Κεφάλαιο Τέσσερα

4 0 0
                                    

ΔΕΝ είχε δειξει έντεκα, όταν η κυρία Κέλυ την ξύπνησε ζητώντας της τον λόγο. Οι Ιριγόγιεν της είχαν προλάβει ότι κάτι είχε συμβεί χωρίς να σεβαστούν την ιδιωτικότητα της προσωπικής ζωής. ο κύριος Άλεξ αναιρούσε τα ίδια του τα κήρυγματα για τους τρόπους και την ανατροφή.

«Τι να σου πω; Τι περιμένεις να σου πω;», αντέδρασε στην πέμπτη σκουντιά της.

«Η Οριέλα ήταν αναστατωμένη στο τηλέφωνο, Σολ».

Η φωνή της μητέρας της υποδήλωνε μεγάλη ψυχολογική αναστάτωση. Την απασχολούσαν τα προβλήματα των άλλων περισσότερο από τα προβλήματα της Σολ και τα δικά της. Ο Πωλ είχε γυρίσει στις επτά η ώρα στο σπίτι του και είχε σπάσει όλα του τα πράγματα. Ήταν πρόβλημά του.

«Ξέρεις, βαρέθηκα να ασχολούμαι με τα καμώματα του Πωλ!». Σηκώθηκε και κατευθύνθηκε προς το μπάνιο. Η κυρία Κέλυ την ακολούθησε. Δε θα τη γλίτωνε τόσο εύκολα η Σολ.

«Τσακωθήκατε, ε;». «Όχι».

«Τρελάθηκε...;», ειρωνεύτηκε.
Η Σολ μπήκε στο μπάνιο και βρόντηξε την πόρτα.
«Θα κοιμόσουν στο σπίτι του το βράδυ, Σολ», φώναξε απ ̓ έξω εκείνη. «Τι έγινε, τι του έκανες;».

Πεισμωμένη η κοπέλα εμφανίστηκε ξανά. «Μαμά, θέλω να πάω τουαλέτα. Εκτός κι αν θεωρείς ότι αυτή είναι συζήτηση της τουαλέτας!».

Η κυρία Κέλυ την παρακάλεσε να της μιλήσει. Η Σολ πλέον δεν είχε τέτοια ανάγκη. Ο Πωλ παραδόξως την είχε βγάλει από το όποιο δίλημμα. Η συμπεριφορά του την είχε απομακρύνει. Της είχε υποδείξει τι έπρεπε να κάνει.

«Δε θέλω να είμαι με τον Πωλ άλλο. Ελπίζω να έχω αυτό το δικαίωμα!».

«Σαφώς, σαφώς», είπε σιγανά η μητέρα της και οι παντόφλες της σκούπισαν τη σκάλα.

Στο κινητό της Σολ υπήρχαν είκοσι αναπάντητες κλήσεις και άλλα τόσα μηνύματα, γραπτά και ηχητικά, από τον Πωλ. Ζητούσε συγχώρεση; Την έβριζε; Της ήταν αδιάφορο. Προσπέρασε τα περισσότερα χωρίς να τα ακούσει.

Συνδέθηκε στο ίντερνετ. Το φέισμπουκ είχε γεμίσει φωτογραφίες από την τελετή της αποφοίτησης. Τίποτα δε θα σταματούσε εδώ όμως. Σίγουρα θα ανέβαιναν αργότερα κι άλλες, από το κλαμπ. Έτσι προτίμησε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό της. Δεν ήταν έτοιμη να αντικρίσει τον εαυτό της με τον Πωλ αγκαλιά. Όχι τώρα που αισθανόταν απέχθεια γι ̓ αυτόν. Δε θα βοηθούσε.

Δεν θα χαθούμεΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα