II

1.2K 99 41
                                    

Loki, dün gece onu basan bu düşüncelerden sonra yatağına uzandı. Ellerini başının arkasında birleştirip, gözlerini kapadı. Uyumaya çalıştı, çalıştı, çalıştı. Kafasından bu saçma düşünceleri atmaya çalıştı ama atamadı. Oflayarak gözünü açıp, yanındaki komidinin üstünde duran kitabını aldı. Kaldığı yerden devam ederek okumaya başladı.

Birkaç saat sonra gözlerinin yorulduğuna kanaat getirerek, kitabında kaldığı yere ayraç koyarak kalktı. Saat bayağı geç olmalıydı. Terasına biraz hava almaya çıktığında, aşağıda uyuyakalan prensesi fark etti. Layla, kitap okurken uyuyakalmıştı ve yanında kalfası da yoktu. Loki etrafa göz attı ama kimsecikler yoktu, sonra odasından çıkarak arka bahçeye indi.

Bir prenses burada uyuyakalıyor ve hiçbir kalfası onu uyandırmadan burada yalnız bırakıyor. Loki yarın Layla'nın kalfalarına iyi azar çekecek gibiydi.

Layla'nın yanına vardığında küçük kız kardeşinin elinden göğsüne düşen kitabı yavaşça aldı. Okuduğu yere ayraç koydu ve kitabı sehbanın üzerine koydu. Küçük kız kardeşine baktığında onunla çok benzer olduğunu fark etti. Thor ile hiç benzer yanı yokken biricik kız kardeşinin görüntüsünden tut, karakterine kadar çok benziyordu.

Tamam Loki biraz fesattı. Sonuçta fesatlık tanrısıydı. Ama bazen küçük kardeşinin ondan daha sinsice plan kurabildiğini görmüştü. Gülümseyerek, kardeşini kucağına aldı ve onu odasına çıkarmaya başladı.

Layla'nın odasının önüne geldiğinde muhafızlara kapıyı açtırarak içeri girdi ve küçük prensesi yatağına yavaşça yatağına yatırdı. Layla'yı tam bırakacağı sırada küçük kız, abisinin elini tuttu. Loki, nefesini tutmuş olanları izliyordu. Kız kardeşini, bilinçsizce elini tutunca o da istemsiz diğer elini onun eline koydu. Bu sırada masum kız kardeşinin derin uykusunu izliyordu. Her şey bir yana onun bu masumluğunun hiç bitmemesini istiyordu.

Ne kadar zaman geçtiğini fark etmedi Loki. Sabahın ışıkları odayı aydınlatırken, o terasın kapısından dışarı baktı. Uzun süre orada kaldığını fark etti. Layla'nın kesik nefesini dinleyerek, onu izlemişti bütün gece.

Daha sonra kafasını kardeşine çevirdiğinde onun kıpırdandığını ve şimdi uyanacak olduğunu sezip, ayağa kalktı. Masadaki küçük not kağıdına bir şeyler yazıp, başucundaki komidine bıraktı. Odadan teleport ile kendi odasına geçti.

Layla, yüzüne gelen sabahın ilk ışıklarıyla gözlerini ovdu. Kafasını hafifçe yastıktan kaldırıp, etrafına bakındı. Asgard yeni yeni aydınlanıyor olmalıydı. Dün geceyi hatırlamaya çalıştı. En son arka bahçesinde uzanmış yıldızları izliyordu. Ne ara yatağına geldiğini hatırlamıyordu. Layla,bunları düşünürken yataktan doğruldu. Yanındaki komidine baktığında orada bir not bulmayı beklemiyordu. Notu eline aldı ve okumaya başladı.

"Biliyorum ki geceyi, gündüzden çok seversin. Ama kendine dikkat etmelisin,kardeşim. Hasta olabilirsin..."

Layla notu okuduğunda, kimin yazdığını anlamıştı. Notu masasına bıraktıktan sonra, banyoya doğru yol aldı.

Loki dışarıda Layla'nın kalfasını azarlarken, Layla içeride kalfasının gelip onun kıyafetlerini getirmesini bekliyordu. Kalfa bir süre sonra içeri girip onun kıyafetlerini hazırlarken Layla, bugünün nasıl geçeceğini düşünüyordu. Bugün Loki'nin 1500. Doğum günüydü. Heyecanlıydı, çünkü abisinin hediyesini bitirmek üzereydi ve emindi ki ona bu hediyenin aynısından başka kimse veremezdi.

Kahvaltıya indiğinde abisinin nasıl şaşıracağını düşünerek kıkırdıyordu. Masaya geldiğinde herkesin hazırlanmış masada onu bekliyor olduğunu gördü. Onlara "Günaydın, Asgard'ın en mükemmel ailesi." Diye selam verdi.

LOKIWhere stories live. Discover now