🚕

285 23 8
                                    

Arabada 221B Baker Street adresi sonrasında ki sukuneti taksicinin abisiyle olan kavgalı telefon konuşması bozdu. Telefonu kapattıktan sonra bir anda süzülüp dert anlatacak son insanın yanında John a bakarak konuşmaya
başladı.Anlatacakları John ile kendisini dert ortağı bile yapabilirdi.

"Abimin bir sevgilisi vardı."

John anlamayarak sordu.

"Pardon.."

"3 yıl önceye kadar sevgilisi çok kıskanç olduğu için her dakika kavga ederlerdi . Hiç ortak noktaları yoktu. Kıskançlıktan dolayı çok sıkıntı çekiyorlardı. En sonunda ortak noktalarını bulmuşlardı. "

John taksicinin arkadaşları gibi dertlerini ortaya dökmesine şaşırmıştı. Sherlock ile taksici aynı anda aynı kelimeyi söyleyenince John un şaşkınlığı 2 katına çıktı.

"Evlendiler ."

"Aaa evet...Nasıl anladınız ortak noktalarının bu olduğunu ? Çok sevinmiştim bu duruma..."

"Hayır , sevinmedin ."

"Efendim?"

"Bir de boşandılar."

"Anlamıyorum...Nasıl anladınız ? "

Sherlock uzunca bir sustu . Söylediği şeylerin önemsenmesini istiyordu.Bir kere söylemesi yeterliydi zaten . Neden insanlar kulaklarını kendilerine söylenen şeylere değil de sıradan hayatlarında sürekli duyacakları korna sesine takarlardı ki ?
Taksici duyduğu tespiti teyit edemeyeceğini anladığı zaman merakını gidermek için dikiz aynasını Sherlock u görebilecek şekle getirerek tekrar konuştu.

"Sonun böyle olduğunu ve hissettiğim duygunun aslında tersini hissettiğimi nerden anladınız beyefendi ?"

Sherlock cevaplamadı . Sadece John a tekrar açıklama yapardı .

Taksici yüzünü buruşturup dikiz aynasını düzeltti.Varacakları yere geldiklerinde John taksiciye , Sherlock adına özür diledi ve parasını ödeyip içeri girdi .

İçeri girdiklerinde John un aklınde sadece bir soru vardı .
Sherlock gelecek soruyu anlayarak yüzünü John a çevirdi.

" sadece..nasıl ! "
Sherlock un en sevdiği kısım gelmişti .Gördüklerini açıklayacak John da yine ingililizcede  muhteşem anlamına gelen sözcüğü kullanacaktı.Sherlock ta içten içe utanacaktı.

" Siz insanlar başkasında gördüğünüz durumlarda nasihat verirken genellikle olumlu sonları anlatmayı seversiniz . Lakin abisinin fotoğrafını koyduğu radyonun üstü yeterince temiz . Fotoğraf 4 sene önce yani evlenip boşandığı kadınla tanışmadan öncesi . Vesiklıkların 4 sene içinde muhakkak değişmesi gerektiğini düşündüğümüzde abinizi bu ilişkinin yorduğu bu nedenle de yorgun bir ilişkinin verdiği fotoğrafı koymaya kıyamadığını düşündüm . Evlenmelerinin nedenleri içinde kadının hamile kalması muhtemel .Değer verseydi çocuklarını da koyardı . Çocukları olsa onların da resimlerini koyacağına eminim . Lakin kavgaları nedeniyle abisi kendini yıpratırken karısı da stresten çocuğu düşürmüş olması muhtemelen doğru .Eninde sonunda bu noktaya geleceğine inanırsınız sizler . Eğer devam etseydi ilk önce evliliklerinin devam ettiğini söyleyecekti lakin boşandığı için daha öğüt verici olması için en son söyleyecekti .Bakalım ingilizce de kelime kalmış mı ? "

"SüperEtkileyiciNevi "

John bunu söyledikten sonra 221B Baker Street kahkahalarla doldu. Kapıyı dinleyen Mrs.Hudson ın bile gülmekten karnına ağrı girmişti.

Sherlock gülmeyi sevmezdi fakat bir şeyi komik bulduğu zaman da o anı hayatının müziği haline getirir . Sıkıldıkça aklına getir gülerdi . Tek komik şeyleri Johnla yaşaması onu mutlu ediyordu. Ta ki Mrs.Hudson elinde bir zarfla gelene kadar...

Kamu telah mencapai bab terakhir yang dipublikasikan.

⏰ Terakhir diperbarui: Feb 02, 2020 ⏰

Tambahkan cerita ini ke Perpustakaan untuk mendapatkan notifikasi saat ada bab baru!

I Have One Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang