9.Sınıf

642 21 4
                                    

Selam! İlköğretim devrini kapattın, liseye başladın. Artık önüne bakma zamanı gelmişken kafanı kurcalayan pek çok soru olabilir. "Çalışmalı mıyım?" ,"Ne çalışmam lazım?" , "Şimdi çalıştıklarım ne zaman işime yarayacak?" 9. ve 10. sınıflar okula adapte olmaydı, yeni arkadaşlar edinmeydi, hocalara alışmaydı derken hızla geçen seneler oluyor. Sen de bu iki seneyi kendin için en verimli şekilde geçirmek istiyorsan bu dediklerime kulak vermelisin

İlk önce 9. sınıf olmayı ele alalım:

Pek moralini bozmak istemem ama 9. sınıf zor bir sene. Ama neden zor? Çünkü yepyeni bir sistemle tanışıyorsun ve yeni okuluna adapte olmaya çalışırken ders yükü bir anda ağırlaşabiliyor. Tabii ki üstesinden gelinemeyecek bir sene değil, moralini bozmana hiç gerek yok! İlk etapta derslerini ve okul sınavlarını sıkı takip etmen gerekiyor. Çünkü okul sınavları senin puanını, dolayısıyla başarını etkileyecek önemli bir ölçüt. Aynı zamanda bu sınavlar okul derslerini de pratikte tutmanı sağlıyor ve gelecek senelere çok güzel bir zemin hazırlıyor. O sebeple sınavlara "son gün hallederim" mantığı ile yaklaşmaktansa, onları başarıya giden yolda sana yardımcı olarak etaplar gibi düşün. Böyle söyleyince kulağa güzel geliyor değil mi? :)

İlerleyen senelerde tüm konuların aslında birbiriyle bağlantılı olduğunu göreceksin. Örneğin 9. sınıfta kuvvet konusu tam anlaşılmazsa 10. sınıfta kaldırma kuvveti konusunda kafa karışabiliyor. Bunu önlemek için de her şeyi öğren, her şeyi ezberle demiyoruz tabii ki ama en azından konuların mantığını kavramaya çalışmalısın.

Okulda yazılılara çalışırken boşluk doldurmalarla, doğru yanlışlarla, açık uçlu sorularla boğuşuyorsun, biliyoruz! :( Ama kendini test tekniğine de alıştırman gerekiyor. TYT çalışmaya başlayan çoğu aday, "Ben daha önce hiç böyle test çözmemiştim, alışamadım."diyor. Yani sen de her konudan test çözmeye çalış mutlaka. Test çözmen kadar yapamadığın soruların doğrusunu öğrenmen de önemli, çözemediğin her soru için her zaman öğretmenlerinin yanında git !

Tabii tüm bunların yanında hayattan zevk almayı sakın unutma! Hiçbir şey senin kendi kişisel gelişiminden daha önemli değil. Yeni hobiler edin, arkadaşlarınla vakit geçir, gençliğini en güzel şekilde yaşa!

Size 9.sınıf için 29 tavsiye:

1. Sınıfa girdiniz bodoslama ne en öne ne en arkaya olun. En önde oturursanız herkes sizi izliyormuş gibi hissedersiniz. En arkaya da oturursanız öğretmenler tarafından önyargıyla karşılanırsınız.(Genelde en arkaya makara yapan çocuklar veya içine kapanıklar oturur.) Benim tavsiyem en arkanın 1 veya 2 önünde oturmanızdır.Oturduğunuz sıra orta sıra olmasın, kenar sıralarda olsun fakat geçiş alanında olsun.(Çok güzel tarif ettim)

2. Sınıfta tanıdığınızın olması kaynaşmak için önemlidir. Ayrıca tanıdığınız olunca yanlız kalmayacağınızdan bir rahatlık duygusu olur. Eğer tanıdığınız varsa bunu iyi değerlendirin ve yavaştan konuşmaya başlayın. Siz farketmeden önden veya arkadan konuşmaya katılacaklar. Bu kaynaşmalar hemen hemen olmaz. 1gün geçti kaynaşamadık demeyin. İlk günler sessiz olur ama 1hafta sonra iş çığırından çıkar. Ayrıca kız arkadaşlarınız için "Çok güzelmiş, vay be" gibi yorumlarda bulunmayın. Onlar sizi, sizin gibi görmezler ve eğer bu durum anlaşılırsa açınızıdan çok kötü bir sonuç doğurur.

3.Konuşmalara kesinlikle kişiler hakkında yorum yaparak girmeyin. Örneğin "Şu çocuk tipsiz konuşulmaz şu çocuk kısa karizmamı etkiler. Şu kız tombul... vs. vs." Kız, erkek, güzel , çirkin her türlü kişiyle konuşun. Konuşmalarınızda güler yüzlü olun. Somurtmayın. Ağır olacağım artislik yapacağım demeyin kaba karşılarlar.

Kızlar İçin TavsiyelerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin