Çalışma masası

1.1K 37 9
                                    

Bu gün ders çalışma masası ile ilgili tüyo vereceğim. Umarım işinize yarar :)

Öncelikle masanızla başlayalım. Masanızın temiz düzgün ve sizi ders çalışmaya teşvik etmesi lazım. Öncelikle masanızın üzerine sevdiğiniz çocuğun isimini,çöp adam resimlerini ve bir şeye benzemeyen amaçsız resimlerinizi elinize tozbezi ve fısfısı alarak temizlemeye  başlayın.

Ardından masanızı odanızın köşe duvarına yani önünüze baktınızda duvar yanınıza baktığınızda ise tek tarafı duvar olan bir yere yerleştirin.

Masanızı yerleştirdikten sonra üstüne gece ders çalışıyor iseniz üzerine  küçük bir abajur koyabilirsiniz. Eğer masanız küçük ve yerimiz yoksa buna çok kalkışmayın derim. Çünkü kalabalıktan bunalıp ders çalışmaktan sıkılabilirsiniz.

Masanızın üstüne pano yerleştirip küçük post-it ile notlar alıp ezber notlarınızı göz önünde bulundura bilirsiniz.

Sizi teşvik etmesi için güzel bir çerçeve  yada panonuza istediğiniz  mesleğin resmini koyup kendinizi motive edebilirsiniz.

Bir çalışma defteriniz olsun. Konu anlatımlı test kitaplarından önemli olanların yada hocalardan öğrendiğiniz bilgileri yazacağız bu defteri güzelce sizi ders çalışmaya teşvik edecek şekilde susleyin.Mesela düğün davetiyeler deki  börtü böcekle dergide ki resimlerle süsleyip masanızın baş köşesine koyun.  Bir yere giderken o defteri yanınızda götürün ve otobüste baştan sona okuyup konularınızı pekiştirip tekrar edin.

Test kitaplarınızı masanızın üstüne dağ gibi  yığmayın. Onun yerine  ŞOK'a BİM'e vs. Yerlere bazen küçük 60 tlye kitaplıklar geliyor onlardan alın. Eğer paranız yetmezse doğum günlerinde hediyeler için kullanılan kutulardan daha daha büyüklerini alıp test kitaplarınızı ona koyun . Yaklaşık fiyatları 20-25 TL . İKEA da bu kutuları bulabilirsiniz. Bu kutular sayesin de hem odamız genişler hem de görüntü kirliliği ortadan kalkar. Fakat yine de bu kutuları masanızın dibine koyun. Çünkü  uzağa koyarsanız her test kitabı ihtiyacınız da ayağa kalkmanız gerekecek ve bu durumda ders konsantrasyonunuzu bozacaktır. Bu yüzden ders çalışma masanızın yanında olsun.

Masanızın üstünde ki fazlalıkları kaldırın . Fazladan renkli kalem, kağıt,defter, kitap,test kitabı vs.
Masanızın üzerinde sadece kalem,silgi,uç, belirli renklerde kalem( acaba hangi rengi kullansam durumu olmaması ve ders bağlantısı kopmaması için), çalışma defteri, çalışacağınız dersin defter ve kitabı , o dersler ilgili konu anlatımlı ve soru bankası test kitaplarıyla
post-it ( yapışkanlı kağıt) sizin için yeterli olacaktır.

*-* Merhaba  bu bölüm inşallah işinize yarar . Bu konu ile ilgili başka bölümlerde yazmayı düşünüyorum yorum ve votelerinizi bekliyorum.

Bakımlı , tatlı bir kız olmanız ve hep mutlu kalmanız dileğiyle iyi günler ^_^


Kızlar İçin TavsiyelerTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon