Κεφάλαιο Δύο

7 1 0
                                    

«Δε σου αρέσει τίποτα, παιδί μου;», παραξενεύτηκε η κυρία Κέλυ. Για τη μητέρα της η επιλογή παπουτσιών ήταν απλή υπόθεση.

Περίμενε χρόνια την επικείμενη στιγμή η Σολ. Όλη της τη ζωή βασικά. Ήθελε να είναι όλα τέλεια. Να είναι τέλεια από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Αυτό της άρμοζε. Και δε θα συμβιβαζόταν με τίποτα το μέτριο. Μια φορά θα αποφοιτούσε εξάλλου.

«Τα τιρκουάζ που αγόρασες πριν από μένα μήνα...;», πρότεινε η κυρία Κέλυ επιφυλακτικά.

Η Σολ έριξε μια κλεφτή ματιά να δει εάν οι πωλήτριες είχαν αρκετή απόσταση από αυτές. «Τα έχω βάλει ήδη δυο φορές!», απάντησε ταραγμένη, με το πηγούνι της να μοιάζει με πεδίο αρχαιολογικών ανασκαφών. Δε θα φορούσε παπούτσια που δεν ήταν καινούρια. Δε θα έδινε τέτοια χαρά στα κορίτσια από το σχολείο.

«Όλο το νησί γυρίσαμε, Σολ», αναστέναξε η μητέρα της. Όμως η τζαμαρία της βιτρίνας λογάριαζε την αγανάκτησή της περισσότερο από τη Σολ. «Παραιτούμαι!».

«Δεν πειράζει. Έτσι κι αλλιώς δεν είσαι πια και τόσο γρήγορη», χαμογέλασε στραβά η κοπέλα. «Θα το διευθετήσω μόνη μου το θέμα!». Θύμισε τον πατέρα της. Κοντά του είχε μάθει λίγο από την πολιτική του γλώσσα.

Η κυρία Κέλυ ξερόβηξε και η Σολ πήδηξε τα παπούτσια μπροστά της που τα είχε δοκιμάσει. γόβες, γοβάκια, στιλέτα, με μπαρέτες και χωρίς, με έξω τη φτέρνα, μέσα τη φτέρνα και τα δάχτυλα. Πήρε την τσάντα της και την τσά- ντα της μητέρας της ως ένδειξη ότι είχε τελειώσει από το συγκεκριμένο κατάστημα.

Τετράγωνα χαμηλότερα, στο υποκατάστημα της GUCCI, η Σολ καθόταν στους αγκώνες της και χόρευε τα νύχια της στον πάγκο του ταμείου. Είχε δώσει παραγγελία χιλίων ευρώ για ένα ακυκλοφόρητο ζευγάρι της εταιρίας δίχως να ρωτήσει τους γονείς της. ο υπεύθυνος μετά από μερικά κλικαρίσματα στον υπολογιστή του είχε επιβεβαιώσει την παραγγελία της και είχε αναλάβει τη διανομή των ψηλοτά- κουνων σανδαλιών της κατ ̓ οίκον το άλλο πρωί.

Η κυρία Κέλυ μπήκε στο αυτοκίνητο συγχυσμένη. «Είσαι απίστευτη! Δεν ανακατεύομαι ξανά μαζί σου!». Ήταν κλισέ. Κάθε φορά που έλεγε πως δε θα ανακατευόταν, ανακατευόταν σε διπλάσιο βαθμό. Συνήθως κριτικάροντας τις επιλογές της.

Δεν θα χαθούμεWhere stories live. Discover now