Deadman Crossing Ⅱ

74 13 2
                                    

✝ DC Ⅱ

Ze waren nu anderhalve week bezig met de boel schoonmaken, opruimen en de nodige dingen vervangen. Door wat hulp in te huren schoot het flink op. De keuken was nu in ieder geval helemaal vrij om te gebruiken, waar zij dolblij mee was. De woonkamer ook, wat Nathan erg waardeerde en hun slaapkamer. Momenteel werd aan hun badkamer de laatste hand gelegd en waren ze bezig met een andere die ze voor gasten wilden gebruiken.

Nathan was aan het werk dus was vandaag Janine vooral het aanspreekpunt. Momenteel was ze zelf bezig om het tapijt in één van de drie gastenkamers eruit te krijgen. Het was groen, lelijk en het had een vlek in de hoek. Ze voelde zweetdruppeltjes via haar slaap naar beneden gaan en ging er maar even bij zitten om op adem te komen. Terwijl ze dat deed luisterde ze naar de mannen die in de badkamers bezig waren en veegde ze het zweet weg. Eigenlijk had ze best wel grote dorst gekregen dus besloot ze maar om wat te drinken te halen in de keuken.

Ze liep richting de trap en kwam langs de gasten badkamer heen. Eerst dacht ze dat ze daar de geluiden hoorde van mannen die bezig waren maar die kwamen bij hun slaapkamer vandaan, bij deze was het wat rustiger, de mannen stonden te praten. Nieuwsgierig dat ze was liep ze meer die kant op dan naar de trap en luisterde naar hun gesprek, niet netjes van haar dat wist ze, maar eerlijk gezegd hoorden zij te werken.

'Ik snap niet dat ze dit huis gekocht hebben' hoorde ze. Meteen had dat haar aandacht. 'Laat ze, ze kennen de geschiedenis van het huis en toch hebben ze het gekocht' zei een ander. De geschiedenis van dit huis? Wat voor een geschiedenis? Ze kent het verhaal dat het hier wat kan spoken tijdens Halloween en soms met volle maan maar meer niet. 'Ach joh, stelletje rijkelui die daar niks van aantrekken en zeggen dat het niet waar is, laat ze het lekker zelf uitzoeken' zei een derde stem. Janine keek bedachtzaam, wat heeft Nathan haar niet verteld? Getik uit de badkamer kwam tevoorschijn wat het teken was dat de mannen weer verder gingen. Zij ging met allerlei vragen naar beneden richting de keuken.

Het eerste wat ze deed was haar laptop uit haar tas halen en op het aanrecht zetten. Terwijl hij opstartte schonk ze wat in voor haarzelf en ging daarna met de laptop aan tafel zitten. Ze typte Deadman Crossing in en het adres waar ze nu woonde. De dingen die ze vervolgens las overrompelde haar nogal en gaven haar de kriebels. Er was sprake van vermissing en niet zo'n klein beetje ook. Het bleek ook echt een heel oud huis te zijn, eerste bericht erover dateerde uit 1526. Ze begon het eerste artikel te lezen.

Het bleek dat een man en vrouw in het huis woonde en voor de buitenwereld er gelukkig uitzagen, maar schijn bedroog. De vrouw waarover werd gesproken was bijna altijd alleen omdat haar man een belangrijke man bleek te zijn, veel op pad. Gezien de vervoersmiddelen toen, duurde de reizen alleen al erg lang. Ze had na lange tijd een zelfmoordpoging gedaan maar de dienstmeiden hadden haar op tijd gevonden. Haar man kwam daarvoor naar huis maar stopte haar vervolgens in een gekkenhuis. Toen ze haar "genezen" verklaarde kwam ze weer terug. Het ging een tijd goed totdat ze weer alleen thuis was. Op een ochtend op de begraafplaats vonden mensen iemand die zichzelf had opgehangen aan een boom, het was de vrouw.

Janine staarde even naar het scherm en vervolgens door het raam naar buiten. Daar verderop zat een begraafplaats, had ze zichzelf daar opgehangen? Ze rilde even en ging verder lezen. Daarna merkte ze dat als het huis een nieuw eigenaar had, er bijna elke keer iemand verdween, en dan met name vrouwen. Ze wilde weten wanneer de laatste verdwijning was dus ging ze haastig op zoek en haalde stiekem opgelucht adem. De laatste verdwijning was honderd jaar geleden, tussen toen en nu zijn er echt wel nieuwe eigenaars geweest. Dat betekende dat er dus geen verdwijningen meer waren als er nieuwe mensen kwamen te wonen.

Ze klapte de laptop hard dicht en sprak haarzelf toe in gedachten. Je moet jezelf niet zo gek laten maken, de verdwijningen hebben vast een logische verklaring, het waren andere tijden. Je gelooft nooit in dat soort verhalen dus waarom nu wel? En als het toch waar bleek te zijn, dan is het opgehouden want er is niks meer gebeurd de laatste honderd jaar. Hè verdorie, nou ging ze toch weer twijfelen door dat laatste, maar dat kwam ook door die stomme berichten die ze zonet had gevonden. Om haar gedachten ergens anders op te richten ging ze weer naar boven en aan de slag met de kamer. Ze vergat alleen één ding, mensen laten niet zomaar hun spullen achter.

--------------------

Nou, wat vinden jullie er tot zover van? Anders dan ToT of niet?:P

Deadman CrossingWhere stories live. Discover now