en voelde bij haar nek. Bij haar voelde ik ook niks. Ik keek naar mijn handen die nog lichtelijk rood waren. Had ik echt bloed aan mijn handen?! Angst zorgde ervoor dat ik koude rillingen kreeg.

Ik vloog overeind en rende richting de trap. Onderweg raakte ik de spook en voelde iets hards. Ik begon bijna te kokhalzen toen een gedachte in me opkwam. Een echt iemand. 'Steve!' Ik was hem nog nergens tegen gekomen. Onderaan de trap keek ik naast de klok. Daar was een deur die ik over het hoofd had gezien.

Wilde ik hem open doen? Nee. Moest ik het doen voor als Steve en Sabine daar waren? Ja. Met een trillende hand deed ik hem open en wat ik voor me zag liet mijn maag omdraaien. Allemaal opgestapelde lichamen in  kostuums. Steve lag redelijk onderin zag ik en wat mij tranen in mijn ogen bezorgde was toen ik Sabine redelijk bovenaan zag liggen.

'Nee' zei ik zachtjes. 'Trick or Treat?' hoorde ik iemand zeggen. Ik keek angstig opzij en zag iemand aankomen lopen vanuit de kamer met eten. Het was die engerd. 'Nee, nee, nee' stamelde ik. Ik liep bij de lichamen vandaan en toen ik zag dat hij een mes vast hield in de ene hand en wat anders in de andere, ging ik ervandoor.

Ik rende naar de woonkamer, sloeg uit frustratie de stomme slierten uit de weg en ging richting de deur. Ik trok, en trok en trok, maar hij ging niet open. 'Nee!' riep ik en ik ramde erop. 'Trick or Treat?' hoorde ik die gast zeggen achter me. Snel draaide ik me om en ging richting de gang waar hij niet in liep. Hoe kom ik hier uit?! Mijn hart ging tekeer. Ik moet hier weg!

Ik zocht in alle paniek naar een deur maar die werd geblokkeerd door allerlei spullen zag ik nu. Er hing een kleed overheen maar die was weg getrokken. Ik was dus niet de eerste die weg wilde. Naar boven dan. Weer ging ik die trap op en probeerde de kamer met de brouwsels. Ik klom over de tafel heen en sloeg de gordijnen open. Nog steeds donker. Hoe kan dit?

Ik stak mijn hand ernaar uit en voelde iets koels. Glas. Er zat dus iets achter het glas. Ik probeerde het open te krijgen maar ik kon hem nergens aan open trekken of duwen. 'Trick or Treat?' hoorde ik hem zeggen vanaf de gang. Snel draaide ik me om en duwde de tafel met man en macht richting de deur en zette hem er tegen aan.

Ik pakte een pot van de tafel en gooide het tegen het glas en trok mijn arm op om mezelf te beschermen tegen rondvliegend glas. Daarna sloeg ik alle overgebleven stukken eruit en trapte ik tegen het hout wat vanaf de buitenkant zat vast getimmerd. 'Kom op!' riep ik. Er zat al snel beweging in en voor ik het wist liet de eerste los. Ik bleef net zolang doortrappen totdat de anderen ook loslieten. Met veel moeite kreeg ik ze uiteindelijk los en keek gelijk naar beneden.

Er was totaal niks. Hoe kwam ik hier beneden? Als ik zou springen breek ik mijn benen. Er werd gebonkt op de deur. 'Trick or Treat?' zei hij. 'Geen van beide!' schreeuwde ik terug. Ik keek opzij en zag een regenpijp maar volgens mij was die buiten mijn bereik. Het gebonk achter me werd harder met de minuut. Nog even en die gast breekt hem af!

De regenpijp was mijn enige optie. Ik klom half uit het raam en greep ernaar. Mis. Ik klom nog iets verder en ik voelde mijn armspieren werken. Weer greep ik ernaar en had het beet. Binnen brak iets en ik wist dat hij bijna binnen was. Er was geen andere optie dus liet ik het kozijn los en gleed half naar beneden via de regenpijp totdat ik het met beide handen greep en mijn voeten erbij zette.

Mijn knokkels waren ontveld want de regenpijp zat dicht tegen de muur. Ik hoorde vanuit de kamer geen geluid. Was hij nog bezig of is hij weg gelopen?

'TRICK OR TREAT!' schreeuwde hij ineens vanuit het raam.

---------------------------------------------------------------------

Oei, oei, oei.... lees gauw verder;)

Deadman CrossingWhere stories live. Discover now